Majoránna – Illóolaj

Majoránna illóolaj

Ätherisches Majoranöl
Sigrid Roßmann / pixelio.de

Majoránna (Origanum majorana)

Ätherisches Majoranöl
Sigrid Roßmann / pixelio.de

A majoránna ma már egész Európában elterjedt, de eredetileg a mediterrán térségből és Indiából származik. Az illóolajat vízgőz-desztillációval nyerik a gyógynövény (virágzó) részeiből, illata gyógynövényes, friss, enyhén édes, bizalmat ad, nyugtat, eloszlatja a szorongást és ellazít.

A majoránna illóolaj melegítő hatással van a bőrre, és enyhíti az ízületi gyulladás, a reuma és az izomfeszültség tüneteit. Ezen okok miatt a majoránna illóolaj kiválóan alkalmas masszázshoz . Egyszerűen adjon 4 cseppet az olajból 2 evőkanál alapolajhoz (szezám, napraforgó vagy más növényi olaj), és keverje össze.

Majoránna illóolaj ápolószerekben és természetes szappanokban

A bőrápolási termékekben viszont az illóolaj segít a viszketésen, a rosszul gyógyuló sebeken és a visszerességen. Gyulladáscsökkentő hatása is van, és gyakran ajánlják irritált és zsíros bőr kezelésére. Ha szappant készítünk magunknak, ezért a szeplős, zsíros és pattanásos bőrre való arcszappanokban is felhasználható. Mindemellett gyakran használják kertészszappanokban is, mivel jellegzetesen jó az apró karcolások kezelésére.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatanyagokkal: A majoránna illóolaj jólharmonizál más gyógynövényes illatanyagokkal, például kakukkfűvel, teafával vagy zsályával. Levendulával és gerániummal is jól keverhető.

Figyelmeztetések: A majoránnaolaj nem használható, ha Ön terhes. A túladagolás fejfájáshoz is vezethet.

Használata bőrápolásban: Jól alkalmazható gyulladásos, zsíros bőrre, valamint viszketésre, sebek és vizszerek kezelésére.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API