DIY ötlet: Készítsen saját habzó fürdőbombákat (fürdőbombák)

Készítsd el a saját fürdőruhádat - DIY kozmetikumok

Baderouladen selber machen
Készítsen habzó fürdőbombákat vagy fürdőbombákat

A habzó fürdőbombák nagyon könnyen elkészíthetők. Mivel a keveréket feltekerik, a fürdőbombákat fürdőbombáknak is nevezik. Ez lehetővé teszi, hogy igazán szép fürdőadalékokat hozzon létre, és különböző színeket kombináljon. Habzó fürdőbombák készítése saját maga? Természetesen gyorsan és egyszerűen.

Készítse el saját maga a habzó fürdőbombákat

Gyönyörűen néznek ki, és valami egészen különlegessé varázsolják a fürdőt: habzó fürdőbombák. Mivel a házi készítésű fürdőbombák tömege feltekeredik, a fürdőbombákat néha fürdőbombáknak is nevezik. És a legjobb az egészben: a habzó fürdőbombák saját maga elkészítése egyáltalán nem nehéz. A receptet, vásárlási tippeket és persze az útmutatót itt találod. Így te is elkészítheted otthon magad ezeket a nagyszerű fürdőbombákat.

Színes fürdőbombák saját magad elkészítése – mire van szükségem?

A fürdőbombákhoz először is szükséged lesz az alapanyagra, amely szinte minden fürdőadalékban megtalálható: a kereskedelemben kapható nátrium-hidrogénkarbonátra – egyszerűbb nevén szódabikarbónára. A szódabikarbónát vagy online rendelheted meg, vagy megvásárolhatod a drogériákban és szupermarketekben. Mivel azonban a szupermarketekben általában csak kis kiszerelésben kapható szódabikarbóna, általában érdemes online vásárolni.

A receptet némi kukoricaliszttel, tápláló tejporral, glicerinnel és egy csipetnyi növényi olajjal egészítjük ki. A tejporhoz használhatunk egyszerű teljes tejport, vagy vásárolhatunk speciális változatot az interneten, például kancatejport vagy kecsketejport. A keverék színezésére alkalmasak a speciális kozmetikai színezékek, szappanfestékek vagy a házi kozmetikumgyártóknak szánt keverékkészletekből származó színezékek. A Dragonspice, a behawe vagy a Gracefuit nagy választékban kapható.

A felületaktív anyagot, a nátrium-lauril-szulfoacetátot – SLSA – azért használjuk, hogy a fürdőruzsa később jól habozzon, kiválóan tisztítson és megakadályozza, hogy az olaj leülepedjen a kádban. Az SLSA használatakor arcmaszkot kell viselni, mivel a finom por nagyon poros, és irritálhatja a légutakat. Azonban ez egy nagyon enyhe és jól tolerálható felületaktív anyag, amelynek használata csak kissé kellemetlen lehet.

Természetesen a fürdőbombáknak nemcsak jól kell kinézniük, hanem jó illatúaknak is kell lenniük. Rajtad múlik, hogy természetes illóolajokat használsz-e, vagy inkább parfümolajokat. Ez a recept kozmetikumokban való használatra engedélyezett parfümolajat használ.

Készítsd el magad a habzó fürdőbombákat – Amire az összetevőkön kívül szükséged lesz:

 • Egy grammra pontos mérleg
 • Két tál
 • Ragasztófólia
 • Egyszer használatos kesztyű
 • Arcmaszk

A házi készítésű fürdőbombák csomagolásához légmentesen záródó üvegek és polipropilén fólia és zacskók alkalmasak. A bombák egyszerűen tovább tartanak, ha védve vannak a nedvességtől.

Készítse el saját fürdőbombáit – a recept

Körülbelül 10 fürdőbombához elegendő

 • 110 g szódabikarbóna
 • 75g tejpor
 • 30g keményítő
 • 65g SLSA
 • 50g glicerin
 • 20g mandulaolaj (vagy más növényi olaj)
 • 4g parfümolaj vagy tetszés szerinti illóolaj
 • Két különböző színezék

És így készülnek a fürdőruládák

 1. Készítsük elő az összes eszközt és hozzávalót
 2. Először is, jól keverjük össze a folyékony összetevőket (glicerin és olaj). Az eredmény egy enyhén gélszerű folyadék lesz.
 3. Most mérje ki az összes por alakú összetevőt egy külön edénybe. Kérjük, itt viseljen arcmaszkot, mivel az SLSA nagyon poros, és irritálhatja a légutakat.
 4. A por alakú összetevőket jól keverje össze, hogy az esetleges csomókat eltávolítsa.
 5. Adja hozzá a folyadékokat közvetlenül a por alakú összetevőkhöz, adjon hozzá illatanyagot, és gyúrjon mindent alaposan össze a kezével. Ne feledkezzen meg a kesztyűről.
 6. A keveréknek gyúrhatónak kell lennie. Ha túl morzsalékos, nyugodtan adjon hozzá néhány csepp olajat.
 7. Most ossza a keveréket két részre.
 8. Mindkét részt színezd be egy általad választott színnel. A folyékony színeket könnyebb eloszlatni, és kicsit nedvesebbé teszik a keveréket.
 9. Gyúrja újra jól össze, hogy a színt egyenletesen eloszlassa.
 10. Az alsó részt kenje a színnel a fóliára. Ez könnyen elvégezhető a kezünkkel (kesztyűvel!).
 11. Most egyszerűen kenje fel a második részt az első részre.
 12. Most fokozatosan tekerje fel szorosan a fólia segítségével. Aki már sütött piskótatekercset, az tudja, hogyan kell ezt csinálni.
 13. Nyomja össze egy kicsit a végeket, és kész is a tekercs.
 14. Végül vágja a tekercset közvetlenül kezelhető darabokra, és hagyja alaposan megszáradni. Fontos: a tekercset akkor kell felvágni, amikor még nedves és puha.
 15. Fontos: Hagyjon három-öt nap száradási időt, amíg a fürdőbombák valóban megszilárdulnak.

Baderouladen selber machen

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

5 Comments

 1. Wodurch kann man das SLSA ersetzen? Oder kann man mehr Von irgendetwas nehmen?

 2. Hallo!
  Ich finde diese Idee von dir ganz toll! Sieht echt Super aus! Könnte man das SLSA irgendwie ersetzen oder weglassen?! LG

 3. Hallo,
  was hast du denn für Farben verwendet? Es gibt Farbstoffe, die dazu neigen, etwas auszulaufen. Ich denke, dass es daran liegt.
  LG Stefanie

 4. Hallo,
  Das Rezept ist wirklich super und recht einfach! Allerdings sind meine Baderouladen nach einigen Tagen verfärbt. Ich hatte rot/gelbe und blau/gelbe hergestellt und zum trocknen in einen etwas kühleren Raum gestellt. Nach 3 Tagen ist ein Unterschied zwischen rot und gelb nicht mehr sichtbar. Habe ich falsch getrocknet? Hier ist ein Bild davon: http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/imagec7ismypu1d.jpg

Comments are closed.