Kukui dióolaj a természetes kozmetikumokban

Kukui dióolaj száraz bőrre és neurodermatitisre

Rosencreme Hamamelis in Naturkosmetik

INCI: Aleurites Moluccana magolaj

Kukui dióolaj

A kukui dióolaj a kukui diófa diójából előállított növényi olaj. A kukui diófa a sarkantyúfélék családjába tartozik, és Hawaii hegyoldalain és szurdokaiban őshonos, de megtalálható Polinéziában és Dél-Ázsiában is. A fa sötétzöld, kemény héjú gyümölcsöt terem. Belsejében diónyi, kövekhez hasonló diónyi dió található, amely kozmetikai célra is értékes olajat tartalmaz.

A kukui-dióolaj előállítása és hatása

A kukui-dió olaját a fa magjából oldószeres extrakcióval vagy hideg-, illetve melegsajtolással nyerik, a melegsajtolt olaj sokkal kevésbé stabil. Ezt kíméletes tisztítás és finomítás követi. A kukui-dióolaj színe a világossárgától a narancssárgáig terjed, illata fűszeres és fanyar, és értékes természetes antioxidánsokat, például A- és E-vitamint tartalmaz. A Kukui-dióolaj természetes fényvédő faktorral is rendelkezik.

A kukui-dióolaj linolsavban gazdag, ami a száraz és hámló bőr értékes olajává teszi. A kukui dióolaj használata neurodermitisz esetén is ajánlott. Ebben az esetben nagyon jól működik az esti kankalinolajjal kombinálva (kb. 75% linolsavat tartalmaz). Mivel a linolsavban gazdag növényi olajok nem túl zsírosak, ez az olaj nem hagy zsíros réteget a bőrön, és nagyon jól felszívódik a bőrbe. Más, linolsavban gazdag olajokkal (pl. szőlőmagolajjal) kombinálva a kukui dióolaj jó bőrápoló olaj a foltos és zsíros bőrre is. A több mint 30%-os alfa-linolénsav-tartalom miatt a kukui-dióolaj az érett bőr ápolására is értékes.

A kukui dióolaj felhasználása

A kukui dióolajat gyakran használják bőrgyulladás, neurodermitisz, akne és ekcéma kezelésére. Magas A- és E-vitamin-tartalmának köszönhetően a kukui-dióolajnak bőrfeszesítő hatást tulajdonítanak, rendszeres alkalmazása pedig elősegíti a bőr egészséges regenerálódását. Mivel a kukui-dióolaj kötőszövet-erősítő tulajdonsággal is rendelkezik, a terhességi csíkok és striák megelőzésére is használható. Az olaj nagyon jól tolerálható, a nagyon száraz és igénybevett bőr is nagyon jól felszívódik, és nem zsírosít. Az olajban található telítetlen zsírsavak hozzájárulhatnak a bőrgát regenerációjához és védelmet nyújtanak a nedvességvesztés ellen.

Összetételének köszönhetően a kukui dióolaj sokoldalúan használható: száraz és hámló bőr ápoló olajként használható, sőt, akár neurodermitisz esetén is. Más, kevésbé zsíros, linolsavban gazdag olajokkal, például szőlőmag- vagy pórsáfránymagolajjal kombinálva emulziókban is ajánlott a zsíros és foltos bőrre. Az érett bőr mindenekelőtt a kukui-dióolaj bőrfeszesítő tulajdonságait használja ki. A növényi olaj kiválóan használható krémekben és emulziókban a striák kezelésére, valamint napápolási termékekben is.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API