Allantoin a házi kozmetikumokban

Allantoin a hibás és egyenetlen bőrre

Allantoin in selbst gemachter Kosmetik
© unpict - stock.adobe.com

Az allantoin használata a házi kozmetikumokban jó ötlet, mivel az anyagcsereterméknek többek között sebgyógyító, simító és hidratáló tulajdonságokat tulajdonítanak. Itt elolvashatod, mi az allantoin, mit tud a kozmetikumokban, és hogyan használhatod a legjobban az allantoint.

Allantoin – mi is ez?

Az allantoin egy növényi anyagcseretermék. A természetben számos növényben megtalálható, például a lógesztenye kérgében, a fekete gyökérben, a komfűgyökérben és a juharban. A komfűgyökeret sebgyógyító hatása miatt igazi csodafegyvernek tartották sérülések esetén. Fő hatóanyagai a poliszacharidok, a rozmaring, a klorogénsav és az allantoin.

Az allantoin az emlősök vizeletében is megtalálható. Ma már többnyire szintetikusan állítják elő, és a karbamid hatékony alternatívájának tartják.

Milyen előnyei vannak az allantoinnak, és hogyan hat a bőrre?

Az allantoint sok felhasználó a sebgyógyító és bőrsimító hatása miatt értékeli. Bár kevésbé hatékonyan köti meg a nedvességet, mint a tava, a karbamid, számos olyan hatása van, amely szebbé és üdébbé teszi bőrünket. A durva, repedezett bőr simábbá, puhábbá és rugalmasabbá válik, és az allantoin nyugtató hatással is van a bőrre.

A házi kozmetikumokban található allantoin állítólag többek között elősegíti a sejtregenerációt és a sejtképződést. Emellett csökkenti a bőrpírt és a bőrirritációt, és nagyon jól tolerálható. Az allantoin nem rendelkezik antibakteriális hatással, de keratoplasztikus hatással van a bőr felső rétegére. Ez azt jelenti, hogy fellazítja a keratinizált bőrsejteket. Segít a faggyú elvezetésében is, ezért hatékony a zsíros és foltos bőr esetében.

Allantoint tartalmazó kozmetikai termékek

Az allantoint olyan termékekben használják, amelyek a bőrhibák és az irritált, zsíros, foltos bőr kezelésére szolgálnak. Az irritált bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt napápoló, borotvakrémekben és a túlzott izzadás elleni termékekben is használják.

Allantoin a házi kozmetikumokban

Szeretné kihasználni az allantoin számos pozitív tulajdonságát, és allantoint használni házi kozmetikumokban? Akkor először is vegye figyelembe, hogy az allantoin nem tűri a 80 fok feletti hőmérsékletet. Magasabb hőmérsékleten az allantoin nemcsak károsodhat, hanem negatívan megváltoztathatja a termék állagát is.

Az allantoint ezért mindig melegített, de nem forrásban lévő vízhez kell hozzáadni. Az allantoin nehezen oldódik fel hideg vízben. A langyos vízben történő alkalmazás felgyorsíthatja ezt a folyamatot.

Az allantoin érzékenyen reagál a fémekre, ezért az allantoint tartalmazó házi készítésű termékeket lehetőleg ne tárolja fémtartályban.

Mivel az allantoin már a legkisebb mennyiségben is intenzíven hat, a kozmetikumokban már nagyon kis százalékos mennyiség is elegendő. A szokásos kozmetikai koncentráció 0,1-0,2 százalék. Az allantoin nagyon jól használható házi kozmetikumokban krémekben, egyéb emulziókban, folyadékokban és balzsamokban. Az allantoin azonban kevésbé elterjedt a házi készítésű szappanokban.

Hol lehet allantoint beszerezni?

Az allantoin mint kozmetikai összetevő könnyen megvásárolható az interneten. Az allantoint jó minőségben és korrekt áron szállítja például a Dragonspice: Rendelje megaz allantoint a Dragonspice.de természetes termékek boltjában!

Sok más kozmetikai összetevőhöz hasonlóan az Amazonról (**reklámpartner) is megrendelheti a metabolikus terméket. Itt azonban a termékeket gyakran partnerüzleteken keresztül szállítják, és nem közvetlenül az Amazonról, ezért általában több értelme van közvetlenül egy kozmetikai keverőanyagok online boltjából rendelni.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API