Szappan recept – Természetes levendula szappan

A klasszikus szappan: készítsen saját levendula szappant

Seifenrezept Lavendelseife

Alevendula nagyon nyugtató és pihentető tulajdonságairól ismert. A levendulának ez a tulajdonsága a természetes szappanokban is hasznosítható. A levendulás szappan egyértelműen az abszolút szappanklasszikusok közé tartozik. Az olívaolajos szappan és a rózsaszappan mellett a levendulás szappan valószínűleg a legnépszerűbb természetes szappan, és itt talál egy nagyszerű levendulás szappanreceptet.

A természetes levendulásszappan receptje levendulavirágot is tartalmaz, de ez kívánság szerint elhagyható. Ha azonban a természetes levendulás szappan receptjét levendulavirággal szeretné főzni, akkor mindig szárított levendulavirágot használjon. Ezeket a saját kertjéből is leszedheti, és hagyhatja teljesen megszáradni. A vásárolt levendulavirágok is alkalmasak ennek a szappanreceptneka felhasználására.

Én azonban mindig a bio minőségű gyógynövényeket részesítem előnyben.

Tipp**: A Dragonspice Naturwaren-nélhatalmas választékot talál a házi szappanokhoz és egyéb kozmetikumokhoz való bio gyógynövényekből és egyéb összetevőkből – kiváló minőségű gyógynövények, gyanták és olajok!

Levendula szappan recept – természetes és tápláló

A szappan összetevőinek megrendelése**

[amazon box=”B009UWUBBW,B01ETB8584,B00NXXPUNI” grid=”3″]

Természetes szappan főzése – mit kell tudni?

Ha úgy döntesz, hogy levendulavirágból készítesz természetes szappant, akkor a szárított virágokat előzetesen áztasd be olajba. Ehhez egyszerűen vegyél néhány evőkanál olívaolajat a teljes mennyiségből, és ezt öntsd a levendulabimbókra. Az egésznek most néhány órán át kell áznia. A szárított virágok később a natúr szappanban sokkal kellemesebbek és kevésbé karcolják a bőrt. A házilag készített olajos kivonat is szép.

A szappanformákat már a natúr szappan elkészítése előtt elkészítheted, és ha szükséges, kibélelheted őket papírral. Az illóolajokat is ki lehet mérni és előre elkészíteni.

Fontos: Kövesse a biztonsági előírásokat!

Természetes szappan készítése a levendulás szappan receptjével

  1. A lúgot a szokásos módon, a biztonsági szabályok betartásával keverjük össze, majd tegyük félre hűlni.
  2. Mérjük a kókuszolajat közvetlenül egy serpenyőbe, és tegyük a tűzhelyre. Most lassan olvasszuk fel a kókuszolajat. Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, és adjuk hozzá a sheavajat. Ha minden megolvadt, a többi olajat is bele lehet önteni a serpenyőbe.
  3. Miután a lúg és a zsírok keveréke kihűlt, óvatosan hozzáadhatja a szódabikarbónát a serpenyőben lévő zsírokhoz.
  4. Keverje alaposan össze botmixerrel és fakanállal, és addig keverje, amíg el nem éri a megszokott pudingos állapotot.
  5. Most adjuk hozzá az illóolajokat a szappankeverékhez, és keverjük bele a levendulavirágot, ha szükséges. Keverjen össze mindent újra, majd öntse a szappanragasztót az előkészített formákba.

A kész természetes szappan

A 6 hetes érlelés után a natúr szappan szép szilárd és jól habzik a kókuszolajnak és a ricinusolajnak köszönhetően. A levendulavirág kellemes masszázshatást biztosít.

A gyógynövényeket, zsírokat és olajokat, valamint az illóolajokat a legjobb itt megrendelni**:

Dragonspice Naturwaren – kiváló minőségű gyógynövények, gyanták és olajok!

Termékajánlás**

[amazon box=”B06XCLX984″ template=”horizontal”]

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API