Készítsd el a saját halawádat – DIY kozmetikumok

Készíts saját természetes cukorpasztát szőrtelenítésre

Készítsen halawát saját maga
Készítsen saját cukorpasztát

Ha sima, szőrtelen bőrre vágysz a lábadon, próbáld ki a cukorpasztát. A cukorpaszta, más néven halawa egy nagyon sűrű paszta, amely cukorból, citromléből és egy kevés vízből készül. Ezzel a sűrű cukorpasztával egy mozdulattal eltávolíthatod a zavaró testszőrzetet, gyökerestől és mindenestől. A halawa egy teljesen természetes szőrtelenítő termék, és mindössze három összetevőből elkészítheted a saját halawádat.

Készítsd el a saját Halawádat a sima bőrért szőr nélkül

Különösen nyáron szeretné, ha a teste minél szőrtelenebb lenne. A lábak és a bikinivonal mindennapos borotválása azonban igazi nyűg, ezért sok nő keres megfelelő alternatívát. Az epilátorok drágák, a szőrtelenítési eljárás sokáig tart és fájdalmas is. E két szőrtelenítési lehetőség mellett létezik gyantázás is hideg vagy meleg gyantával. A halawával, egy cukorból és citromléből készült szőrtelenítő termékkel történő szőrtelenítés, amelyet főként a keleti országokban használnak, azonban egyszerűbb, olcsóbb és mindenekelőtt természetes.

Készítsd el a saját halawádat – Hogyan használd a halawát?

A halawával történő szőrtelenítés módszere hasonló a forró viaszos szőrtelenítéshez. A cukormasszát azonban a szőrnövekedés irányával szemben alkalmazzák, és a szőrnövekedés irányában távolítják el. Szintén nem szokás gyapjúcsíkokat használni a massza eltávolításához, hanem a masszát „feltekerni” és a szőrszálakat a gyökerénél eltávolítani. Nem kell Halawa masszát vásárolni, mivel a Halawa mindössze három olcsó összetevőből készül.

A halawa saját maga készítése – az összetevők

A halawa elkészítéséhez mindössze cukor, citromlé és egy kevés víz szükséges. Semmi több. Ezért meglepő, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható termékek gyakran elég drágák. Ha nem akarja kifizetni a csomagolás, a címkézés és a marketing magas költségeit, a legjobb módja a saját halawa elkészítésének, ha maga készíti el.

A házi készítésű halawa receptje

Alaprecept – a mennyiség tetszés szerint növelhető

 • 1 pohár / csésze cukor
 • 1/8 pohár / csésze citromlé
 • 1/8 pohár / csésze víz

És így készítsd el a halawa-t magadnak

 1. Keverjük össze a hozzávalókat egy serpenyőben. A tűzhelyet közepes hőmérsékletre kell állítani.
 2. A keveréket állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg egy sötétsárga vagy borostyánszínű, viszkózus folyadék nem keletkezik.
 3. A keverék önthető marad, és ahogy hűl, egyre jobban megkeményedik.

Fontos, hogy a folyadékot ne melegítsük túl magasra, és folyamatosan keverjük. Ha a halawa megég, nem használható tovább. A légbuborékokat egyszerűen ki lehet keverni. A halawa elkészítésére érdemes egy kis időt szánni. A fent említett mennyiség megkeverése 20-25 percet is igénybe vehet.

A halawa használata – mit kell figyelembe venni

Nagyon fontos: Az elkészítés után a halawa keveréket egy üvegbe vagy befőttesüvegbe öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Kérjük, még ne használjuk fel a keveréket, mert nagyon forró! Ha kihűlt, a cukormassza készen áll a felhasználásra. Ez most már egy sűrű paszta, amelyet rövid ideig melegíteni kell egy bain-marie-ban vagy mikrohullámú sütőben, mielőtt kivehető és alkalmazható. Kérjük, ügyeljen arra, hogy a Halwa ne legyen túl forró e lépés során. Arra is ügyeljen, hogy ne kerüljön víz a keverékbe, mert ez szintén használhatatlanná teszi a halawát.

Halawa Zuckerpaste Szilárd cukorpaszta szőrtelenítéshez[/kaptány]

Melegítés után a halawát kézzel kivesszük, és söprő mozdulatokkal szétterítjük a szőrtelenítendő területen. Ezután egyszerűen rángatózó mozdulatokkal húzzuk le. A szőrszálak úgy kötődnek a cukormasszához, hogy nem egyszerűen letörnek vagy kitépődnek, hanem gyökerestől kihúzódnak. A Halawa-val történő szőrtelenítés tehát nemcsak természetes, hanem alapos is. Természetesen egy kis gyakorlásra van szükség. De minél gyakrabban használja a Halawát, annál gyorsabban és könnyebben távolítja el a szőrszálakat. Utána néhány hétig pihenhet, amíg a szőrszálak újra hajtani kezdenek.

Tipp: A szőrtelenítés előtt jó ötlet a testradírozás . Ez eltávolítja a bőrpihéket, és a kissé benőtt szőrszálakat is visszahozza. A Halawa nem tudta volna megfogni ezeket a szőrszálakat, ezért fontos, hogy előtte hámlasztást végezzünk.

A cukros paszta előnyei a hagyományos meleg gyantával szemben

 • A szőrszálakat nem egyszerűen kitépik, hanem gyengéden kihúzzák őket
 • Természetesebb és gyengédebb a bőrhöz
 • A pasztát nem húzza le és dobja el, hanem újra felhasználható
 • A Halawa olcsó alapanyagokból is elkészíthető
 • 100%-ban természetes – ha maga készíti

Halawa vásárlás

A Halawa a keleti országokban elterjedt szőrtelenítési módszer. Németországban a „Halawa” kifejezés védjegyoltalom alatt áll. Ezért itthon gyakran találunk Halawa tömegeket cukorpaszta, szépségcukor stb. néven. Halawa néven csak a Halawa Aliki Gath márkatulajdonos termékei forgalmazhatók.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Comment

 1. Was habe ich falsch gemacht?
  Bei der Herstellung von Halawa ist die Masse entweder zu fest oder zu flüssig.
  Wenn die Masse eine Konsistenz erreicht hat, mit der ich Kugeln formen könnte, bleibt sie nicht mehr an der Haut haften. Wenn sie zu flüssig ist, kommen die Haare nicht raus. Ich hab es bereits zig mal versucht, genau nach Anleitung. Kein Erfolg.
  Schade, denn diese Methode scheint die Beste zu sein.

  Mit besten Gruß
  Franziska

1 Trackback / Pingback

 1. Eeeeehhhhmmm… o.O

Comments are closed.