Készíts saját mini fürdőszíveket buborékhatással – DIY kozmetikumok

DIY kozmetikumok - készítsd el a saját pezsgőfürdő szívedet

Badeherzen selber machen
DIY kozmetikumok házi készítésű fürdő szívek

A zsírok és olajok nélküli buborékos fürdőszívek az év bármely szakában népszerűek, és különösen alkalmasak ajándékba. Legyen szó Valentin-napról, karácsonyról, anyák napjáról vagy egyszerűen csak egy kis ajándékról, a házi készítésű szívek szinte minden alkalomra alkalmasak barkács ajándéknak.

DIY-kozmetikumok – minden az összetevőkről szól

Ha nyáron is szeretsz fürdeni, a fürdőszívek remekül használhatók, mivel nem tartalmaznak zsírokat vagy olajokat, így a forró napokon nem hagynak kellemetlen zsíros réteget a bőrön. Ha a házi készítésű fürdőszívekhez frissítő illóolajokat adunk, a fürdő nyáron különösen nyugtató hatású lesz. A pezsgő DIY fürdőszívek zsíros és foltos bőrre is ideálisak. Az erősen zsíros fürdőadalékokat tartalmazó fürdő inkább kontraproduktív, ha a bőr amúgy is hajlamos nagyon zsírosodni. A zsíros bőrre jó illóolajok közé tartozik a teafa, a citrom és a levendula.

DIY fürdőszívek – nyugtató lábfürdőnek is alkalmasak

A borsmenta illóolajjal, ciprussal, zsályával és teafával készült mini fürdőszívekből lábfürdő gyöngyöket is készíthetünk. Egyszerűen adjon három-négy kis szívecskét a lábfürdőhöz. Gyorsan feloldódnak és erőteljesen buborékosodnak. Az illóolajok hűsítik a lábat, és még az izzadt lábak ellen is hatnak.

Fürdőszívek – a recept

A DIY fürdőszívek receptje megegyezik az ízesített pezsgők receptjével:

  • 100 g szódabikarbóna
   Badeherzen selber machen
   Készítsd el a saját fürdőszíveket – hozzávalók és kellékek[/kapitányság]

 

  • 50g citromsav

 

  • 50g keményítő

 

  • Körülbelül 1 evőkanál magas alkoholtartalmú alkohol, etil-alkohol

 

  • 4 – csepp illóolajok tetszés szerint (például levendula és bergamott a nyugtató illathoz, narancs és citrom a jó hangulathoz, vagy levendula és borsmenta a kiegyensúlyozottsághoz); alternatívaként kozmetikai parfümolajok is használhatók

 

  • Tetszés szerinti kozmetikai színezék vagy por alakú ételfesték (az ételfesték nem tartalmazhat vizet)

 

Tipp: Illóolajok és szükség esetén gyógynövények vagy kozmetikai pigmentek rendelhetők a Dragonspice-tól.

badefizzer selber machen
A masszát erősen bele kell nyomni a formákba

Egyszerűen mérje le és keverje össze az összes por alakú összetevőt, majd adja hozzá az aromákat. A masszát jól keverjük össze, majd gyúrjuk bele az alkoholt. Most gyúrj össze mindent a kezeddel (viselj kesztyűt), és nyomd a fürdőszív keveréket erősen a formákba. Fontos: A keveréket erősen bele kell nyomni a formákba, mert csak így maradnak össze a szívek, és csak így nem esnek szét később.

A szíveket csak kb. 5 óra elteltével szabad formázni. A legjobb módja annak, hogy ellenőrizzük, hogy elég szilárdak-e, ha egy szívet formázunk. Ha a szív szétesik, a keveréknek még néhány órára van szüksége, hogy megszilárduljon.

Tipp: A legjobb, ha rögtön két-három mini szilikon szívformát rendelsz, mivel a szívformák elég kicsik, így egy lépésben nagyobb mennyiségű szívet tudsz készíteni, és nem kell megvárnod, amíg a keverék megszárad és kész lesz a formázásra.

Mini fürdőszívek csomagolása

Ha a mini fürdőszíveket a fürdőszobában szeretné elhelyezni, a legjobb, ha légmentesen zárható csavaros tetejű vagy csuklós üvegbe csomagolja őket. Ez megvédi a barkácsszíveket a nedvességtől, és biztosítja, hogy sokáig kitartsanak. Az ilyen üvegek ajándékozásra is alkalmasak, és igény szerint masnival és címkével díszíthetők. Ajándékdobozunk szintén nagyszerű ajándék. Egyszerűen nyomtassa ki a sablont, és hajtsa össze a megadott módon – kész.

[caption id="attachment_5753" align="aligncenter" width="640"]Badeherzen selber machen DIY kozmetikumok házi készítésű fürdőszívek

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

5 Comments

 1. Hallo Michaela,

  du kannst handelsübliche Zitronensäure verwenden. Wobei Shops wie Dragonspice und Manske (und andere) auch feine Zitronensäure anbieten. Diese finde ich persönnlich noch besser, da sie einfach optisch besser wirkt. Die grobkörnige Zitronensäure aus der Drogerie ist im Produkt eben oft sichtbar.

  LG Steffi

 2. Hallo Steffi, welche Zitronensäure habt Ihr verwendet, nicht die aus dem Drogeriemarkt z.B. Von Heitmann? Oder sind die nicht tauglich?
  Danke, Michaela

 3. Hallo,
  da ich mit meinen Schülern am liebsten mit schönen Büchern arbeite, möchte ich fragen, ob es die Bücher auch zu kaufen gibt?

  L.Gr. Petra

Comments are closed.