Készítsd el saját kagyló alakú fürdőgolyóidat

Kagyló alakú fürdőgolyók

Emlékeztetnek a legutóbbi nyaralásra, vagy meghozzák az étvágyat a következő tengerparti kirándulásra: a gyönyörű kagylós fürdőbombák zsír nélkül. A kagyló alakú fürdőbombák nagyszerű ajándékok vagy az otthoni fürdőszoba gyönyörű díszei. És természetesen néhány egyszerű lépésben maga is elkészítheti a kagyló alakú fürdőbombákat. Mindössze néhány összetevőre és a megfelelő formákra van szükséged. Most elmagyarázzuk, hogyan készítheted el pontosan a saját fürdőbombáidat:

Kagyló alakú fürdőbombák – semmi sem lehetne egyszerűbb

Asajátfürdőbombák elkészítése nem olyan nehéz, mint gondolnád. Igazából csak néhány olcsó alapanyagra, egy kis időre és egy kis türelemre van szükségünk.

Ahhoz, hogy a fürdőbombákat a kívánt formába hozzuk, megfelelő formákra is szükségünk lesz. Mivel azonban manapság már nagyon sokféle fürdőbomba-forma vagy szilikonforma kapható, az ötleteknek tényleg szinte semmi sem szab határt.

A kagyló alakú fürdőbombákat jó ötletnek találtam fürdőszobai dekorációként. Egy csinos tégelyben elhelyezhetők a fürdőszobában, és egyszerűen remekül néznek ki – mint a tenger, a tengerpart és a nyaralás. Természetesen a kagyló alakú fürdőgolyók ajándékba vagy ajándékba is remekül használhatóak. Esetleg akár egy üdülési csekk kiegészítéseként is.

Szódabikarbóna, citromsav, keményítő – a hozzávalók

Fürdőbomba receptekből tucatnyi van. Az internet ma már tele van barkácsolási útmutatókkal és receptekkel a fürdőbombákhoz, fürdőbombákhoz és hasonlókhoz. Itt sem találtam fel újra a kereket, és a fürdőbombák és fürdőbombák klasszikus fő összetevőit használom: szódabikarbónát, citromsavat és keményítőt.

Az ünnepi érzés és a bőr egy kis ápoló hatásaként a kagyló alakú fürdőbombák holt-tengeri sót is tartalmaznak. Ez különösen bőrbarátnak számít, és számos ásványi anyagával táplálja a bőrt.

Én most a zsírok és olajok nélküli fürdőbombákat szeretem. Így nincs szükség további emulgeálószerre , és a kádban sem maradnak csúnya, zsíros szélek és csíkok fürdés után. Néhány spray (vagy csepp) izopropanolt használok, hogy a fürdőbombák még mindig összetapadjanak. Ez gyorsan elpárolog, és a kezdetben nedves fürdőgolyó massza hamar kiszárad és nagyon kemény lesz.

És persze a kagyló alakú fürdőgolyóknak is jól kell kinézniük. Én most speciális fürdőbombaformákat használok, hogy megfelelő formába nyomjam őket. A különböző méretű golyók, szívek és csillagok mellett kagylók és tengeri csillagok is vannak.

Ha teljesen más formát szeretnél készíteni, használhatod a sok remek szilikonformát is.

A kagyló alakú fürdőgolyók receptje

Ez egy univerzális recept, amely alkalmas kagyló alakú fürdőbombákhoz, valamint kerek formákhoz, szívekhez és minden más formához.

 • 300 g szódabikarbóna
 • 150 g citromsav
 • 100 g keményítő
 • 150 g holt-tengeri só
 • Allergénmentes, tetszés szerinti illóolaj (kérjük, ízlés szerint illatosítani. Én kb. 15 cseppet használtam ehhez a mennyiséghez)
 • Különböző csillámporok az Ön által választott színekben összekeverve
 • Izopropanol

Hol lehet megvásárolni az összetevőket?

