Levendula illóolaj

Levendula illóolaj

Lavendel
birgitta hohenester / pixelio.de

A levendula illóolaj igazi mindenes mind a kozmetikában, mind a helyiségek illatosításában. A levendula illóolaj nyugtató illatát élvezheti az illatlámpában, a relaxáló fürdőadalékokban vagy a masszázsolajokban. A levendula illóolaj azonban a házi készítésű szappanokba is jó kiegészítő. A levendulaolaj ugyanis stabilan marad a szappanokban, és csodálatos illatot kölcsönöz a házi készítésű termékeknek.

Levendula (Lavandula officinalis, Lavandula angustifolia, Lavandula vera) és a levendula illóolaj

Már a rómaiak is szerették a levendula illatát a fürdőszereikben. Ma a levendula illata a világ leghíresebb illatanyaga. Ennek megfelelően számos termékben gyakran találkozunk vele. De vigyázzunk: ha levendulaolajat vásárolunk, mindig győződjünk meg arról, hogy az jó minőségű, mert sok gyengébb minőségű termék van a kínálatban. Legyen „valódi”, „finom levendula”, „angustifolia” vagy „vera” levendula. Ha azonban az olaj nincs felcímkézve, akkor általában a kevésbé értékes levendula illóolajról van szó.

A valódi levendula (és a levandin) legismertebb fő termőterülete természetesen Franciaország. Provence hatalmas hatalmas levendulamezői valószínűleg szinte minden, a régióba látogatónak gyönyörű szuvenírfotóul szolgálnak.

A levendula illóolaj illata

Hildegard von Bingen volt az első, aki a levendula emberi lélekre gyakorolt hatását dicsérte, mivel a levendula serkenti a szerotonin termelődését, és így hatással van a központi idegrendszerre (bár Hildegard von Bingen ezt nem tudta). Illata megnyugtat, oldja a szorongást és a belső feszültséget, segít az álmatlanságban és a bogarakat is elűzi. Virágosnak, édesnek, enyhének és tisztának írják le, és harmonizálják más virágillatokkal, gyümölcsökkel és fákkal. A levendulát vagy illóolaját használhatod a molyok elűzésére is a ruhatáradból. Erre a célra speciális levendulás tasakok kaphatók, amelyeket egyszerűen a szekrénybe vagy a szennyes közé kell helyezni. Ezeket az illatos levendulás tasakokat maga is könnyen elkészítheti.

Levendula illóolaj szappanokban és egyéb kozmetikai termékekben

A levendula illóolaj szappanokban és egyéb bőrápoló termékekben különösen alkalmas az érzékeny és irritált bőrre, amelyre nyugtató hatással van. Sebek tisztítására is használható, mivel gyulladáscsökkentő, regeneráló és gyógyító hatása van.

A levendula illóolaj különösen népszerű a különböző bőrbetegségek és bőrproblémák kezelésére, mint például a pattanások, pikkelysömör, tályogok, fekélyek, lábgomba és még sok más.

Röviden: a levendulaolaj az egyik legértékesebb és legismertebb bőrápoló illóolaj, amely ráadásul csodálatos illatú.

Amit még tudnia kell

INCI: Lavandula Angustifolia (levendula) olaj (közönséges)

Botanikai név: Lavandula angustifolia (közönséges)

Kivonás: Gőz-desztilláció

Növényi rész: Gyógynövény

Illatjegy: Szívjegy

Harmónia más illatokkal: A levendula illóolaj számos illattal jól harmonizál. Kedvelt például virágillatokkal, citrus illatokkal és fákkal kombinálva.

Használata a bőrápolásban: Nagyon értékes olaj sebek és kisebb sérülések kezelésére, valamint számos bőrprobléma, például akne, pikkelysömör vagy lábgomba kezelésére.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API