Makadámiadió-olaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Makadámiadió-olaj szappankészítéshez és krémekbe

Macadamianussöl

A makadámiadió-olaj a kozmetikumokban nagyszerű olaj, amelyet masszázsolajokban, krémekben, olajkeverékekben és házi szappanokban használnak. A makadámiadió-olaj a kozmetikumokban sok bőrtípusra alkalmas, és általában gond nélkül használható.

Makadámiadió olaj kozmetikumok – növényi olaj a bőrápoláshoz

INCI: Macadamia Ternifolia magolaj

A makadámiadió tíz fajtája közül két fajtát használnak. Ezek a macadamia ternifolia, amelynek viszonylag vékony a héja, ezért pörkölni is lehet. Van még a macadamia tetraphylla, amelynek nagyon durva a héja. Ez a faj ezért nem alkalmas pörköléshez. Az összes többi faj nagyon keserű, és nem használják kereskedelmi célokra. Ezek a növények eredetileg Kelet-Ausztráliából származnak. A növényt ma már sok országban termesztik egészséges összetevői miatt. Ausztrália mellett ma Hawaii a legnagyobb termelő, de a makadámiadiót Új-Zélandon, Brazíliában, Dél-Afrikában és sok más országban is termesztik.

Makadámiadió-olaj a kozmetikumokban

A dióból sajtolt olaj a konyhai egészséges tulajdonságai mellett a kozmetikumokban is sokféleképpen felhasználható. Maguk a diók és a belőlük kinyert olaj nagy arányban tartalmaz palmitoleinsavat. Csak az avokádóban, az avellánban és a homoktövisben található meg ez a sav, amely általában csak az állati zsírokban található meg. Ez a sav a telítetlen omega-9 zsírsavak közé tartozik, és javítja a zsírok penetrációs képességét (felszívódási képességét) a bőrbe. Különösen a száraz, repedezett és repedezett bőrre, de a hajápolásban is használják. A makadámiaolaj tartósan feszesítő és regeneráló hatással van a bőrre. Emellett az SPF 4-5-ös fényvédő faktorhoz hasonló természetes fényvédő faktorral rendelkezik.

Használja: száraz, repedezett és repedezett bőrre, valamint törékeny körmökre és hajvégekre.

Macadamianussöl Kosmetik
Makadámiadió olajos kozmetikumok

A növényi olaj a természetes szappanokban

A világos színű és meglehetősen híg makadámiadió-olaj nem tartozik a legolcsóbb olajok közé. Ezért főleg a fényűző természetes szappanokban használják. Mivel regeneráló, zsírosító és hidratáló hatású, a makadámiadió-olaj nagyon jól használható a száraz és igénybevett bőrre szánt szappanokban. Az érett bőrnek is jót tesz egy extra adag olaj. A szappan kívánt árkategóriájától függően a makadámiadió-olaj alapolajként vagy szuperzsírosító olajként használható a forró szappanosításban. Akár 30%-os koncentráció is elképzelhető.

Tiszta makadámiadió-olajos szappan

A makadámiadió-olajos szappan állagát és habképződését tekintve az olívaolajos szappanhoz hasonlítható. A 100% makadámiadió-olajjal főzött szappanok szilárdak, simák és kellemes tapintásúak. A habképződés mérsékelt, az illat meglehetősen semleges, a szappan színe pedig világos. A bőr kellemes és táplált érzést nyújt a tisztítás után. A tiszta makadámiadió-olajos szappan főzésénél valószínűleg csak az ár lehet visszatartó erő.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API