Készíts saját mancsbalzsamot kutyáknak

Állati kozmetikumok előállítása

© unpict - stock.adobe.com

A hideg és nedves évszakban a kutyák szeretik a mancsbalzsamot, hogy védjék és ápolják érzékeny mancsaikat. A mancsbalzsam természetes összetevőkből áll, és ezzel a recepttel könnyen elkészítheti saját mancsbalzsamját.

Készítsen saját mancsbalzsamot

A mancsbalzsam zsírokból és viaszokból, valamint különböző olajokból áll. Ezért elég könnyű saját mancsbalzsamot készíteni. Előnye: a házi készítésű változat tisztán természetes, és négylábú barátja jól tolerálja.

Miért van szüksége a kutyának mancsbalzsamra?

Amikor odakint hideg és nedves lesz, a kutyák mancsa is szenved. A hideg és a fagy, valamint az útszóró só és a sóder ugyanis repedezetté és törékennyé teheti a kutya mancsait. Ezért van értelme télen mancsbalzsammal kezelni kutyája mancsait. Ezek a termékek általában víztaszító anyagokból állnak, amelyek egyszerűen lepergetik a nedvességet és a havat, és második bőrként védik a mancsokat. Ehhez jön még a természetes összetevőkből, például sheavajból vagy növényi olajokból álló könnyű kezelés, amely megvédi a kutya mancsait a kiszáradástól, és így megelőzi a repedéseket és sérüléseket.

Készítsen saját mancsbalzsamot – ilyen egyszerű!

Ezt a mancsbalzsamot könnyen elkészítheted magad. Ajánlott a hideg téli hónapokban, amikor az útszéli só és a fagy megtámadhatja az érzékeny kutyamancsokat. A mancsbalzsam tehát védőrétegként szolgál a nagy terhelés és a rendkívüli hideg ellen. Ősszel, tavasszal és nyáron ezért nem szükséges mancsbalzsamot használni.

A mancsbalzsam összetevői

És ha azt szeretnénk, hogy a balzsam kitartson a következő télig, adhatunk hozzá egy kis E-vitamint antioxidánsként

És így készül a mancsbalzsam

Tegyük a méhviaszt és az olajokat egy serpenyőbe (vagy egy főzőpohárba, vízfürdő fölé), és olvasszuk fel. Kérjük, hogy a hőmérsékletet csak a közepes tartományban állítsuk be. Ha a méhviasz megolvadt, vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, majd adjuk hozzá a shea vajat. Keverjen mindent jól össze, és ha szükséges, temperálja, amíg a keverék folyékony nem lesz. Ezután vegye le a serpenyőt a tűzről, és öntse a mancsbalzsamot egy üvegbe. Ott néhány óra alatt teljesen megkeményedik.

Pfotenbalsam

Körömvirág kenőcs, mint védőfilm a mancsok számára

A tápláló mancsbalzsam mellett a házi készítésű körömvirág kenőcs is segíthet megvédeni a kutya mancsait. Ez 25 g körömvirágolajból (vásárolt vagy házilag készített), 5 g olívaolajból, 1 g méhviaszból (fehér vagy sárga) és 4 g lanolinból készül. Ha pedig nincs kedve saját maga elkészíteni, egyszerűen vegyen a patikában egy olcsó körömvirágkenőcsöt, és használja mancsbalzsamként. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy a kenőcsbe ne kerüljön illatanyag, és természetes összetevőkből készüljön. Így tényleg nem kell drága mancsbalzsamot venni a kutyáknak!

Hogyan kell használni a mancsbalzsamot

A tappancsbalzsamot egyszerűen a kutya mancsaira (tappancsára) kenjük, mielőtt sétálni megyünk. Egy nagyon vékony réteg elegendő. Séta után a mancsokat mindig jól meg kell tisztítani, így nem kell aggódni a padlón lévő mancsnyomok miatt.

Mire jó a házi készítésű mancsbalzsam

  • Védi és ápolja a kutyák mancsait télen a hideg és nedves időjárás ellen
  • Véd az útszéli só ellen
  • Ápolja és nyugtatja a stresszes tappancsokat

Tipp az igénybevett mancsok számára

A házilag készített mancsspray is segíthet a stresszes mancsok kezelésében vagy ápolásában. Egyszerűen keverjen össze vizet 20%-os etanollal vagy etil-alkohollal és 2,5%-os izopropil- mirisztáttal (IPM) VAGY 2%-os PEG-40 hidrogénezett ricinusolajjal oldószerként. Adjon hozzá 2% propolisz tinktúrát és néhány csepp teafa illóolajat (csak annyit, hogy a keveréknek finom illata legyen). Öntse ezt a keveréket egy szórófejes flakonba, és rendszeresen permetezze be a kutya mancsait (előtte mindig jól rázza fel).

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

3 Comments

Comments are closed.