Készítsen saját dekoratív szappanokat

Szappan ajándékozásra és díszítésre

Szappanok mint dekoráció
Szerző: pressmaster / 123RF Standard Image

Szeretne saját dekorációs szappanokat készíteni és ajándékba adni, vagy esetleg otthon a vendégvécét vagy a családi fürdőszobát díszíteni velük? Akkor tekintse meg ötleteinket és útmutatásainkat, és készítsen maga vagy gyermekeivel együtt csinos dekoratív szappanokat.

Készítsen saját dekorációs szappanokat – a képzeletének nincsenek határai

Vannak olyan házi készítésű szappanok, amelyek olyan gyönyörűen néznek ki, hogy tulajdonképpen túl szépek ahhoz, hogy lemosd őket. Sok szappannál az a benyomásod is támad, hogy valójában nem kézmosásra szánják őket. Mert amikor a házi készítésű szappanok szárított virágbimbókat, gyógynövény ágakat, narancshéjat, fahéjat, kagylóhéjakat, apró üzeneteket és sok más részletet tartalmaznak, akkor nem igazán alkalmasak tisztálkodásra.

Az ilyen szappanok azonban mindenekelőtt szép látványt nyújtanak, ezért remek díszítőelemek lehetnek a fürdőszobában vagy a vendégvécében. Természetesen otthon is könnyedén elkészítheti a saját dekoratív szappanjait, lehetőleg praktikus, átlátszó szappannal olvasztva és öntve. A formázott szappanokkal ugyanis sok remek ötletet lehet megvalósítani, a szappankészítés pedig gyors és egyszerű, akár a gyerekekkel együtt is.

Dekoratív szappanok készítése formaszappanból

Kreatív ötleteidet könnyen megvalósíthatod öntőszappannal. Mindössze a következőkre van szüksége:

  1. Átlátszó szappan vagy öntőszappan
  2. Mikropor vagy folyékony színezőanyag
  3. Az Ön által választott díszítőelemek, például szárított gyógynövények, virágok, fahéjrudak, kagylók, apró karácsonyi díszek stb.
  4. Parfümolaj a szappanok öntéséhez

Az öntözőszappanokat egyszerűen felmelegítjük és megolvasztjuk. Önthetővé válnak, majd a kívánt színre festhetjük és formákba önthetjük. Kész a személyre szabott szappanod. Mivel ez a fajta szappankészítés nem igényel lúgot , mint a természetes szappanok készítése, az öntött szappanok nagyon jól elkészíthetők gyerekekkel is. Arra azonban ügyeljünk, hogy a formaszappant ne melegítsük túlságosan, nehogy túl forró legyen, és a gyerekek megégethessék magukat.

Készíts magadnak díszszappanokat – különböző ötletek

1. Rétegezett dekorszappan a tömbformából

Az átlátszó szappant oszd három egyenlő részre, olvaszd fel külön-külön, és az első részt színezd be csillámporral az általad választott színben. Adjon hozzá egy kevés parfümolajat. Ezután öntse az első részt egy tömbformába (szappanblokkformába), és hagyja megszilárdulni. Ezután a második, majd a harmadik részt ugyanígy megolvasztjuk, színezzük, illatosítjuk, és nagyon lassan, óvatosan ráöntjük a másik rétegre. Ügyeljen arra, hogy minden réteget hagyjon jól megdermedni, mielőtt újabb réteget rakna rá. Továbbá: győződjön meg arról, hogy a második és harmadik réteg csak kissé meleg és önthető, amikor hozzáadja őket. Ha ezeket a rétegeket túl melegen önti bele, a rétegek közötti átmenetek összefutnak.

2. Színes szappan szilikonformákból

Ma már nagyon sok nagyszerű szilikonforma létezik minden elképzelhető fajtában. Kaphatsz például szív alakúakat, virágokat, karácsonyfákat, nyuszikat, egyszarvúakat és így tovább. Így nagyon könnyen készíthetsz teljesen egyedi szappanokat. Egyszerűen olvaszd meg az öntőszappant, színezd és illatozd be tetszés szerint, majd öntsd a színes szappant az általad választott formákba. Ez több színnel is remekül működik: egyszerűen ossza az öntőszappant több részre, olvassza meg, színezze és illatozza, majd töltse a különböző színű szappanrészeket egymás után vagy felváltva a formába. Így érheti el a személyre szabott márványozást.

Szerző: erix2005 / 123RF stock image

3. Betétekkel és díszítéssel

A szappant tetszés szerint színezheted is, a kiválasztott formába öntheted, majd különböző díszítésekkel díszítheted. Erre alkalmasak szárított virágok és gyógynövények, fahéjrudak, szárított narancshéj, kagylók, kis díszítőfigurák és még sok minden más.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*