Kenderolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Szappan összetevő kenderolaj

Hanföl in Naturseife und Kosmetik
Hanföl

A kenderolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban sokféleképpen felhasználható. A kender növény olaja nagyon alkalmas szappanok adalékanyagaként és bőrbarát olajként, a kenderolaj tiszta ápoló olajként, olajkeverékekben és krémekben is jó választás.

Kenderolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

INCI: Cannabis Sativa (kendermagolaj)

A kender egy egynyári növény, amelyet már a középkor óta sokféleképpen használnak, és különösen ősi növényként ismert. Robusztussága miatt általában növényvédő szerek használata nélkül termesztik. Mivel egyes fajták a THC nevű kábítószert tartalmazzák, ezért termesztésük sok országban tilos.

A kenderolaj a növény magjából hidegsajtolással nyerhető ki. De ne aggódjon, a kenderolaj nem tartalmaz jelentős mennyiségű THC-t . A kenderolaj ezért nyugodtan felhasználható természetes szappanokban és kozmetikumokban, valamint élelmiszerekben is. Biztonsági okokból azonban mindig ajánlatos csak megbízható forrásból származó kenderolajat vásárolni. A márkás olajok és növényi olajok a jól ismert online áruházakból, például a Dragonspice-ból ezért előnyösek.

A kenderolaj legfontosabb összetevői

A kendermagolaj zöldes színű és erős aromájú. A kenderolaj nagy arányban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, különösen linolsavat és alfa-linolénsavat. Ezek összetétele szinte teljesen megegyezik az emberi bőr zsírsavszerkezetével. A kenderolaj tartalmazza a ritka gamma-linolénsavat is, ami különösen hasznos a pikkelyes bőrbetegségek ellen. A kenderolaj számos E- és B-vitamint, klorofillt, fitoszterolokat és karotinoidokat is tartalmaz. Ezek az összetevők gyulladáscsökkentő és regeneráló hatásúak.

Kozmetikai alkalmazások

Hanföl
Kenderolaj Kendermagolaj kozmetikumok

Az emberi bőrzsírhoz való hasonlósága miatt a kenderolaj különösen alkalmas krémek, krémek és egyéb kozmetikai termékek alapanyagaként. A zsírsavak megakadályozzák a bőr nedvességvesztését, és segítenek a bőr saját védőgátjának felépítésében. Értékes összetevőinek köszönhetően a kenderolajat sikeresen alkalmazzák olyan bőrproblémák esetén, mint a pikkelysömör, a neurodermitisz és más ekcémás betegségek. A pikkelyes, száraz és repedezett bőr is kiválóan reagál a kenderolajjal történő kezelésre. A sok gyulladáscsökkentő elem a foltos bőr és a pattanások ellen is hasznos lehet. Bár a kenderolaj nem károsítja a zsíros bőrt, nem rendelkezik mattító hatással, ezért kozmetikai szempontból nem releváns ezen a területen. Legalább a kenderolaj nem komedogén növényi olaj. A kenderolaj a természetes szappanokban és kozmetikumokban ezért nem okoz pattanásokat. A kenderolaj ezért habozás nélkül használható zsíros, foltos bőrre, sőt még pattanásos bőrre is.

A kenderolaj mellékhatásai

Kivételes összetételének köszönhetően a kenderolajat gyakorlatilag minden bőrtípus jól tűri. Eddig nem számoltak be negatív mellékhatásokról a kenderolaj használatával kapcsolatban.

Kenderolaj természetes szappanokban

A kenderolaj természetes szappanokban is gond nélkül használható, mivel gyorsan és könnyen szappanosítható. Sajnos a kenderolaj nem olcsó növényi olaj, ezért inkább alacsony koncentrációban és szuperzsírozáshoz használják. A kenderolaj is azon növényi olajok közé tartozik, amelyek a természetes szappant lágyabbá teszik, és nem képeznek habot. Emiatt is takarékosan kell használni, és mindig szilárd és habzó zsírokkal együtt. Az olaj színe egyébként jól látszik a natúr szappanban, így a felhasznált mennyiségtől függően egészen zöldes színű szappanokat kaphatunk.

Tiszta kenderolajos szappan

Ha kizárólag kenderolaj felhasználásával szeretne saját szappant készíteni, akkor tudnia kell, hogy a kenderolajból nem készülnek szilárd természetes szappanok. Éppen ellenkezőleg! A tiszta kenderolaj szappan nagyon lágy és zsíros, ezért nem túl kellemes érzés mosás közben. A természetes szappan zöld színű és kissé kellemetlen szagú. Az állaga sem meggyőző, mivel a rendkívüli lágysága miatt egyenetlennek és kissé érdesnek tűnik. A habképződés mérsékelt, némi hab és nagy, kevésbé stabil buborékok képződnek. A tiszta kenderolaj szappan puhává és simává teszi a bőrt, ezért ebből a szempontból ajánlott. Itt jobb, ha lágy szappant forralunk.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API