Babassu olaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Babassu olaj, mint szappan adalékanyag

Babassuöl

Bár a babassu-olaj még mindig meglehetősen ismeretlen hazánkban, az olaj természetes szappanban való felhasználása már nem számít bennfentes tippnek. A szappanban habképzőként funkcionál, és a népszerű kókuszolajat is helyettesítheti. Sőt, egyes bőrtípusok esetében még előnyt is jelent. De a babassu olaj más kozmetikai termékekben is használható, mivel puhítja a bőrt és nem komedogén. Ezért jó alapolaj a zsíros és foltos bőr számára is. Legnagyobb mértékben azonban még mindig a szappankészítésben használják.

Babassuolaj INCI: Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil (Babassu magolaj)

Mi az a babassuolaj?

A babassu olaj a babassu pálma kókuszszerű magjaiból származik. Ez a pálmafaj Dél-Amerika Amazonas vidékén őshonos. Az olaj kinyerésének különböző módszerei vannak a dióból. Vagy megfőzik és a zsírt lefölözik, vagy hidegsajtolással nyerik. A második módszer kíméletesebb, és több tápanyagot tart meg. Általában utólag finomítják, mivel élesztőgombákkal és baktériumokkal szennyezett lehet. Ha természetes úton kinyert olajat szeretne vásárolni, akkor az [amazon link=”B07HRHYSVX” title=”natív bio olajok” /] terméket válassza.

A babassu olaj legfontosabb összetevői

A babassu olaj fehér-sárgás színű, és dió illata a kókuszdiótól a kókuszdióig terjed. A babassu olaj vásárlásakor ügyelni kell arra, hogy az üvegben ne legyenek maradványok. Ez élesztő- vagy baktériumfertőzésre utalhat. Főleg telített zsírsavakból áll, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A legdominánsabb zsírsav a laurinsav. Ennek antimikrobiális hatása van, ezért az olaj, ellentétben az egyébként nagyon hasonló kókuszolajjal, bőrszeplődések esetén is használható. A száraz bőrre tápláló és védő hatással van, többek között a linolsavnak köszönhetően.

Melyik bőrtípusra alkalmas? Ideális zsíros és foltos bőrre.

Az olaj alkalmazási területei

A magolaj legkiemelkedőbb tulajdonsága az olvadási viselkedése. Az olaj szobahőmérsékleten szilárd, de testhőmérsékleten már elég, hogy megolvadjon. Ezért a bőrrel való első érintkezéskor azonnal folyékonnyá válik, és könnyen eloszlatható.

Gyorsan felszívódik, de nem különösebben mélyen a bőrbe. Más természetes kozmetikai anyagokkal kombinálva támogatja a bőrbe való felszívódást.

Rendkívül magas laurinsavtartalmának és antimikrobiális hatásának köszönhetően az olaj nagyon sokoldalúan felhasználható. Zsíros és hibás bőrre is használható anélkül, hogy eltömítené a pórusokat és súlyosbítaná a foltokat. Másrészt puhítja a bőrt és védi a kiszáradástól, ezért a száraz bőrűek vagy a gyulladásos bőrbetegségekben, például neurodermitiszben szenvedők is hasznát vehetik. A babassu-olaj kellemes hűsítő hatással is bír, és enyhíti a kellemetlen viszketést. Mivel az olaj könnyen habzik, gyakran használják hajsamponokban.

A babassu-olaj mellékhatásai

A szűz babassuolaj általában semleges és jól tolerálható. A közeli rokon kókuszolajjal ellentétben még a hibás, gyulladt bőrre is használható.

Termékek reklámpartnere**

[amazon box=”B07HRHYSVX,B07D49MCFZ”/]

Babassu olaj szappankészítéshez saját magadnak

A Babassu-olaj nagyszerűen használható a saját szappankészítés során. Ez az olaj értékes adalékanyag az arc- és testszappanokban, valamint a hajszappanokban és a borotvaszappanokban. A babassu-olaj sok habot képez a természetes szappanokban , és szilárd és sima textúrát ad nekik. Ezért a habzó zsírok közé sorolják. A habzó zsírok biztosítják, hogy a házi szappan egyáltalán habot tudjon képezni. A jól habzó szappan kiválóan tisztít.

A babassu olajat könnyedén használhat nagy mennyiségben a természetes szappanokban. Alkalmas alapolajként, például a kókuszolaj helyettesítésére. A normál szappanokban a tipikus koncentráció 10 és 40 százalék között van. Sós szappanokban és sós szappanokban néha 60-70 százalékos babassuolajat használnak.

A babassuolaj magas aránya a házi készítésű szappanokban különösen szilárddá és tartósabbá teszi a szappanokat. Szép színűek, fehéres vagy krémszínűek. A sok babassu-olajat tartalmazó szappan ezért színező szappanoknak is alkalmas.

Tiszta babassu-olajos szappan

A tisztababassuolajos szappan nagyszerű. Nagyon szilárd és sima állagú. Az ilyen természetes szappan a bőrön is sima és kellemes érzés. A babassu-olaj szappan nagyon gazdag és krémes habot képez. Mosás után kellemes és puha érzést hagy a bőrön. A 100% babassu olajjal készült természetes szappan is gyönyörűen fehér, és finom és kellemes illatú.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

19 Trackbacks / Pingbacks

 1. Gärtnerseife selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 2. Seife selber machen - Seifenrezept einer Kräuterseife | Naturseife und Kosmetik selber machen
 3. Naturseife bei Neurodermitis | Naturseife und Kosmetik selber machen
 4. Kürbisseife selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 5. Seife selber machen - Seifenrezept Naturseife Früchtetraum | Naturseife und Kosmetik selber machen
 6. Seife selber machen: Rasierseife | Naturseife und Kosmetik selber machen
 7. Seife selber machen mit Heilerde und Sole | Naturseife und Kosmetik selber machen
 8. 1-Öl-Seifen selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 9. Seifenrezept - Stutenmilchseife selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 10. Seife selber machen - Seifenrezept pflegende Rosenseife | Naturseife und Kosmetik selber machen
 11. Rasierseife mit Stearinsäure | Naturseife und Kosmetik selber machen
 12. Kokosseife selber machen - Seife selber machen mit Kokosmilch | Naturseife und Kosmetik selber machen
 13. Palmölfreie Gärtnerseife mit Lorbeeröl | Naturseife und Kosmetik selber machen
 14. Buttermilch Zitronen Seife selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 15. Seife selber machen - Shampooseife | Naturseife und Kosmetik selber machen
 16. Seifenrezept: Gurkenseife mit Joghurt selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 17. Fette und Öle beim Seife selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 18. Schweineschmalz in der Seife - Naturseife mit Schmalz | Naturseife und Kosmetik selber machen
 19. Peelingseife selber machen – Spa-Seife | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.