Rózsa illóolaj

Rózsa illóolaj szappankészítésben és egyéb kozmetikai termékekben

esszenciális rózsaolaj

A rózsa illóolaj csodálatosan virágos illatú, akárcsak a rózsa. A bőrápolásban gyakran megtalálható az érett és igényes bőrtípusok ápoló termékeiben.

Rózsa illóolaj

A rózsa illóolajat a növény szirmaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki. A nagyon alacsony hozam miatt a rózsa illóolaj az egyik legdrágább olaj. A Rosa centifolia olaj mellett, amely szintén a világ egyik legdrágább illóolaja, a Rosa damaszkuszi olaj is választható. Ez a bolgár rózsaolaj azonban igazi ritkaság, ezért valamivel drágább.

Ha rózsa illóolajat vásárol, mindig győződjön meg arról, hogy valóban valódi rózsa illóolajról van szó. Sajnos sok hamisítvány van a piacon.

Mire használják a rózsa illóolajat

A rózsaolaj összetéveszthetetlen illata számos parfümben és ápolószerben megtalálható, és általában meleg, édes és nőies illatként jellemzik. Az olaj harmonizál többek között más virágos illatokkal, a nerolival és a szantálfával. A rózsaillatot a lélek vigaszaként írják le, amely segít a szerelmi bánaton, és állítólag ellensúlyozza a kimerültséget, a túlfeszített idegeket és az álmatlanságot. Az élet illóolaját vajúdás és szülés során is használják.

Rózsa illóolaj a bőrápolásban

A rózsa illóolajat szappanokban és más bőrápolási termékekben használhatjuk fertőtlenítő hatása és intenzív ápoló hatása miatt. Hatékony a pattanások és a herpesz ellen, megelőzi a striákat és ápolja az érett bőrt. A valódi illó rózsaolajat azonban magas ára miatt ritkán használják kozmetikai termékekben . Ezért túlnyomórészt az olcsóbb, szintetikus illóolajokat használják, különösen a szappangyártásban.

Amit még tudnia kell

  • INCI: Rosa Gallica virágolaj, Rosa damascena (gyakran alkohollal is keverve)
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • A növény része: A virágokból
  • Illatjegy: Szívjegy
  • Harmónia más illatokkal: Rózsa illóolaj sok más virágillattal, valamint jázminnal, citromfűvel és szantálfával is jól harmonizál.
  • Figyelmeztetések: Figyelmeztetések: A rózsa illatát az illatjegyek és az illatjegyek tartalmazzák: Ezt a drága illóolajat gyakran hamisítják. Ezért ügyeljen a címkézésre, és csak megbízható kereskedőktől vásároljon.
  • Használat a bőrápolásban: A rózsa illóolaj minden bőrtípusra használható. Intenzív ápolást biztosít, különösen az érett bőr számára.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API