Az arcmaszkokat, krémeket és hasonlókat nem kell mindig bonyolult receptek szerint elkészíteni. Egyszerűen is kényeztethetjük magunkat valamivel a konyhából. Hiszen sok olyan dolog, ami mindenkinek van a konyhában, nagyon jót tesz a bőrnek.
Ápolás a konyhából – egyszerű receptek az arcmaszkokhoz
Azarcmaszkok olyanok, mint egy rövid nyaralás a bőr számára. Tisztítják, pihentetik és táplálják az érzékeny arcbőrt, és néhány perc alatt frissebbé és egyenletesebbé varázsolják. Ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthetők a saját konyhádból származó alapanyagokból.
Az egészséges táplálkozáshoz hasonlóan itt is érvényesül a frissesség elve. Ha saját maga szeretne arcmaszkot készíteni, csak friss alapanyagokat használjon, és gyorsan fogyassza el az arcmaszkot. A drogériában kapható kész arcmaszkokkal ellentétben a konyhai ápolószerek nem tartalmaznak tartósítószereket, ezért az összetevőtől függően gyorsan megromolhatnak.
Ápolás a konyhából – lehetséges összetevők
Ha saját maga szeretne arcmaszkot készíteni, szinte bármilyen gyümölcsöt és zöldséget felhasználhat. Az értékes összetevők, amelyek belülről kifelé erősítik a szervezetet, a bőrünkre is pozitív hatással vannak. Az olyan zsíros fajták, mint az avokádó vagy a banán különösen alkalmasak a száraz és érett bőrre, mivel nagyon gazdagok. Az uborka, a paradicsom és sokféle bogyós gyümölcs viszont segít megtisztítani a bőrt és megszabadítani a foltoktól. Készítsen saját maga arcmaszkot? Mindenképpen próbálja ki!
Ápolás a konyhából – arcmaszk száraz bőrre
Az avokádó csodaszer a száraz és érett arcbőr jelei ellen. Értékes olajainak, vitaminjainak és ásványi anyagainak köszönhetően egyformán táplálja és ápolja a bőrt. Aki saját maga szeretne arcmaszkot készíteni, annak csak hasznára válhat ez a gyümölcs. Csak érett avokádót használjunk, mivel annak puha, krémes állaga van.
Avokádós arcmaszk – egyszerű ápolás a konyhából
Ez a recept nagyon egyszerű, de hatékony. A gyümölcshúst villával pépesítjük, és egy kis citromlé megakadályozza, hogy a gyümölcshús oxidálódjon és megbarnuljon. Ezt kenjük a bőrre, és tíz-húsz perc múlva nedves flanellel távolítsuk el. Egy evőkanál joghurt is adható ehhez a recepthez.
Avokádóecetes arcmaszk
Keverjünk össze egyenlő arányban avokádóhúst, almaecetet és sáfránymagolajat. Két tojássárgáját habosra verjük, majd egy csipet citromlével összekeverjük a pépet. A keveréket vigyük fel a megtisztított bőrre, és hagyjuk hatni körülbelül húsz percig. A maszkot ezután tiszta vízzel leöblítjük.
Készítsen saját arcmaszkot a feszes bőrért
Sok savas gyümölcs és uborka összetevőinek köszönhetően feszesítő hatással van a bőrünkre. Ezáltal a bőr egyenletesebbnek tűnik, a szem alatti sötét karikák eltűnnek, és a tekintet újra éberebbnek tűnik.
Uborka és túrómaszk ápolóként a konyhából
Az uborkamaszk elkészítéséhez vágj fel körülbelül egy fél uborkát apró darabokra, majd pürésítsd. Adj hozzá egy evőkanálnyi túrót, hogy egy meglehetősen vizes maszkot kapj, amelyet legfeljebb húsz percig kell a bőrön hagyni. Ezután egyszerűen vízzel eltávolítható.
Uborka és majoránna maszk
Egy darab pürésített uborkát vagy csak az uborka levét keverjük össze egy teáskanál reszelt majoránnával és egy tojásfehérjével. Ezt a keveréket vékonyan fel lehet vinni az arcra száradni. Ez a házi maszk nemcsak feszesíti a bőrt, hanem serkenti a vérkeringést és eltávolítja az elhalt hámsejteket.
Ajánlatok hirdetési partner**
[amazon box=”3946658091,3833841737″/]
Készítsen saját arcmaszkot a hibás és zsíros bőrre
A zsíros bőrűek gyakran szenvednek az eltömődött pórusoktól és azok csúnya mellékhatásaitól, a pattanásoktól. Ezekre a problémákra is léteznek házilag elkészíthető arcmaszkok, amelyek eltávolítják a felesleges zsírt, nyugtatják a bőrt és gyulladáscsökkentő hatásúak. A bogyós gyümölcsök és a csonthéjasok általában különösen alkalmasak erre a célra.
Eper és joghurt maszk
Vagy pürésítsünk, vagy egyszerűen pépesítsünk egy marék friss epret, és keverjük össze körülbelül 50 ml joghurttal – kész. Negyed óra elteltével a keveréket langyos vízzel távolítsuk el a bőrről, így az felfrissül és ragyogó lesz. Ha édesszájú vagy, természetesen nagyobb mennyiséget is készíthetsz, ha nem szeretnéd, hogy az összes zabkása az arcodon landoljon.
Almás-mézes maszk
Ehhez a maszkhoz a legjobb, ha különösen savanyú almát használsz. Reszeld őket finomra, és keverd össze egy evőkanál mézzel. A méz tartalma ellenére ez a keverék nem ad különösebben ragacsos maszkot, ezért legjobb fekve alkalmazni. Legfeljebb 25 perc elteltével az arcmaszkot langyos vízzel újra lemoshatjuk.
1 Trackback / Pingback
Comments are closed.