Készíts saját fürdőbombát – Konfetti fürdőbombák

DIY fürdőgolyók olaj és zsírok nélkül

A fürdőbombák egyszerűen nagyszerűek. Remekül néznek ki, praktikusak és kézre állnak, és buborékosan oldódnak fel a fürdővízben. És persze mi magunk is készíthetünk fürdőbombákat kis erőfeszítéssel. Mindössze néhány olcsó összetevőre, egy megfelelő fürdőbombaformára és egy kellemes illatra van szükségünk. Valamint persze egy fürdőbomba receptre. Ezt pedig itt, ebben a konfetti fürdőbombákról szóló cikkünkben nyújtjuk neked.

A konfetti fürdőbombák ötlete farsang idején jutott eszembe. A koronavírusos zárlat idején a gyerekeim farsangi levelet kaptak az óvodától, és abban mindegyiküknek egy-egy zacskó konfetti szerepelt. Röviddel később a nappalink úgy nézett ki, mint egy farsangi buli, és a színes szóróanyagok, amelyek a nap folyamán szétterültek a házban, adták az ötletet a színes, édes illatú fürdőbombákhoz a gyerekeim számára.

A legjobb pedig az, hogy a fürdőbombákat nagyon könnyű magad elkészíteni, és a gyerekek is segíthetnek. Mindössze szódabikarbónára, citromsavra, tengeri sóra, kukoricalisztre és élénk színű micellákra van szükséged. A konfettipöttyökhöz izopropanolra is szükséged lesz. És mivel én nagyon pezsgő fürdőbombákat szerettem volna készíteni zsír nélkül, az izopropanolt is közvetlenül a fürdőbomba keverékhez használtam. A kakaóvaj és az olaj helyett, amelyeket sok fürdőbombarecept tartalmaz, ezek a konfettibombák csak egy kis csipetnyi izopropanolt (vagy más magas alkoholtartalmú alkoholt) kapnak.

Konfetti Badebomben DIY Anleitung
© Természetes szappan és kozmetikumok – Konfetti fürdőbombák

Olajmentes konfetti fürdőbombák

Mostanában gyakran jobban szeretem az olaj- és zsírmentes fürdőbombákat, mint a kakaóvajat, kókuszolajat vagy növényi olajokat tartalmazó gazdag változatokat. Az ilyen fürdőadalékok ugyanis nem foltozzák el a fürdőt, erős pezsgéssel oldódnak fel, és nem olyan gazdagok, ami nem mindig kellemes.

Ha viszont a zsiradékban gazdag fürdőbombákat kedveli, természetesen a naturseife-und-kosmetik.de oldalon is talál megfelelő fürdőbomba receptet. A zsírmentes fürdőbombák elkészítési útmutatóját itt találja. Vagy nézze meg a színes fürdőfülkéket , amelyek ugyanolyan népszerűek a gyerekek körében, mint a gyerekeknek szánt fürdőbombák. A fürdőcukorkák is nagyszerűek és mindenekelőtt nagyon gazdagok, és a fürdőszobában is kiváló dekorációként szolgálnak. Ha pedig nem szeretnéd nélkülözni a zsírt és az olajat, de nem szereted a zsíros filmréteget a kádon, akkor nézd meg a habzó fürdőgolyókat is. Ezek is tartalmaznak felületaktív anyagot, amely megakadályozza a bosszantó zsíros filmréteget, és egy kis habot képez.

Készítsen saját konfetti fürdőbombát

A konfetti fürdőbombákhoz szódabikarbónát és citromsavat használtam fő összetevőként. A citromsav biztosítja a pezsgő hatást, amit a fürdőbombák vízzel összekeverve hoznak létre. Töltőanyagként kukoricalisztet és a Holt-tengerből származó sót használok, ami különösen jót tesz a bőrnek. Az illatanyaghoz egy édes parfümolajat használtam, amely kicsit olyan illatú, mint a cukorka. Én személy szerint a gyermekkozmetikumokhoz inkább allergénmentes parfümolajokat használok, és nem használok illóolajokat. Ennek oka, hogy nem minden illóolaj alkalmas a gyermekek számára, sőt némelyik veszélyes is a kisgyermekekre. Ezért kérjük, mindig alaposan nézzen utána, mielőtt illóolajokat használ.

