Panthenol a kozmetikumokban

Gyulladáscsökkentő a kozmetikumokban

Panthenol a kozmetikumokban
A házi készítésű cukorbozót

A panthenol (dexpanthenol) vagy B5 provitamin az A koenzim egyik fontos összetevőjeként részt vesz a bőr regeneráló anyagcsere-folyamataiban. A kozmetikumokban található panthenol kulcsszerepet játszik a bőr megújulási folyamataiban, és 4-6-os pH-értékének köszönhetően ideális az emberi bőr számára. Segíti a bőr regenerálódását, ami hozzájárul a szép és feszes arcszínhez.

Panthenol a kozmetikumokban – Mi az a panthenol?

A panthenol az emberi test minden sejtjében megtalálható, és részt vesz az új bőrsejtek képződésében. Mindenütt alkalmazzák, ahol a sejtek folyamatosan megújulnak, különösen a hajban, a bőrben és a körmökben.

Különböző okok károsíthatják vagy csökkenthetik a B5 provitamin termelésének képességét. Ebben segíthetnek a panthenolt tartalmazó kozmetikai termékek.

A kozmetikumokban már 1%-os koncentrációtól láthatóan élvezheti a panthenol pozitív tulajdonságait.

A panthenol bizonyítottan erősíti a bőr saját védőgátját. Száraz bőr esetén növeli a bőr nedvességtartalmát, mivel a bőr mélyebb rétegeiben is megköti a vizet.

Milyen előnyei vannak a panthenolnak, és hogyan hat a bőrre?

A panthenolt tartalmazó termékek mélyen behatolnak a bőrbe, ahol az átalakul a rendkívül fontos B5-vitaminná, a pantoténsavvá. A panthenol nagyon jól tolerálható, ezért gyakran megtalálható az érzékeny bőrre szánt termékekben és a babaápolási termékekben.

Gyulladáscsökkentő és gyógyító hatása miatt a panthenolt nemcsak kozmetikai termékekben, hanem gyógyászati termékekben is használják. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően támogatja a bőrt a kisebb sérülések és horzsolások gyógyulási folyamatában, valamint segít csökkenteni a viszketést és a bőrpírt allergiás bőrbetegségek esetén.

Panthenol a kozmetikumokban

Pozitív tulajdonságai és jó tolerálhatósága miatt a panthenol számos kozmetikai termékben megtalálható. Ezek közé tartoznak a dezodorok, samponok, krémek vagy a bőr gyógyulását támogató termékek, mint például a kicserepesedett bőr vagy a napégés okozta sérülések. Ma már szájon át bevehető termékek is vannak a piacon tabletta és olaj formájában.

A hajápolási termékekben és samponokban hidratáló és simító szerként bizonyított. Közvetlenül a hajszálakhoz tapad, és ott megköti a nedvességet. A fejbőrön keresztül a szervezetbe is felszívódik. A körömápolásban a pantenolt vízmegkötő hatása és fokozott rugalmassága miatt értékelik.

Panthenol a házi kozmetikumokban

A pantenol jól alkalmazható a kozmetikai termékek barkácsváltozatában. A panthenol használatakor tartsa szem előtt, hogy érzékeny a magas hőmérsékletre. Ezért csak olyan emulziókhoz adjon panthenolt, amelyek már hidegek vagy langyosak.

A panthenol emulziókban sokkal jobban ki tudja fejteni teljes hatását, mint tiszta olajos alapban.

A panthenol használatakor az alábbi adagolás jó iránymutatást nyújt:

  • vízalapú emulziók 0,5-1%,
  • Hajápolási termékek legfeljebb 1 %
  • terápiás termékek legfeljebb 5 %-ig.

A B5 provitamin termék ideális kozmetikai termékekhez. Különösen az érzékeny és száraz bőrű emberek élvezik a panthenol előnyeit.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API