Szappangyárak a világ minden táján – 1. rész

Die bekanntesten Hersteller von Seifen

Seifenmanufakturen Seifenmanufaktur

Rengeteg szappangyártó van. Különösen az utóbbi években, amikor a szilárd szappanok felé indult el a trend, egyre több kisvállalkozás jelent meg, amelyek kézzel készített természetes termékeket kínálnak. E sok kis gyártó mellett azonban vannak olyan ismert szappangyártók is, mint a Klar Seifen és a Haslinger, amelyeket szinte mindenki ismer.Itt szeretnék bemutatni néhányat a legismertebb szappangyártók közül.

Ismert szappangyártók

Az egyik legismertebb természetes szappangyártót már bemutattam egy külön cikkben: a Aleppo szappan. Az aleppói szappan főleg olívaolajból és babérolajból áll, és hagyományos módon főzik. Az aleppói szappant azonban nem egyetlen szappangyárban, hanem sok kis gyártó által főzik.

Vannak azonbanmás ismert szappangyártók és szappangyárak is, amelyek kiváló minőségű természetes szappanokat és egyéb kozmetikumokat kínálnak. Valószínűleg már sok ilyen gyártót ismer. Mert a Klar Seifen vagy a Florex biztosan ismerősen cseng. Ha nem ismeri ezeket a nagyszerű szappangyártókat, akkor most olvasson tovább. Mert szeretnék itt bemutatni néhányat ezek közül a szappangyártók közül.

Talán már volt a kezedben egy-két jól ismert szappan valamelyik szappangyártótól? Ha szeretnéd közvetlenül kipróbálni a szappanokat, egyszerűen kattints az adott gyártó leírása melletti képek egyikére!

Haslinger

A bécsi székhelyű osztrák cég gyógynövényekből, mézből, gyógynövényekből és illóolajokból készült termékekre specializálódott. A szappangyár már 1890 óta létezett , amikor a cégalapító és vegyész Georg Haslinger 1949-ben megvásárolta a vállalatot. Már a kezdetektől fogva a növényi alapanyagokat részesítette előnyben, és kerülte az állati eredetű anyagokat.

Ma a vállalat a legmagasabb minőségi követelményekkel is felveheti a versenyt. A kínálatban természetes szappanok, habfürdők, tusfürdők, samponok, olajos fürdők, testtejek, fürdősók, masszázsolajok, krémek és szauna felöntések szerepelnek. A Haslinger borotvaszappan különleges kultikus státuszt ért el, és minden termék Ausztriában készül.

A cég koncepciója az elmerülés, a kikapcsolódás és a jó közérzet. Ma már számos juhtejes termék is szerepel a kínálatban, mivel a juhtej nagyon bőrbarát és hidratáló, különösen a natúr szappanokban.

A cégnek sikerült világhírnévre szert tennie, és messze Ausztria határain túl is ismert. Minden Haslinger szappan és termék jól tolerálható és a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelel.

[amazon box=”B007YJ2BVG” template=”horizontal”]
[amazon box=”B004SB43F0″ template=”horizontal”]
Szeretne többet megtudni a Haslinger cégről? Akkor nézze meg a Haslinger weboldalát.

Florex

A Florex Seifen nevű cég szintén Ausztriában található. A viszonylag fiatal céget 1998-ban alapította Gerlinde Hofer. Ő azonban egész életében juhokkal és juhtejtermékekkel foglalkozott.

Minden Florex termék juhtejből készül. A Florex név az elsőszülött fiáról, Florianról származik. Az első juhtejből készült szappanokat 2000 őszén mutatták be egy müncheni vásáron.

Minden Florex natúr szappan juhtejből, lanolinból és növényi olajokból készül. Ezenkívül minden Florex natúr szappan csodálatosan krémes habzású, testet és lelket kényeztető. Ez a hab természetesen a hozzáadott juhtejből származik, ami a szappanokat különösen gyengédvé teszi a bőrhöz.

A juhtejes szappanok előállításához kizárólag növényi zsírokat használnak. Az olajok, illatanyagok, színezékek és gyógynövények hozzáadása egy speciális dagasztógépben történik. A hidratáló lanolint (juhgyapjúból származó gyapjúzsír) is hozzáadják. Minden Florex szappan nagyrészt mentes a kémiai adalékanyagoktól. A dagasztás után a szappant pelletáló gépbe helyezik, ahol hengerlik, majd átadják az extrudáló présnek. A természetes szappan már kész és vágásra kész.

Nemrégiben azonban a vállalat kézzel készített természetes szappanokat is kínál, amelyek illatok széles választékában kaphatók. Ezek azonban valamivel drágábbak is, mint a gépi előállítású juhtejes szappanok. A Florex termékcsalád különlegessége természetesen maga a juhtejes szappan, de a sokoldalú kínálatban illatgyertyák, fürdőtabletták, krémek és ajakbalzsamok is megtalálhatók. A folyékony szappanok mellett testvajak, masszázsolajok és illatos olajok is rendelkezésre állnak. Minden szappan és wellness-termék megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek, és csodálatos illataival és krémes textúrájával kényezteti a testet és a lelket.

[amazon box=”B00DKW716G” template=”horizontal”]
[amazon box=”B00511LLHO” template=”horizontal”]
A Florexről további információkat talál a kiskereskedő honlapján. Ott akár viszonteladóként is regisztrálhat, és a márka szappanjait kiskereskedelmi áron vásárolhatja meg.

