Készíts saját szappan nyakláncot – a tökéletes karácsonyi ajándék

DIY kozmetikumok - hogyan készítsd el a saját szappan nyakláncodat (szappan újrahasznosítása)

Seife selber machen
Készítsd el a saját szappan nyakláncodat

Színes szappanok illatos illóolajokkal… – van-e szebb dolog, mint a kézzel készített szappanok, amelyek csodálatos illatot árasztanak és jó érzéssel töltenek el? Van egy ötletünk, hogyan lehet ezeket az értékes szappanokat gyönyörű dísztárgyakká alakítani: házi készítésű szappannyakláncokkal. A kis szappanrudakat mindenféle csinos anyagok, például gyöngyök, fadarabok és medálok közé fűzzük fel, hogy egyedi szemet gyönyörködtető darabot varázsoljunk a fürdőszobába vagy az ajtóba! Íme, így készíthetsz saját szappannyakláncot:

Készítsen saját szappannyakláncot – a tökéletes ajándék

A saját szappannyakláncok készítése egyáltalán nem nehéz – és a legjobb benne, hogy igazán szabadjára engedheted a kreativitásodat. A csinos szappanláncok készítése ideális a gyerekekkel való szappankészítéshez is. Igazán kedves kézműves tipp azoknak a családoknak, akik idén saját maguk szeretnék elkészíteni karácsonyi ajándékukat.

Ha tehát szívből jövő, házi készítésű ajándékot szeretnél adni a barátaidnak, akkor máris belevághatsz! A szappan nyakláncok is kiváló kis ajándéknak számítanak!

Szappan nyakláncok készítése – így készítsd el a saját szappan nyakláncodat!

A szappannyakláncokhoz különböző szappandarabokra van szükség. Ezeket késsel tetszőleges formára lehet vágni. Ha saját szappanokat készítesz, akkor a szappanlánchoz illő, különleges formájú (például szív, csillag vagy virág) kis szappanokat is készíthetsz. Ehhez a legjobb, ha praktikus szilikonformákat használsz.

TIPP: A szappanmaradékok is alkalmasak szappannyakláncok készítésére! Például a szegélydarabokat, ferdén levágott szappandarabokat vagy más szappanmaradékokat egy éles késsel szép formára lehet faragni, majd felhasználni a házi készítésű szappanlánchoz. A szappannyaklánc tehát szintén tökéletes módja a szappanmaradékok felhasználásának.

Seife selber machen

Mi kell még a házi szappanos nyakláncokhoz?

A szappanrudakba lyukakat kell fúrni a menetekhez. Ez jól működik egy kötőtűvel vagy egy kis kézifúróval.

A szappanlánc szalagjaként például egy darab rafia zsinór is megfelel. Vágjon le egy tetszőleges hosszúságú darab zsinórt. Ezután már kezdheti is a cérnázást. A felhasznált anyag teljesen az ön ízlésétől függ. Van néhány javaslatunk és példánk:

  • Gyöngyök: különböző formájú és színű, pl. fából vagy üvegből készült gyöngyök
  • Sodrófa: csak tartsa nyitva a szemét a következő sétáján, és gyűjtsön gyönyörű botokat és fadarabokat – ezek tökéletesek a „természetes megjelenésű” szappannyakláncokhoz
  • Kagylók: tökéletesek a fürdőszobába, tengeri megjelenéssel – a cérnaszálakhoz szükséges lyukakat esetleg fúróval kell kifúrni
  • Medálok: különösen karácsonykor sok a dekorációs anyag csillagok, holdak, kis karácsonyfagömbök stb. formájában.
  • Szalagok és zsinórok: a nyaklánc köré kötött kis masnik nemcsak csodálatosan játékosan néznek ki, hanem nagyszerű színfoltok is

A raffia zsinórba apró csomókat köthetünk a felfűzött tárgyak közé. Fejezze be egy hurokkal a tetején, hogy a szappanláncot könnyen fel lehessen akasztani… a fürdőszobában, a bejárati ajtóra vagy esetleg a karácsonyfára!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API