Készítsen saját gazdag kézkrémet

A pihentető levendulával

Handcreme selber machen
© sitriel - stock.adobe.com

A hideg évszakban a bőr különösen hajlamos a kiszáradásra. A kezek különösen érintettek, mivel védelem nélkül állandóan ki vannak téve a száraz vagy hideg levegőnek. A gyakori kézmosás is hozzájárul a kéz bőrének kiszáradásához. A tápláló kézkrém ezért a hideg napokon ideális módja a kezek ápolásának. És mindössze néhány összetevőből bárki maga is készíthet ilyen gazdag kézkrémet – még akkor is, ha nincs tapasztalata a kozmetikumok készítésében.

Miért érdemes saját kézkrémet készíteni?

Az itt bemutatott kézkrém kizárólag természetes alapanyagokból készül, amelyeket kiváló minőségű bio formában is megvásárolhat. A házi kézkrém receptje 100%-ban természetes, és nem találsz benne olyan megkérdőjelezhető összetevőket, mint a parabének vagy az ásványi olaj. Ráadásul jó móka saját magadnak elkészíteni valamit, és még a gyerekeidet is bevonhatod a munkába. Egy ilyen termék kikeverése valóban biztonságos, és a végén egy nagyszerű, természetes terméket tarthatsz a kezedben.

Így készítsd el te magad a gazdag kézkrémet

Attól függően, hogy mennyire vagy gyakorlott a saját kozmetikumok készítésében, lehet, hogy a megfelelő felszerelés már megvan otthon. Ideális esetben rendelkezned kell főzőpoharakkal, keverőedényekkel, kozmetikai tégelyekkel, szükség esetén fűtőlappal és precíziós mérleggel. Ha azonban kezdő vagy, ez a recept ideális számodra. Ugyanis nincs szükséged sok felszerelésre ahhoz, hogy ezt a kézkrémet magad készítsd el. Mindössze ennyire van szükséged:

 • 30 g kakaóvaj
 • 30g shea vaj
 • 25g kókuszolaj
 • 15g mandulaolaj vagy olívaolaj
 • Néhány csepp levendula illóolaj
 • Kis tál, amit vízfürdő fölé tudsz akasztani (hogy a szilárd zsírok megolvadjanak)
 • Keverő vagy kanál az összetevők összekeveréséhez
 • Grammra pontos mérleg
 • Kozmetikai tégely vagy kis lekvárosüveg (jól megtisztítva és forrón kiöblítve)

Hogyan tudok saját kézkrémet készíteni?

Ha mindened megvan, amire szükséged van, néhány lépésben elkészítheted a saját kézkrémedet:

 1. Mérd ki a kókuszolajat egy tálba, és forró vízfürdő fölött olvaszd fel.
 2. Most csökkentse kissé a hőfokot, és adja hozzá a kakaóvajat és a shea vajat. Keverd addig, amíg mindkét zsiradék szintén fel nem olvad.
 3. Most vegye le a tálat a vízforralóról, és keverje az olívaolajat vagy a mandulaolajat az olvadt zsírokhoz.
 4. A keveréknek most kissé le kell hűlnie. Csak ezután adjuk hozzá a levendula illóolajat (néhány csepp elegendő).
 5. A kézkrém most még folyékony, de már önthetjük is a mellékelt tégelybe.
 6. Ideális esetben most hagyja állni a házi készítésű kézkrémet egy-két napig.

Fontos: a kakaóvajnak nem szabad túl forrónak lennie, ezért ezt az összetevőt csak azután adjuk hozzá, hogy a kókuszolaj megolvadt. A kakaóvaj gyorsan „repedezetté” válik, ha túlságosan felmelegítik. Az értékes sheavajat szintén nem szabad túlságosan felmelegíteni. Az illóolajat csak a végén adjuk hozzá. Az illóolajok illékonyak, ezért túl magas hőmérsékleten elpárolognak.

Mivel a kézkrém teljesen víz nélkül készül, nincs szükségünk emulgeálószerekre vagy tartósítószerekre a krém elkészítéséhez. Ez a másik ok, amiért ez egy ideális recept kezdőknek, így bárki elkészítheti saját kézkrémjét.

Természetesen egy ilyen krém sokkal gazdagabb, mint egy hagyományos, patikában kapható kézkrém. Ennek oka, hogy ezek többsége vizet tartalmaz, ezért gyorsabban beszívódik a bőrbe, és nem hagy zsíros érzetet a bőrön. Más a helyzet a mi házi készítésű kézkrémünkkel. Ahhoz, hogy kézkrémünk jól behatoljon a bőrbe, használat előtt enyhén nedvesítse meg kezét vízzel. Ezután masszírozza a kézkrémet a bőrbe, és sokkal gyorsabban és könnyebben fog beszívódni. Egy másik felhasználási módja a következő: szerezzünk be a patikában vagy a parfümériában könnyű pamutkesztyűt éjszakára. Ezeket kifejezetten kézkrém vagy kézmaszk fölé való használatra tervezték. Így lefekvés előtt bekenheted a kézkrémet, majd felveheted a vékony pamutkesztyűt. Így a házi készítésű krém egész éjszaka be tud hatni, és reggel bársonyosan puha, ápolt kézzel ébredsz.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API