Lavandin – Illóolaj

Lavandin illóolaj

Lavandin
Annamartha / pixelio.de

A levandin illóolaj az illatkeverékek kedvelt olaja, és stabilitása és kedvező ára miatt szappankészítésre is alkalmas.

Lavandin illóolaj

A levandin egy levendulafajta, amelyet két levendulafajta – a Lavandula vera és a Lavandula spica – keresztezésével hoztak létre. A levandin egy hibrid növény, és főként Franciaországban termesztik. A növény virágaiból vízgőz-desztillációval nyert olaj illata hasonló a valódi levendulaolajéhoz, de kevésbé intenzív, és gyakran használják a parfümiparban. Ez főként annak köszönhető, hogy a levendula illóolaj kevesebb értékes összetevőt tartalmaz, mint a valódi levendulaolaj, és ezért sokkal olcsóbb.

Levendula illóolaj a természetes szappanokban és kozmetikumokban

A levandin illata pihentető és nyugtató hatású. Az ápolási termékekben, például az olajokban és szappanokban a levandin különösen gyengédnek és az érzékeny bőr számára alkalmasnak számít. Antiszeptikus hatása is van, és segít a bőr szennyeződésein. Ez a hatás azonban sokkal erősebb az „igazi” levendulaolajban, ezért a levendula illóolajat mindig előnyben kell részesíteni a levandinolajjal szemben erre a célra.

Amit még tudnod kell

  • INCI: Lavandula Intermedia olaj
  • Botanikai név: Lavandula X Intermedia
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: Gyógynövény
  • Illatjegy: Szívjegy
  • Harmónia más illatokkal: A Lanvandin számos más illattal keverhető. Nagyon jól harmonizál például a bergamottal, tűlevelű faolajokkal, gerániummal, nerolival, citrommal és más citrus illatokkal. Ha a Lavandula spica illóolaj túl drága Önnek, akkor a lavandin és a levendula is keverhető.
  • Figyelmeztetések: A levandin illóolaj nem alkalmas belső használatra.
  • Használat bőrápolásban: A Lavandula spica illóolaj bőrápolásban előnyben részesítendő. Azonban a levandin illóolajnak is vannak pozitív tulajdonságai. Regeneráló, nyugtató, gyulladáscsökkentő és tápláló hatással van az érett bőrre.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API