Boszorkánymogyoró a természetes kozmetikumokban

Rosencreme Hamamelis in Naturkosmetik

A boszorkánymogyorót széles körben használják a természetes kozmetikumokban. A boszorkánymogyorót a virginiai boszorkánymogyoró összetevőiből nyerik, majd kivonat vagy hidrolátum formájában feldolgozzák, hogy alkalmassá tegyék a kozmetikumokban való felhasználásra.

Mi a boszorkánymogyoró?

A boszorkánymogyorót a boszorkánymogyoró növény virágaiból, leveleiből és kérgéből állítják elő. A virginiai boszorkánymogyoró egy akár öt méter magas fa, amely eredetileg az Egyesült Államokban és Kanadában őshonos, de Európában is termesztik.

Szinte egész évben termesztik. Az ágakat és gallyakat tavasszal, a leveleket nyártól kora őszig szedik. Széleskörű felhasználási lehetőségei miatt a virginiai boszorkánymogyoró valóban varázslatos fa.

A kéregben megtalálhatók a hatékony tannin típusú tanninok, köztük a hamamelitannin és a hallóhatású illóolajok. A levelek főként a katechin típusú hatékony tanninokat tartalmazzák.

Mire képes? Hogyan hat a bőrre?

A varázsmogyoró antibakteriális és sebgyógyító hatású. A varázsmogyoró reakciót képez a bőrben lévő fehérjékkel, ami biztosítja a véráramlás csökkenését a hajszálerekben. Ez csökkenti a gyulladásos bőrreakciókat.

A varázsmogyoró termékek hatásáért nagyrészt a tanninok felelősek. Reagálnak és megváltoztatják a szervezet saját fehérjéinek szerkezetét. A bőr felső rétege összehúzódik és átjárhatatlanabbá válik, ami jelentősen minimalizálja a viszketést. A természetes cserzőanyagoknak köszönhetően a bőr érzékeny idegvégződései sokkal kevésbé reagálnak az irritációs jelekre.

Boszorkánymogyoró a natúrkozmetikumokban – Kozmetikai termékek boszorkánymogyoróval

A natúrkozmetikumokban a varázsmogyorót gyakran használják krémekben és kenőcsökben a bőrsérülések és bőrgyulladások enyhítésére, például sebgyógyító krémekben vagy napozás utáni termékekben a bőrkárosodás minimalizálására. Az aranyér elleni készítmények is gyakran tartalmaznak boszorkánymogyorót.

Gyógyhatású szájvízként a boszorkánymogyoró segít a szájnyálkahártya gyulladásos elváltozásain.

A boszorkánymogyoróvizet borotválkozás utáni borotválkozási termékekben használják. A boszorkánymogyoróvíz boszorkánymogyoró illóolajat tartalmaz a csersav nélkül.

Boszorkánymogyoró a házi kozmetikumokban

A boszorkánymogyoró házi kozmetikumokban való elkészítése és felhasználása egyszerű, és csak néhány percet vesz igénybe. Ha tehát legközelebb kisebb fájdalmak gyötörnek, miért ne próbálná meg természetes módon kezelni azokat a boszorkánymogyoróval? A boszorkánymogyorót általában hidrolátum vagy vizes kivonat formájában használják a natúrkozmetikumokban. A természetes kozmetikumokban található boszorkánymogyorót nagyobb koncentrációban házi készítésű krémjéhez is adhatja, vagy használhatja arctoner készítéséhez. A Dragonspice áruházban vásárolhatsz kész boszorkánymogyoró kivonatot és boszorkánymogyoró vizet, valamint barkát és leveleket is, amelyekből saját kivonatot is készíthetsz:

Boszorkánymogyoró kéregkivonat:

  • Aprítsa fel a leveleket és a kérget.
  • tegyük 45-50%-os alkoholba, és hagyjuk áztatni 7 napig, majd szűrjük le.
  • kis adagokban arctoniként, borotválkozásápoló szerként vagy hajápolásra használható. Gyógyító borogatások készítéséhez is használható.

Boszorkánymogyoró kéregvíz:

  • Szárítsuk meg és törjük össze a boszorkánymogyoró kérgét, majd tegyük egy éjszakára vízfürdőbe. Ha szükséges, egy idő után adjunk hozzá még vizet.
  • a víznek másnapra barna színűnek kell lennie. Öntse ezt egy párlatba, és 1:1 arányban desztillálja (100 g kéreg 100 ml párlatnak felel meg).
  • Ebből tiszta hidroszol keletkezik, amelyet gyulladásos elváltozások vagy napégés esetén arctonikaként használhatunk.

Borítékoljuk boszorkánymogyoróval:

  • forraljunk 5-10 gramm varázsmogyoró kérget 250 ml vízben 15 percig.
  • Szűrje le és gyűjtse fel a vizet.
  • Hagyja kihűlni.
  • Napégés, kisebb horzsolások vagy gyulladásos bőrelváltozások esetén borogatásként vagy borogatásként elősegíti a gyógyulást.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API