A DIY konfetti fürdőbombák receptje

 • 300 g szódabikarbóna
 • 150 g citromsav
 • 100 g keményítő
 • 150 g holt-tengeri só
 • Allergénmentes, tetszés szerinti parfümolaj (kérjük, illatozzuk ízlés szerint. Én kb. 15 cseppet használtam ehhez a mennyiséghez)
 • Különböző csillámporok az Ön által választott színekben összekeverve
 • Izopropanol

Szükséged lesz még fürdőbomba formákra is. A kívánt formától függően ezek lehetnek szilikonformák, amelyek mindenféle formában és fajtában kaphatók. Vagy használhatod a praktikus fürdőbombaformákat, amelyek ma már minden elképzelhető változatban kaphatók. Egy ecsetnek is kéznél kell lennie.

Hogyan készülnek a fürdőbombák

A konfetti fürdőbombák elkészítése nagyon egyszerű és gyors:

 1. Mérjük ki a szódabikarbónát, a citromsavat és a keményítőt, majd keverjük össze egy nagy tálban.
 2. Mérjük ki a sót egy külön tálba, és színezzük be rózsaszínnel vagy rózsaszín csillámmal (ha szeretnénk).
 3. Ezután adjuk a sót a tálban lévő többi hozzávalóhoz, és keverjünk össze mindent jól.
 4. Most adjunk egy kis izopropanolt a tálban lévő hozzávalókhoz (kb. 1 evőkanálnyit), majd gyúrjunk össze mindent alaposan a kezünkkel. Rendesen ropogni fog, és a keverék olyan lesz, mint a kissé nedves, finom homok.
 5. Ha mindent jól összegyúrtál, akkor a keveréket erősen belenyomhatod a mellékelt formákba. Alternatívaként nyomja erősen a fürdőgolyóformák közé, tartsa nyomva körülbelül egy-két percig, majd óvatosan vegye ki a golyókat nyomkodás nélkül, és helyezze egy tányérra.
 6. Most fontos, hogy hagyjuk a golyókat nyugodtan megkeményedni. A legjobb, ha erre egy napot hagyunk.
 7. Ha a fürdőgolyók megkeményedtek, rendkívül kemények, és már nem törnek össze. Itt az ideje a konfetti fürdőbombák díszítésének.
 8. Ehhez keverjen össze körülbelül 1 csipet csillámport egy teáskanál izopropanollal. Így kapunk egy színes keveréket a fürdőbombák díszítéséhez. A csillámpasztát most már tetszés szerint a konfetti fürdőbombákra tunkolhatja.

Amit az elkészítés során szem előtt kell tartania

 • Nagyon fontos: Formázás után ne nyomja erősen a konfetti fürdőbombákat, hanem óvatosan bánjon velük. Még mindig eléggé törékenyek. Ezért a legjobb, ha például sütőpapírral bélelt deszkára vagy tepsire helyezzük őket, és félretesszük őket. A fürdőbombákat most hagyja ott körülbelül 24 órán át, hogy teljesen megkeményedjenek. Ez idő után rendkívül kemények, és már nem fognak eltörni.
 • Szintén fontos: a fürdőbombák nem érintkezhetnek vízzel (amíg a kádban vannak). Ekkor ugyanis megrepednek és törékennyé válnak. Ezért győződjön meg róla, hogy minden eszköz és a fürdőbombaformák teljesen szárazak.
 • A fürdőbomba-keveréknek nem kell nedvesnek lennie. Elég, ha egy kicsit nedvesnek tűnik. Mindenesetre alaposan gyúrja össze a keveréket.
 • Miután a konfetti fürdőbombákat a mikropasztával megpöttyözte, elegendő egy rövid száradási idő.

A színes fürdőbombák használata

Egyszerűen tegyen egy vagy több bombát (mérettől függően) a meleg fürdővízbe. Azonnal feloldódnak és felbuborékosodnak.

Mivel a konfetti fürdőbombák zsírmentesek, a fürdőkád a fürdés és a fürdővíz leengedése után is tiszta marad. Ezért elegendő a kádat rövid ideig tiszta vízzel kiöblíteni.

A fürdőgolyók tárolása

A fürdőgolyókat a lehető legszárazabban kell tárolni. Ha a fürdőszobában dekorációként szeretné elhelyezni őket, a fürdőbombákat a legjobb, ha légmentesen záródó üvegekben tárolja. Ez megvédi őket a nedvességtől, és biztosítja, hogy sokáig kitartsanak.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*