Az összetevők egy részét megvásárolhatod a szupermarketben. Mivel azonban a kagyló alakú fürdőbombákhoz valamivel nagyobb mennyiségre van szükségünk, az online vásárlás jó alternatíva. A legtöbb összetevőt beszerezheti a következő weboldalakon

Dragonspice online boltjában. Vagy közvetlenül itt is megrendelheti egyetlen kattintással:

Milyen kiegészítőkre van szüksége?

 1. Egy minél pontosabb, grammra pontos mérlegre
 2. Nagy tál a hozzávalók összekeveréséhez
 3. Esetleg más, kisebb tálak a különböző színekhez
 4. Egy kanál
 5. Kanál vagy spatula a színek eltávolításához
 6. Fürdőgolyóformák, kagylóformák stb.
 7. Szükség esetén eldobható kesztyű

Hogyan készülnek a kagyló alakú fürdőbombák?

Természetesen a fürdőbombák készítése igazán gyors és egyszerű:

Keverje össze a hozzávalókat, azaz a szódabikarbónát, a citromsavat, a keményítőt és a sót egy nagy keverőtálban. Használj egy minél grammra pontosabb mérleget. Egy egyszerű konyhai mérleg is elegendő, mivel ennél a receptnél nem kell tizedesjegyeket figyelembe venned.

Vagy permetezzen néhány csepp izopropil-alkoholt a hozzávalókra, vagy adjon hozzá egy evőkanálnyit a tálba. Eleinte nem jelent gondot, ha egy kicsit több vagy kevesebb. Ha nincs elég izopropanol, egyszerűen adj hozzá még egy kis mennyiséget. Ha a keverék túl nedvesnek tűnik, várhat néhány percet. Az izopropanol gyorsan elpárolog.

Gyúrja és keverje óvatosan, amíg az összes hozzávaló jól megnedvesedik és összekeveredik. Ha a keverék nedves homokra emlékeztet, akkor elég izopropanol van benne.

Ha a kagyló alakú fürdőgolyókat különböző színűre szeretné festeni, akkor most az egész keveréket el kell osztania. Én három részre osztottam, és három különböző micéliummal színeztem őket. A sárga por a legnagyobb arányban. A két kék színből a teljes keverékből egy-egy harmadot vettem. Itt nem kell mérlegelni semmit, elég az arányérzék.

Most jön a legnehezebb rész. Öntsd a keverék egy-egy részét a formába a színes részekből egymás után. Fontos, hogy a forma mindkét része tele legyen a fürdőbomba keverékkel.

Most nagyon erősen nyomd össze a két felét. A keveréket erősen kell összenyomni, különben a kagyló alakú fürdőbombák később nem fognak összeállni. A feleket óvatosan előre-hátra mozgatva a felesleges keveréket kinyomjuk az oldalaikból.

Vegye ki a fürdőbombaforma egyik felét, és óvatosan dobja a kagylót a kezébe. Ezután óvatosan helyezze a héjat egy tányérra, és tegye félre.

A kagyló alakú fürdőbombáknak most teljesen meg kell keményedniük. Ez idő alatt próbáld meg nem nyomkodni őket (végül is kíváncsi vagy), és ne rázd a tányért. A legjobb, ha a kagyló alakú fürdőgolyókat jó 24 órán át így hagyod, akkor biztosan nagyon kemények, és szétesés nélkül lehet őket felvenni, csomagolni vagy ajándékba adni.

Mire kell figyelni?

A legfontosabb, hogy legyünk türelmesek. Hagyni kell, hogy a fürdőbombák teljesen megkeményedjenek. Ha túl hamar veszik fel vagy érnek hozzájuk, könnyen összetörhetnek. Ez pedig bosszantó lenne. Légy tehát türelmes, és tényleg várd ki az ajánlott 24 órát, mielőtt felveszed a bombákat.

