Kamillás gőzfürdő – a klasszikus a foltos bőrre és a megfázásra

Gyógynövényes arcgőzfürdő a tiszta bőrért

Gőzfürdő kamillával
© Heike Rau - stock.adobe.com

A kamillás gőzfürdő gyorsan elkészíthető és számos területen rendkívül hatékony.

A kamillás gőzfürdő

Az évtizedek óta használt házi gyógymódok nem lehetnek olyan rosszak. Az egyik ilyen egyszerű házi gyógymód, amelyet már nagyanyáink is ismertek, a kamillás gőzfürdő. Semmit sem egyszerűbb elkészíteni, mint egy kamillás arcgőzfürdőt. A kamillás gőzfürdő pedig rendkívül hatékony. A kamilla az egyik legismertebb gyógynövény, és Németországban széles körben használják. A gyógynövény gyulladáscsökkentő, nyugtató és antibakteriális hatású. Ezen okok miatt a kamillás gőzfürdő nemcsak légúti betegségek kezelésére népszerű, hanem a pattanások, mitesszerek és pattanások ellen is hatásos.

Gyógynövényes arcgőzfürdő kamillával

A gyógynövényes arcgőzfürdőt nagyon könnyen elkészítheted magad. Használhatsz olyan kamillavirágokat, amelyeket te magad szedtél le a kertből, és megszáríthatod őket. Ha nincs saját maga által szedett és termesztett gyógynövénye, egyszerűen használjon a kereskedelemben kapható kamillateát laza formában vagy zacskóban. Két-három teászacskó vagy 2-3 evőkanálnyi laza kamillatea elegendő egy gőzfürdőhöz.

Egyszerűen tegye a kamillavirágokat egy kellően nagy tálba, majd öntsön rá frissen forralt vizet. Hagyja ázni két percig, és tartsa a fejét – törölközővel letakarva – a gőz fölé. Vigyázzon, hogy az arca véletlenül se érintkezzen a forró vízzel.

A kamillás gőzfürdő alkalmazási területei

A kamillás arcgőzfürdő elsősorban a megfázás ellen alkalmazható. A kamilla illóolajokkal kevert forró gőz köptető, nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatású. A kamillás gőzfürdő ezért mindenféle megfázás, köhögés, hörghurut és nátha esetén ajánlott.

De abőrápolás terén is sokat érhetünk el egy gyógynövényes arcgőzfürdővel. Rendszeresen alkalmazva a forró kamillagőz tiszta, tiszta bőrt biztosít, a faggyú jobban elfolyik, és kitisztítja a pórusokat. Ráadásul a kamillás gőzfürdő használata után a szennyeződések is könnyebben eltávolíthatók. Ha tehát hajlamos a mitesszerekre és a pattanásokra, akkor lehetőleg hetente egyszer vagy kétszer használja a természetes gőzfürdőt. Hagyd hatni a gőzt jó 10 percig. Ezután a pattanások könnyebben eltávolíthatók, és a későbbi bőrápolási termékek is jobban tudnak hatni, mivel a bőr pórusai megnyílnak. Mindezek mellett a gőz nemcsak tiszta és tiszta, hanem gyönyörűen puha és sima lesz a bőr. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség hámlasztásra, ami egyébként is csak korlátozottan ajánlott a hibás bőr esetében.

Tipp: A házi készítésű arcmaszkok a kamillás gőzfürdő után ideálisan felszívódnak a bőrbe. Az arcmaszkok könnyen elkészíthetők saját magad, és rengeteg természetes összetevő van, amelyek csodát tesznek a zsíros és hibás bőrrel. Ha szeretnél saját arcmaszkot készíteni, itt találsz ötleteket gyógynövényes arcmaszkokhoz. Alternatívaként a„DIY arcmaszkok zsíros bőrre, hibás bőrre és pattanásokra” című cikk egyszerű és természetes recepteket tartalmaz a foltok ellen.

Mikor jobb elkerülni a gyógynövényes gőzfürdőt

  • Minden szembetegség esetén
  • Gyulladások és sérülések, valamint gyulladt nyálkahártyák esetén
  • Érrendszeri betegségek
  • Rózsaszín és couperose
  • Ismert szív- és érrendszeri gyengeség
  • Összetett növényekkel szembeni allergia
  • Ha az általános állapota nem teszi lehetővé, hogy az arcát egy tál forró víz fölé tartsa 😉
  • Gyermekek csak felügyelet mellett gőzölhetnek

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API