Készíts saját peelinget – frissítő tengeri sós peeling a nyárra

Testradír készítése mentollal

Készíts saját testradírt

Készíts saját tengeri sóradírt? Ez tényleg nagyon egyszerű, hiszen egy testradír néhány olcsó összetevőből áll, amelyeket gyorsan és egyszerűen összekeverhetsz, hogy elkészítsd a testradírt.

Készítsen saját tengeri sós testradírt

Mi lehet szebb, mint a kellemesen sima, puha bőr? Ennek eléréséhez készíthetsz magadnak tápláló testradírt tengeri sóval. Különösen nyáron mindig ráébredünk, hogy milyen értékes a tengeri só. Egy tengerparti nyaralás alatt hirtelen megszűnnek a különböző bőrproblémák, amelyek egész évben zavartak minket. Legyen szó pattanásokról, pattanásokról vagy pikkelysömörről, a tengeri só igazi mindenes, ha bőrápolásról van szó. A tengeri sós peelinggel a só pozitív tulajdonságait otthon a zuhany alá is bevihetjük. Nyáron a mentol gondoskodik arról, hogy a testradír kellemesen frissítő hatású is legyen.

Milyen összetevőket használunk

Egy egyszerű tengeri sós testradírhoz nincs szükségünk emulgeálószerre vagy akár tartósítószerekre. Mivel a receptben nincs víz, nincs szükség tartósítószerekre sem. Ezért különösen egyszerű egy ilyen peelinget magunknak elkészíteni. A fő összetevőn, a tengeri són kívül olajokra is szükség van, amelyeket a bőrtípusunknak megfelelően választhatunk ki.

Nézze meg alapanyagportréinkat , és válassza ki a bőrtípusának leginkább megfelelő növényi olajokat. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy egyes olajoknak komedogén hatása lehet.

Ezenkívül egy kis mennyiségű, alkohollal kevert mentol kellemes hűsítő hatást biztosít, amely még zuhanyzás után is kitart. A nyárra ideális bőrradír nemcsak sima, ápolt bőrt biztosít, hanem frissítő hatású is.

A frissítő testradír összetevői

  • 150 g tengeri só
  • 40 g tetszés szerinti növényi olaj (pl. mandulaolaj, olívaolaj, jojobaolaj, makadámiadió-olaj)
  • Egyenként 15 csepp illómentaolaj, citromolaj és narancsolaj;
    A Dragonspice áruházban kapható
  • 0,4 g mentol
  • 3 g alkohol (80%)

Készítsen saját peelinget – íme, így készítse el

Ennek a frissítő peelingnek az elkészítése igazán gyerekjáték. Először is öntsd az alkoholt egy kis főzőpohárba. A mentolkristályokat fel kell oldani benne. Ez a folyamat eltarthat egy darabig, ezért egy kis türelemre van szükség.

Adja hozzá az illóolajokat a lemérgezett olajkeverékhez, és jól keverje össze őket, hogy egyenletesen eloszoljanak az olajokban, és kiegyensúlyozott illat keletkezzen. Most egy tálat készítünk, amelybe belemérjük a tengeri sót. Ezután mind a mentolos alkoholt, mind az olajokat hozzáadjuk a sóhoz. Az egész keveréket most már csak jól össze kell keverni és egy üvegbe önteni.

Általános információk a peeling használatáról

A peelinget könnyű előre elkészíteni. Zuhanyzás után egyszerűen vigye fel a nedves bőrre, és jól masszírozza be. A peelinget ezután egyszerűen le kell öblíteni. Használat után nincs szükség krémezésre, mivel az olajok kellemes hidratáló hatást biztosítanak.

Fontos: Az illóolajkeverék személyre szabható. Allergiások és érzékenyek az illatanyagot is nélkülözhetik. A testradírt nem szabad nyílt sebekre vagy sérülésekre alkalmazni. Csak a testen használható; ez a testradír nem alkalmas az arcra. Várhatóan körülbelül három hónapig tart. Ezután azonban a peelinget mindig spatulával kell eltávolítani a szennyeződések elkerülése érdekében. Célszerű ügyelni arra, hogy a tégelybe ne kerüljön víz. Ez szennyeződést okozhat és használhatatlanná teheti a peelinget.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API