Az is fontos, hogy szárazon dolgozzunk. Ha a fürdőbombák formáit vagy egyéb tartozékait előzőleg megtisztította, győződjön meg róla, hogy az eszközökön nem maradt nedves maradvány. A fürdőbomba összetevői ugyanis vízzel érintkezve reakcióba lépnek. Ilyenkor nagy a kockázata annak, hogy a fürdőbombák szétesnek.

Ezért ne használjon vizes összetevőket. Kerülje például a vizes színezőoldatok vagy tápláló kivonatok hozzáadását. A felületaktív anyagokkal is óvatosan kell bánni. Ha felületaktív anyagot szeretne használni, akkor a legjobb, ha por alakban választja.

És ha valami mégis elromlik?

A fürdőbombák a formázás után azonnal szétesnek? Akkor könnyedén visszaöntheted a nedves port a formákba, és összenyomhatod őket. Lehet, hogy ebben az esetben még túl száraz a keverék. Akkor egyszerűen adj hozzá néhány csepp izopropanolt, gyúrj még egyszer jól össze mindent, és próbáld meg újra.

Egy másik ok lehet, hogy nem nyomta elég erősen a keveréket a forma két fele közé. A fürdőbombák csak akkor tudnak szilárdan tartani, ha a nedves keverékből eleget nyomsz a formák közé. Nagyon tömörnek kell lenniük.

Letelt a 24 órás száradási idő, és a bombák még mindig szétesnek? Akkor a feldolgozás vagy a mérés során hiba történt. Még ebben az esetben sem kell kidobni a fürdőbomba-keveréket. Ehelyett készíthet belőle fürdőport . Tegye a keveréket és a fürdőbombadarabokat egy fagyasztózacskóba, és néhányszor üsse meg sodrófával. Most már átfuttathatod rajta a sodrófát, hogy a maradványokat jól összezúzd. Az eredmény egy színes, illatos por lesz. A fürdőgolyók maradványait fürdőporként használhatod csinos csavaros vagy lengő tetejű üvegekben.

A fürdőport a fürdőgolyókhoz hasonlóan használjuk. A port kimérheted kanállal, vagy kis adagokban közvetlenül a bejövő fürdővízbe csepegtetheted. Így nem pazaroltál el egyetlen hozzávalót sem, és mégis egy nagyszerű házi készítésű fürdőterméket készítettél a gyógyfürdődhöz. A fürdőpor remek ajándékötlet is.

Tárolás és tartósítás

Biztosan meg fog lepődni, hogy a kész fürdőbombák milyen szilárdak. Stabilak és nem törnek össze. Ahhoz, hogy sokáig így maradjanak, a kagyló alakú fürdőbombákat légmentes csomagolásba kell csomagolni. Erre egy légmentesen záródó, csuklós vagy csavaros tetejű üveg alkalmas. Ebben nagyon dekoratívan tárolhatja a fürdőszobában a fürdőbombákat. Alternatívaként fóliába is csomagolhatja őket, vagy fóliazsákokba helyezheti őket.

Én még a kagyló alakú fürdőbombáimat is hagytam néhány hónapig csomagolás nélkül egy tálban az előszobában. Ez is jól bevált. Én azonban mindenképpen nedves fürdőszobában csomagolnám be őket, mert különben nedvességet szívnak magukba, és idővel szétmorzsolódnak.

Színes vagy egyszínű organza tasakok vagy kis akasztós üvegek vagy csavaros tetejű befőttesüvegek szépen mutatnak ajándékba.

A kagyló alakú fürdőbombák használata

A kagyló alakú fürdőbombákat ugyanúgy használjuk, mint a hagyományos fürdőbombákat. A legjobb, ha először a meleg fürdővizet engedjük a kádba. Ezután hozzáadhatod a kagyló alakú fürdőbombák egyikét a fürdőhöz. Ezek azonnal feloldódnak, és kellemes illatot hagynak maguk után.

Mivel a zsírmentes fürdőbombák nem tartalmaznak sem kakaóvajat, sem kókuszolajat, sem más zsiradékot, a fürdő után gyorsan és egyszerűen leöblítheti a maradékot tiszta vízzel.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*