Készítsd el a saját fürdőrudad – természetes kézzel készített fürdőadalék

Kézzel készített fürdőtermékek, mint nagyszerű ajándékötlet

Badestick selber machen
Natürlicher Badestick mir Kakaobutter und getrockneten Blüten.

Ha saját magad szeretnéd elkészíteni a csodás fürdőpálcikát, csak néhány összetevőre és a megfelelő szilikonformára van szükséged. Pillanatok alatt remek fürdőrudacskákat készíthetsz különböző illatokban.

Készítsen saját fürdőrudacskát vásárlás helyett

Nemrégiben ellátogattam egy ismert parfümériába, hogy tájékozódjak a legújabb trendekről. Bár sok terméket magam készítek, szeretek hazavinni valamit, és kipróbálni a különböző termékeket. Végül a „Badefeeling” 3,95 eurós fürdőrúdja mellett döntöttem. A fürdőrudak mindegyike egy egymáshoz illő dobozba volt csomagolva. Nagyon gyorsan törnek, így biztosan nem lehet nélkülözni a csomagolást, amikor árulják őket. Hihetetlenül sokféle fajtája van ezeknek a pálcikáknak, és nehéz volt eldönteni, hogy melyiket vegyem meg.

Könyvtipp a témában**

[amazon box=”3625171791″ template=”horizontal”]

Milyen összetevők találhatók a fürdőpálcikában?

Amikor hazaértem, kivettem a botomat a csomagolásból. Mivel abszolút kókusz rajongó vagyok, ezért a kókuszos íz mellett döntöttem. A fürdőrudacska alig jött ki a csomagolásból, annyira sűrű volt. Mivel azonban a termékek mind kézzel készülnek, ezt meg tudom bocsátani. Az illata rendben volt. Nem túl mesterséges. Viszont a bot nem nézett ki túl szépen. Már sötét színűvé vált, és kissé pattanásosnak tűnt. Nem tudom megmondani, hogy ez a páratartalomnak vagy a hozzáadott kókuszreszeléknek köszönhető.

A következő INCI-t találtam az interneten a fürdőrúdhoz (hülye módon túl korán kidobtam a külső csomagolást): Nátrium-hidrogénkarbonát, citromsav, theobroma cacao, olivum, amylum maidis keményítő, parfüm

 • A nátrium-bikarbonát nem más, mint szódabikarbóna
 • A citromsav tiszta, citromsav
 • A Theobroma Cacao vaj a kakaóvaj
 • Az Olivum és az Amylum Maidis Starch ezen a néven nem ismerem, de szinte biztosan olívaolaj és egyszerű kukoricakeményítő

Ezeket az összetevőket összekeverni és egy formába nyomni tényleg nem rakétatudomány. A 3,95 eurós árért könnyedén elkészíthet 5-10 rudacskát saját maga.

Készítse el saját fürdőpálcikáját

Natürlicher Badestick mir Kakaobutter und getrockneten Blüten. Természetes fürdőrudacska kakaóvajjal és szárított virágokkal[/kapitányság]

Én személy szerint mindig jobban szeretem, ha a házi készítésű fürdőadalékok tartalmaznak felületaktív anyagot. Ha egy olyan pálcikát, mint a Badefeeling, feloldasz a kádban, akut csúszásveszély áll fenn. Ráadásul utána zsírosnak érzi a bőrt, és a törülközőket is közvetlenül a szennyesbe lehet adni. Ez azonban ízlés kérdése. Ha például nagyon száraz a bőre, akkor a felületaktív anyag nélkül is megteheti. Ebben az esetben egyszerűen öblítse le a fürdőt alaposan utána. A por állagú tenzid, például a nátrium-lauril-szulfoacetát jó választás.

Tenzid nélküli fürdőpálcikák receptje

 • 100 g szódabikarbóna
 • 50 g citromsav
 • 20 g kukoricaliszt
 • 16 g kakaóvaj
 • 2 g olívaolaj
 • Tetszéstől függően kb. 1-3 g illóolaj vagy illóolajok

Recept a felületaktív anyaggal ellátott fürdőpálcikákhoz

 • 95g szódabikarbóna
 • 45g citromsav
 • 20g kukoricaliszt
 • 10g nátrium-lauri-szulfoacetát
 • 16g kakaóvaj
 • 2g olívaolaj
 • Tetszéstől függően kb. 1-3g parfümolaj vagy illóolajok

