Clementine – Illóolaj

Clementin illóolaj szappanokban és kozmetikumokban

Clementin illóolaj
Clementin illóolaj

A klementin illóolaj csodálatosan gyümölcsös, édes illatú olaj. Nemcsak a gyerekek körében nagyon népszerű, a felnőttek is csodálatosan ellazulhatnak a fürdőben egy klementinolaj illatú fürdőadalékkal. De vajon más kozmetikumokban vagy szappanokban is felhasználható a klementin illóolaj?

Klementin (Citrus deliciosa) – klementin illóolaj


A mediterrán térségben őshonos klementinfa akár hat méter magasra is megnőhet. Gyümölcsei, a klementinek a narancs és a mandarin keverékei. Mint minden citrusfélét, a klementin illóolajat is a gyümölcshéj kipréselésével nyerik.

A klementin illóolaj használata

A klementinolaj hozzáadása a fürdővízhez ellazít és boldoggá tesz. Egyszerre élénkít és nyugtat, és jó hangulatba hoz egy stresszes nap után. Azonban csak néhány cseppet adjon a vízhez, mivel a túl sok olaj irritálhatja a bőrt. Ezért a házi készítésű masszázsolajokban használd takarékosan. Ha saját maga szeretne relaxáló és stimuláló masszázsolajat készíteni, adjon körülbelül 1, legfeljebb 2 csepp tiszta klementin illóolajat egy alapolajhoz, például sárgabarackmag-, mandula- vagy szőlőmagolajhoz.

A klementin illóolajat sütőipari ízesítőként és desszertek készítésénél is használják. A klementinolaj felemelő és nyugtató hatású, ha illatlámpában porlasztjuk. A klementin illóolajról még azt is mondják, hogy hatásos a depressziós hangulat ellen, feldobja a hangulatot és ellensúlyozza a hangulatingadozásokat.

a klementin illóolaj – Amit még tudnod kell

Harmónia más illatokkal: A klementin gyümölcsös ízt kölcsönöz bármely keveréknek, de különösen ajánlott a méz, a fahéj, a vanília, a rózsa vagy más citrus illatok használata.

Figyelmeztetések: A klementin illóolaj enyhén irritálhatja a bőrt, ezért csak takarékosan szabad használni, és nem szabad tisztán a bőrre felvinni.

Használat a bőrápolásban: A klementin elvileg minden bőrtípusra alkalmas, de mint minden citrus illatanyagot, a bőrirritáció elkerülése érdekében csak mértékkel szabad használni.

Használat szappanokban: Sajnos kevésbé ajánlott. A legtöbb citrus illatanyaghoz hasonlóan a klementinolaj sem marad meg a szappanban. Az illat gyorsan elpárolog.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API