Klar szappanok

A Klar Seifenmanufaktúrát 1840-ben alapította Philipp Klar. Heidelbergben nyitott egy kézműves üzletet egy hozzá tartozó bolttal. A szappanmanufaktúrát ma már az ötödik generáció vezeti. A fiának, TheobaldKlarnak 1900 körül sikerült bővítenie a vállalatot, és még ismertebbé tenni Dél-Németországban. Kísérletező kedve sokféle szappan megalkotásához vezetett, amelyeket ma is ugyanazon receptúra szerint gyártanak.

A második világháború után a Klar szappanmanufaktúrát három fia, Theobald, Hans és Klaus folytatta, és a nagyszabású reklámkampányoknak köszönhetően egyre ismertebbé vált. Az 1970-es évek elején Hans fiai, Theo és Klaus vették át a vállalatot. A régi szappanreceptek elfelejtése nélkül tovább bővítették a választékot. 2006 óta Niels Klar vezeti a vállalatot ötödik generációban.

A Klar kizárólagbiotermesztésből származónövényiolajokat használ. Az alapszappant aztán különleges kiegészítő összetevőkkel finomítják. Ezek közé tartoznak a gyógynövények, virágok, illóolajok és parfümök. A Klar szappanokat még finom selyempapírba és elegáns csomagolásba is csomagolják. A Klar kínálatában kizárólag természetes szappanok szerepelnek, de a legkülönfélébb alkalmakra. Vannak igazi klasszikusok, borszappanok, exkluzív szappanok, borotvaszappanok, olívaolajos szappanok, funkcionális szappanok és szappanszívek.

[amazon box=”B005ZDEGQQ” template=”horizontal”]
[amazon box=”B008X313IY” template=”horizontal”]
Érdemes ellátogatni a Klar-Seifen honlapjára is. Itt többet megtudhat a cégről, belenézhet a blogba, sőt, szappanokat és más Klar Seifen termékeket is rendelhet.

Rampal

A Rampal az egyik utolsó maitres savonniers, amely 1828 óta gyárt 72%-os olajtartalmú természetes szappanokat ugyanazon recept alapján. A vállalat családi vállalkozás.

A szappanmasszát rézüstben főzik, és hatszor őrlik nagyon finom pelyhekké. Ezeket azután különösen tömör szappanokká préselik. Minden Rampal szappan mentes a tartósítószerektől, színezékektől és illatanyagoktól. A Rampal szappanok jellegzetes illatát természetes illóolajok adják. A szappanok különleges tisztító és hidratáló hatásukat a legfinomabb agyag és olívaolaj hozzáadásának köszönhetik.

A szappanokat még mindig történelmi gépeken, régi rézformák és szappanbélyegzők segítségével készítik. Minden Rampal termék különleges felismerési értékkel bír. Marseille a 17. század óta a szappangyártás központja. A Rampal legendás marseille-i natúr szappanja a helyi olajbogyó-kultúrából származó olajbogyóból, kókusz- és pálmaolajból, valamint a buja provence-i gyógynövényflórából készül. A Rampal szappan aranyérmet kapott az 1900-as párizsi világkiállításon. A szappangyártás természetesen még mindig nagy kézi munkával történik.

[amazon box=”B00D1VCGBG” template=”horizontal”]
[amazon box=”B0052QTJD6″ template=”horizontal”]
Természetesen a Rampal szappanok gyártójának oldalát is megtalálod. Van egy nagyszerű webáruház is, ahol megrendelheti a gyártó termékeit.

Tipp: Ha még több szappangyártót szeretnél megismerni, olvasd el a sorozat második részét.

Az új szappangyártók

A hagyományos szappangyártók elsősorban a természetes termékekre és a különleges adalékanyagokra, például a juhtejre összpontosítanak. De az újabb gyártók és termelők is lenyűgözőek. Manapság egyre több fogyasztó helyezi a hangsúlyt a természetességre és a fenntarthatóságra, és egyre nagyobb figyelmet fordítanak a termékek összetevőire.

A szappannak gyakran vegánnak kell lennie. A pálmaolaj elkerülésére is egyre nagyobb igény mutatkozik, amit a gyártók meg is valósítanak. Vannak olyan követelmények is, mint a bio, műanyagmentes csomagolás, és természetesen a szappanok megjelenésének és illatának is megfelelőnek kell lennie. Ez elég sok követelmény, amit a termékekkel szemben támasztunk.

Ezért érthetőnek kell lennie, hogy egy kézzel készített, kiváló minőségű bio alapanyagokból készült szappan nem kerülhet 1-2 euróval többe. A növekvő energiaköltségek, az egyre növekvő nyersanyagköltségek és a fogyasztói igények miatt sok gyártó kénytelen akár 10 eurót is elkérni egy darab szappanért. Mivel azonban ezek a termékek sokkal kompatibilisebbek és táplálóbbak is, valamint szeretettel és szenvedéllyel készülnek, ez az ár nem szabad, hogy eltántorítson minket attól, hogy valódi, kézzel készített természetes szappant vásároljunk.

SOHO natúrkozmetikumok

Egy kicsit körülnéztem a neten, és felfedeztem például a SOHO natúrkozmetikumokat . Ennek a gyártónak a szappanjai klasszikus hidegkeveréses eljárással készülnek. Viszont nagyon jól néznek ki, vegánok, pálmaolajmentesek és többnyire organikusak. Összességében a termékcsalád nagyszerű benyomást kelt, és arra késztet, hogy kipróbáld a szappanokat. Egy 100 g körüli szappan azonban 8-10 euróba is kerül.

Ha az egész még mindig túl drága Önnek, akkor még mindig van lehetősége saját szappanokat készíteni. Ugyanis a saját természetes szappant teljesen a saját elképzelései szerint készítheti el, és a saját készítés általában még olcsóbb is. A naturseife-und-kosmetik.de oldalon minden információt megtalál a szappankészítésről, a természetes szappanokról és a barkácskozmetikumokról.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API