Keressen egy megfelelő formát

A legegyszerűbben a kereskedelemben kapható szilikonformák segítségével készíthetsz a hozzávalókból szép fürdőpálcikát. Ezekbe a formákba egyszerűen belenyomhatja a keveréket. Ha megszáradt, a fürdőpálcikák könnyen eltávolíthatók, mivel a szilikonformák rugalmasak. Egy ilyen formával* könnyedén elkészítheti saját fürdőrudacskáit:

[amazon box=”B074JXFJY5″]

Készítse el saját fürdőpálcikáját – A fürdőpálcikák előállítása

 • Először mérjük ki a por alakú összetevőket, és alaposan keverjük össze őket. Ha a fürdőpálcikákat a felületaktív anyaggal akarjuk elkészíteni, fontos, hogy arcmaszkkal dolgozzunk. A felületaktív anyag nagyon poros és irritálja a légutakat.
 • Most a kakaóvajat alacsony hőfokon, vagy bain-marie-ban, vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel. A vaj ne legyen túl forró. Ezután az olívaolajat belekeverhetjük a vajba.
 • Amint a zsíros keverék elérte a 40 °C alatti hőmérsékletet, az illóolajokat vagy illóolajokat közvetlenül a zsíros keverékhez adjuk. Ellenkező esetben ezek az erősen illékony illatanyagok 40°C felett elkezdenek elpárologni. Alternatív megoldásként a zsíros keveréket először a porhoz adhatja, összegyúrhatja, majd illatosíthatja.
 • Ha a pálcikát virágokkal, gyógynövényekkel vagy más anyagokkal szeretné díszíteni, akkor ezeket az anyagokat most beleszórhatja az előkészített formába.
 • Egyszerűen nyomja a keveréket a formába, és hagyja kihűlni.

A pálcikák későbbi formázását nagyon óvatosan kell végezni, mert nagyon könnyen eltörnek!

További recepteket és ötleteket talál a fürdőpálcikákhoz az„Ötletek és javaslatok” című cikkben, valamint a„Készítsd el saját magad a fürdőpálcikákat – narancs/fahéj” című cikkemben.

Itt pedig megtalálod a saját fürdőpálcikák elkészítéséhez szükséges hozzávalókat**:

[amazon box=”B000T28YGQ”]
[amazon box=”B004SBCAZU”]
[amazon box=”B008KHKWA8″]

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

4 Comments

 1. Hallo Nadine,
  hm komisch, ich habe den Link unterm Text gerade getestet und werde direkt zum Verkäufer bei Amazon weitergeleitet. Versuche es doch noch mal, einfach auf das Bild klicken 😉 Ansonsten kann ich dir auch keinen Lieferanten nennen, da ich keinen anderen kennen.
  Hoffe, dass du noch fündig wirst.
  LG Steffi

 2. Hallo,

  eine ganz tolle Seite hast du da. Nachdem ich kürzlich in der DM Drogerei die Sticks entdeckt habem habe ich mich sofort auf die Suche nach Rezepten zum Selber Herstellen gemacht und deine Seite gefunden. Leider kann ich den Link nicht finden, welche Stickformen du verwendet hast – beim Schweden gibt es keine :(. Hast du vllt. noch ne Alternative… Ich hab es nämlich erst versucht mit „alles in eine Schale gießen und schneiden” … geht nicht, sind zerbrochen … Nun gibt es für uns halt „Bruch-Badezusatz”, aber verschenken würde ich schon gerne Sticks 😉

 3. Hallo,
  also die Formen habe ich damals ersteigert, es gab sie aber auch für wenige Euro im schwedischen Möbelhaus zu kaufen. Ich habe alternativ einen Link in den obigen Artikel eingefügt. Über diesen können die Formen auch bestellt werden. Es kann aber natürlich auch jede andere Form verwendet werden, Silikonformen sind beispielsweise generell sehr gut geeignet.
  Dann viel Spaß beim herstellen und baden 😉
  Viele Grüße

 4. Danke für das Rezept! Das klingt wirklich so, als würde man das Zuhause hinbekommen. Ich werde das bei Gelegenheit mal ausprobieren! Was hast Du als Förmchen verwendet? Im Moment habe ich keine gute Idee, was man da nehmen könnte… Aber eigentlich müssen die Badesticks ja auch nicht lang sein, sondern könnten auch in Platten gedrückt werden oder rund sein. Was meinst Du?

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Pflegender Badezusatz zum selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 2. Badestick selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 3. Die Aromatherapie zur Steigerung vom Wohlbefinden | Naturseife und Kosmetik selber machen
 4. Seife selber machen - die meist gestellten Fragen | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.