Készítsen saját gyertyákat – hogyan kell egyedi gyertyákat formázni

Gyertyák öntése a hangulatos otthonért

Kerzen gießen
Készítsen saját gyertyákat

Készítsen saját gyertyákat, akár ajándékba, akár saját otthonába. Elmondjuk, hogyan kell csinálni!

Kicsi, nagy, egyszerű, színes, illatos… A gyertyák télen különösen hangulatos légkört és otthonos hangulatot teremtenek. Amikor este egy kis fény ég a meleg nappaliban, eszünkbe jut, hogy a tél nemcsak hideg, hanem mindenekelőtt: hangulatos!

Készítsen saját gyertyát – gyorsan és egyszerűen!

A legkülönbözőbb formájú és színű gyertyákat otthon is elkészítheted. Itt megmutatjuk, hogyan öntsön gyertyákat természetes alapanyagokból. A legjobb az egészben, hogy nincs szükségünk speciális formákra, amelyekbe a viaszt beleöntjük, majd újra kivesszük, mert a gyertyákat közvetlenül üres üvegekbe öntjük. Legyen szó lekvárosüvegekről, joghurtosüvegekről, dekoratív lámpásokról stb. – mindenkinek van otthon, ráadásul a régi üveget is újrahasznosíthatjuk, és elegáns otthoni kiegészítővé varázsolhatjuk!

Természetes alapanyagú gyertyák anyaga

A gyertyák készítéséhez a következő anyagok szükségesek:

  • Viasz: a méhviasz mellett a szójaviaszt is ajánljuk. Ez 100%-ban tiszta szójaolajból készül, tehát természetes, megújuló nyersanyagokon alapuló termék. Nem alkalmas pálcika- vagy oszlopgyertyák formázására – de tökéletes a tégelyes gyertyáinkhoz!
  • Viaszfesték: a viasz színezéséhez mindössze néhány tized gramm viaszfesték elegendő. Kis tányérokban kapható, az elemi színek könnyen összekeverhetők.
  • Illóolajok: az illóolajok jól használhatóak illatos gyertyákhoz – de ne használjunk olcsó szintetikus változatokat! A speciális illatgyertyaolajok alternatívát jelentenek.
  • Kanócok: az interneten vagy a kézművesboltokban kaphatók megfelelő fémtalppal ellátott kanócok.
  • Sashlik nyársak
  • Üres üvegek: lekvárosüvegek, joghurtosüvegek, bébiételes üvegek, korábbi ivópoharak, ..

Gyertyák készítése természetes alapanyagokból

Kerzen gießenHa minden anyag készen áll, ideje elkezdeni. Vigyázat: Soha ne hagyja a viaszt felügyelet nélkül a tűzhelyen! Ezenkívül mindig maradjon figyelmes és koncentrált, amikor a forró viasszal bánik – mindig felügyelje a gyerekeket, amikor gyertyát önt!

① A viaszt egy (régi) tűzálló edénybe helyezzük, és lassan megolvasztjuk a vízforralóban.

② Ezután a folyékony viaszt különböző, kis adagokra osztjuk, és tetszés szerint viaszfestékkel színezzük. Kívánság szerint adjunk hozzá illóolajokat! Ha szükséges, a színezés után melegítse újra a bain-marie-ban.

③ Most helyezze a kanócokat az üres üvegekbe: A legjobb, ha a fémlábat először rövid időre folyékony viaszba mártjuk, majd az üveg aljára nyomjuk. Rögzítse a kanócot a tetején a sasliknyársakkal.

④ Most rétegenként öntse a színes viaszt az üvegekbe. Fontos: Minden rétegnek kellően meg kell szilárdulnia, mielőtt egy újabb réteget öntenénk rá. Ellenkező esetben a színek összekeverednek. Ferde színátmenetek hozhatók létre, ha az üveget a kiöntés előtt megdöntjük!

Kész!

Ha még nem készült eleget, akkor díszítheti a kész gyertyásüvegeket: Adjon hozzá csengőket, csillagokat vagy esetleg aranyszínű szaténszalagokat, hogy karácsonyi hangulatot teremtsen. Különösen praktikus: a gyertyásüvegek dekoratívan elhelyezhetők friss fenyőágak vagy tobozok mellé anélkül, hogy a természetes anyagok lángra kapnának. Ha pedig inkább maga szeretne hatásos gyertyát készíteni, egyszerűen készítsen relaxáló masszázsgyertyát! Egyébként: A házi készítésű gyertyák remek ajándéktárgyak és ideális DIY karácsonyi ajándék is lehetnek.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API