A kicserepesedett ajkak célzott megelőzése

Ajakápolás minden napra

Gelée Royale in der Kosmetik
© Heike Rau - stock.adobe.com

Egyre hidegebb van, és közeleg a kicserepesedett, repedezett ajkak ideje. Különösen akkor, amikor kint hideg van, bent pedig meleg, sokan hajlamosak a kicserepesedett ajkakra. Ez nem csak kellemetlen, de csúnyán is néz ki. Ezért jó ötlet ajakápoló terméket használni a kicserepesedett ajkak ellen. Ideális esetben ez az ajakápoló természetes összetevőkből készül, és paraffinmentes.

Hogyan ápolja megfelelően az ajkait

Ha már száraz és kicserepesedett ajkai vannak, az ajakápoló alkalmazása előtt óvatosan el kell távolítani a laza bőrpihéket. Ha ajkaid csak kissé érdesek, használhatsz ajakradírt , amelyet könnyen elkészíthetsz magadnak.

Ha azonban az ajkak már nagyon szárazak, érdemes a bőrpelyheket puha fogkefével vagy törölközővel eltávolítani. Ezután kenje be az ajkakat hidratáló krémmel.

Kirepedezett ajkak – fontos a megfelelő ajakápolás

Különösen fontos, hogy mindig megfelelően ápold az ajkaidat. Ha nyári nyaralásra indulsz, semmiképpen ne nélkülözd a fényvédő faktorral ellátott ajakápolót. Az ajkak bőre ugyanis különösen vékony, és gyorsan leég. Azonban a téli nyaralás során is fontos, hogy fényvédő faktorral ellátott ápolást használjon. A hóról visszaverődő napfény ugyanis gyorsan túl sokat napozhat az ajkakon, és azok érdesek, szárazak és repedezettek lesznek.

A normál mindennapi életben azonban általában elegendő a fényvédelem nélküli ápolás. A DIY kozmetikumok kategóriánkban különböző recepteket és útmutatókat talál a saját ajakápoló termékek elkészítéséhez. Gyönyörű címkesablonokat is letölthet és kinyomtathat. Az ajakápoló recepthez egyébként fényszűrő is adható.

Házi gyógymódok a puha ajkakért

A legtöbb ajakbalzsam és ajakvaj növényi olajokat, viaszokat és zsírokat tartalmaz. Különösen a ricinusolaj biztosítja, hogy az ajakbalzsam rugalmas maradjon. Az olívaolaj, a sheavaj és más természetes zsírok és olajok hidratálják az ajkakat, és megakadályozzák azok kiszáradását. Az ajakápoló termékek gyakran tartalmaznak panthenolt is, amely javítja és nyugtatja a bőrt.

Ezekből az összetevőkből gyorsan és egyszerűen elkészíthető egy egyszerű ajakápoló. Még egyszerűbb, ha jól ismert háztartási szereket használunk. A méz például csodákat művel a száraz ajkakkal. Hidratálja a bőrt, és újra rugalmassá teszi az ajkakat. Fontos: Kérjük, ne nyalogassa le a mézet az ajkáról, mert a nyál újra kiszárítaná az ajak bőrét. A méz mellett az is jó ötlet, ha egyszerűen természetes sheavajat kensz az ajkadra.

Házi készítésű ajakápoló termékek receptjei

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API