Jázmin – Illóolaj

Jázmin illóolaj szappanokban

Ätherisches Öl Jasmin
© racamani - Fotolia.com

A fehér jázminvirágok olaja érzékien illatos, csábító és csóké nehéz. Szívjegyként a jázmin illóolajat gyakran használják a parfümiparban, de házi szappanokban és más termékekben is felhasználható.

Jázmin illóolaj

A jázminvirágolaj az egyik legdrágább olaj a maga nemében, mivel előállításához rengeteg virágra van szükség. Alkoholos extrakcióval vagy enfleurage eljárással nyerik. Az eredetileg Ázsiában őshonos növény illata összetéveszthetetlen: édes, nehéz és virágos, olykor pedig igéző és érzéki. A jázmin illóolajat széles körben használják az aromaterápiában és a kozmetikumokban, kiegyensúlyozónak és nyugtatónak tartják, és megmozgathatja a képzeletünket. A jázmin az egyik legismertebb és legszélesebb körben használt afrodiziákum olaj, és a parfümiparban nélkülözhetetlen alkotóelemként ismert. Az illóolaj nyugtató tulajdonságai miatt különösen népszerű a menstruációs görcsök és a PMS esetén is.

Jázmin illóolaj a kozmetikumokban

A jázmin különösen alkalmas a száraz és érzékeny bőrre. Szappanokban, krémekben, fürdőkben és olajokban használva gyorsan enyhíti a bosszantó viszketést és ellazítja az izmokat. Tápláló hatású és csillapítja a bőrgyulladást. A jázminolaj állítólag még a pszichoszomatikus tényezők által okozott bőrproblémák esetén is hatásos. A jázminolaj azonban különösen fontos a parfümök gyártásában, ahol szívjegyként értékelik.

Amit még tudnod kell

  • INCI: Jasminum Grandiflorum (jázmin) virágkivonat, benzil-alkohol
  • Botanikai név: Jasminum grandiflorum
  • Kivonás: oldószeres extrakció
  • Növényi rész: A fehér virágokból
  • Illatjegy: Szívjegy (fontos olaj a parfümipar számára)
  • Harmónia más illatokkal: A jázmin sok más illattal jól harmonizál. Nagyon jól harmonizál többek között a fahéjjal, a kardamommal és a citrus illatokkal.
  • Figyelmeztetések: A jázminolaj nem alkalmas belső használatra a kivonási módszere miatt.
  • Hatás a bőrre: A jázminolajnak állítólag nyugtató tulajdonságai vannak.
  • Használata a bőrápolásban: Afrodiziákum tulajdonságai miatt gyakran használják masszázsolajokban és fürdőadalékokban. A bőrápolásban a jázmin illóolajat elsősorban a száraz bőrre használják.
  • Hatás a pszichére: stressz és kimerültség ellen

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API