Szilárd mandulatejes szappan avokádóolajjal, mandulaolajjal és méhviasszal

Avokádóolajos szappan méhviasszal

Mandelmilchseife selber machen
Kép Bhakti Iyata itt Pixabay

Az avokádóolajjal és mandulatejjel készült mandulatejes szappan ideális az érzékeny bőr ápolására és a hideg évszakban való használatra. Ha bőröd hajlamos kiszáradni a fűtőlevegőtől és a hidegtől, nem árt az extra odafigyelés a mosakodás során. A mandulatejes szappan receptje egyszerű és egyszerű.

A mandulatejes szappan avokádóolajjal és méhviasszal készült összetevői

Azavokádóolaj ideális az érzékeny és száraz bőrre, sőt, még a neurodermitiszben vagy pikkelysömörben szenvedők is jól tolerálják. Rengeteg okunk van tehát arra, hogy tápláló szappant készítsünk avokádóolajból. Mivel a tiszta avokádóolajos szappan meglehetősen kemény és kellemes tapintású, de kevés habot képez, a natúr szappanhoz habosító zsírt és habosító összetevőt is adunk. Babassu olajat és ricinusolajat használtak. Ha nincs otthon babassuolaj, akkor kókuszolajjal is helyettesíthetjük. Egy kis méhviasz gondoskodik arról, hogy a szappan még szilárdabb legyen, és már néhány órával a készítés után könnyen vágható legyen. Mandulatejet választottunk alapnak, hogy tovább fokozzuk a szappan hidratáló tulajdonságait és krémes habot hozzunk létre. A mandulatejet ráadásul könnyen elkészíthetjük magunk is.

Meg kell jegyezni, hogy az avokádóolaj némileg átjön a natúr szappanban, mind a színe, mind a saját illata tekintetében. Az illatnak ezért leginkább az olaj illatához kell illeszkednie. Mivel a méhviasz miatt a szappanragasztó gyorsan besűrűsödik, ez a szappanrecept kevésbé alkalmas márványozásra. Egyszerű cserépben való márványozás lehetséges, de finomabb márványozás nem.

Mandulatejes szappan recept avokádóolajjal, méhviasszal és mandulaolajjal

Körülbelül 10 darab szappanhoz

És így készül

Ha még sosem készítettél saját szappant, akkor először nézd meg itt.

A szappankészítés során mindig tartsd be a biztonsági szabályokat.

  1. Az előzőleg elkészített és lehűtött mandulatejből készítsd el a lúgot, a biztonsági szabályok betartásával.
  2. Az avokádóolajat, a mandulaolajat, a ricinusolajat és a méhviaszt tegye egy edénybe, és olvassza meg a méhviaszt.
  3. A keveréket csak rövid ideig szabad hagyni kihűlni, mivel a méhviasz 60 °C körül kezd ismét megszilárdulni. A munkát tehát még forrón kell folytatni.
  4. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és készítse elő a szappanformákat és az illatanyagokat.
  5. Adja hozzá a lúgot az edényben lévő zsírokhoz, és homogenizálja a keveréket botmixerrel, hogy besűrűsödjön.
  6. Adja hozzá az illatanyagokat és szükség esetén a színezékeket és egyéb összetevőket, keverjen össze mindent jól, majd öntse a szappankeveréket közvetlenül a mellékelt szappanformákba.
  7. Fedje le a szappanformákat, és enyhén szigetelje le.

A szappan 24 óra elteltével készen áll a formázásra. Ezután könnyen vágható, és körülbelül négy hét múlva felhasználható.

Termékek hirdetési partnere**[amazon box=” B074S3VJDF, 1693597748, B07DCMMNL5″ grid=”3″]

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API