Készítsd el saját magad a szájban olvadó fürdőcsokoládét (DIY)

Tápláló fürdőcsokoládék receptje - DIY kozmetikumok

Készítsen saját fürdőcsokoládét díszítéssel

Finoman olvadó fürdőcsokoládék – ezek gazdag fürdőolajok szilárd formában. Finoman olvadnak a meleg fürdővízben anélkül, hogy buborékosodnának és feloldódnának. Ezekben a fürdőcsokoládékban az a nagyszerű, hogy nagyon gazdagok. Fürdés közben kényeztetik a bőrt, és különösen jót tesznek a száraz bőrnek. És a legjobb: az olvadó fürdőcsokoládék saját készítése igazán gyors és egyszerű. Mivel csak néhány összetevőre van szükség, elkészítésük különösen egyszerű.

Készítse el saját olvadó fürdőcsokoládéját

Az olvadó fürdőcsokoládék saját maga elkészítése nem nehéz – épp ellenkezőleg. Már bemutattam egy olyan receptet pezsgő fürdőcsokoládéval, amely igazán kevés és könnyen beszerezhető hozzávalót használ. A fürdőrudak, fürdőrudak, fürdőkockák és szívek szintén könnyen elkészíthetők, és csak néhány hozzávaló szükséges ezeknek a fürdőadalékoknak az elkészítéséhez.

Ezzel az olvadó fürdőcsokoládék receptjével még formára sincs szükség, mivel a zsíros keveréket egyszerűen kis papírformákba öntjük a csokoládékhoz. Különösen gazdagok és hidratáló hatásúak, kényeztetik a bőrt, és megakadályozzák, hogy kiszáradjon fürdés közben. A megfelelő illatokkal az olvadó fürdőcsokoládék pihentető fürdőt is biztosítanak.

Készítsen saját fürdőcsokoládét – íme, így kell csinálni

Nemrég mutattam be ezeknek a fürdőcsokoládéknak a receptjét. Ez ugyanaz, mint a tápláló fürdőcsokoládéé. Én kakaóvajat és mangóvajat használtam, valamint shea vajat is adtam hozzá az extra hidratáló hatás érdekében. Emellett PEG-alapú emulgeálószert választottam, amit természetesen egyszerűen elhagyhatsz.

A tejport is helyettesítheted további szódabikarbónával, ha szeretnéd. Természetesen a hagyományos teljes tejpor helyett gazdag kecsketejport, kancatejport vagy szamártejport is használhatsz. Az olvadékfürdő-praliné receptje tehát teljesen személyre szabható, és nem igazán lehet hibázni.

Tipp: Ha a bőre hajlamos a foltokra, nézze meg a komedogén olajok és zsírok listáját. Mivel a komedogén olajok és zsírok kedveznek a bőrhibák kialakulásának, kerülje őket. Ha azonban száraz a bőre, általában nem kell aggódnia a komedogenitás mértéke miatt.

És itt van ismét a recept:

Az alapanyagokat a
Dragonspice oldalon szerezheti be.

És így készülnek a tápláló fürdőcsokoládék

 1. Mérjük ki a szódabikarbónát és a tejport egy külön edénybe, és tegyük félre.
 2. A kakaóvajat és a mangóvajat is mérjük egy edénybe, és alacsony hőfokon óvatosan olvasszuk fel. Ügyeljünk arra, hogy a zsírok hőmérséklete ne haladja meg a 45 °C-ot.
 3. Ha a zsírok megolvadtak, hozzáadhatja a sheavajat, és hagyja, hogy a forró zsíros keverékben felolvadjon.
 4. Ezután a zsírokhoz adjuk a mulszifánt, majd az illatanyagot.
 5. A por állagú összetevőket ezután hozzáadjuk a zsírkeverékhez, és elkeverjük. Annak érdekében, hogy a por alakú összetevők ne ülepedjenek le a formába, célszerű a keveréket nem azonnal formázni. Ehelyett hagyjuk, hogy kb. 30 °C-ra lehűljön. Közben újra és újra megkeverjük.
 6. Most már a pralinékeveréket közvetlenül a papírformákba önthetjük.
 7. Óvatosan tegyük a formákat kb. 15 percre a hűtőszekrénybe (hogy semmi ne folyjon ki).
 8. Amikor újra kivesszük a fürdőcsokoládékat, nem szabad, hogy teljesen megkeményedjenek, különben a díszítés nem fog jól tartani.
 9. Most már tetszés szerint díszítheted a pralinékat, majd tedd vissza őket a hűtőbe további 15-30 percre.

Ennyi az egész. Amint látod, nagyon könnyű gyönyörű és tápláló, szájban olvadó fürdőcsokoládékat készíteni magadnak.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

2 Comments

 1. Kann mach den Kakaobutter durch etwas anderes ersetzten? Nur Sheabutter zum Beispiel? Geht das? Hat das schon jemand ausprobiert? Ich hätte gerne Badepralinen, die keinen so penetranten Geruch nach Kakao haben. Vielen Dank! 🙂

 2. Ich frage mich, ob man auch Baby-Milchpulver nehmen kann??!! Hat das mal jemand getestet? :-))

Comments are closed.