Készítsd el saját magad – készíts egy egyszerű ajakradírt magadnak

Készítsd el a saját bozótosodat

Lippenpeeling
Pflege für die Lippen

A tipikus DIY testradírokhoz hasonlóan az ajakradírt is elkészítheted magadnak. Az ajakradírok gyorsan elkészíthetők mindössze néhány természetes összetevőből. Gyengéden lesikálják a száraz bőrpihéket, és előkészítik az ajkakat a későbbi ápolásra.

Készítsen saját ajakradírt – hámlasztás az ajkaknak?


A sok ajakbalzsam, ajakápoló és egyéb ápolószer között gyakran elfelejtjük, hogy az ajkak bőre csak az: bőr. Különösen, ha az ajkak szárazak vagy repedezettek, a felső réteg csak elhalt hámsejtekből áll, amitől az ajkak mattnak és repedezettnek tűnnek.

A test többi részéhez hasonlóan az ajkaknak is jót tesz egy nyugtató bőrradír. Az elhalt hámrészecskék kíméletesen eltávolíthatók egy bőrradírral. Az alatta feltáruló bőr egészségesebb és ragyogóbb lesz. Az ajkak nemcsak puhák lesznek, a hámlasztás serkenti a vérkeringést is, és automatikusan teltebbnek és pirosabbnak tűnnek. Csábítóan csókos száj.

A hámlasztás arra is csodálatos módszer, hogy az ajkak érzékeny bőrét felkészítsük a későbbi hidratáló ápolásra, mivel most különösen jól fel tudja szívni azt. A száj környékének gyengéd masszírozása ugyanakkor ellazítja a bőrt is, és enyhítheti az ajkak körüli apró ráncokat.

Nem szükséges bolti termékeket használni. Az arc vagy a test számára iparilag előállított bőrradírok általában nem alkalmasak az ajkakra, mivel eltávolítják a bőrből az olajat. Könnyen elkészítheti saját ajakradírját a saját konyhájában található összetevőkből. Ez nem csak gyors és fáradságmentes, de az összes felhasznált összetevő ismert. A különleges gondossággal előállított vagy beszerzett organikus termékek használata rendkívül előnyös az optimális eredmények eléréséhez. Szóval, jó okok arra, hogy saját ajakradírt készítsen.

Két alaprecept, amely további kísérletezésre ösztönöz

Hiszen a felhasználható anyagok széles választéka áll rendelkezésre, és a kombinációk változatossága szinte végtelen. Ha már van tapasztalata a házi készítésű natúrkozmetikumokkal, akkor már tudja, hogy a szervezete mit tolerál különösen jól. A kezdő barkácsolóknak azt tanácsoljuk, hogy keverjenek össze minél több receptet, és aztán egyszerűen próbálják ki maguk, hogy mi a legjobb a testüknek.

Az olívaolaj és só recept

A saját ajakradír elkészítéséhez először keverjen össze egy teáskanál olívaolajat egy csipet sóval, hogy homogén keveréket kapjon. Ezt azután felvihetjük az ajkakra, és körkörös, gyengéd mozdulatokkal bemasszírozzuk. Míg a só megteremti a kívánt hámlasztó hatást, az olívaolaj nyugtatja és táplálja a bőrt. Egy idő után az ajkak bizseregni kezdenek, ami annak a jele, hogy a vérkeringés kezd fokozódni. Ez egy jó alkalom arra, hogy egy vízzel átitatott párnával eltávolítsuk a keveréket.

Ha az ajkak nagyon kicserepesedtek, a só használata fájdalmas lehet, de nem káros. Ha ez túl kellemetlenné teszi az eljárást, használhat helyette cukrot. Ennek ugyanolyan mechanikai hatása van, mint a sónak.

Egy recept az édesszájúaknak

Nem igazán arra való, hogy megedd – de nem árt, ha egy kicsit lenyalsz belőle az ajkadról. Az ízreceptorok összekötik az ajkakat a nyálkahártyával. Tehát mindegy, hogy milyen recept, az összetevőket mindig megízlelheted.

Keverj összeegy-egy fél evőkanálnyi híg mézet, cukrot és avokádóolajat szobahőmérsékleten. A keveréket nem szabad felmelegíteni, a cukor nem olvadhat meg, hiszen anélkül nincs hámlasztó hatása. Ezután vigyük fel a keveréket az ajkakra, és masszírozzuk be. Mivel az összetevők nagyon bőrbarátok és egészségesek, célszerű 5-10 percig rajta hagyni a peelinget, mielőtt újra lemosnánk. Utána a csokoládés ajakbalzsamunk felvitele is megfelelő.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API