Málnamagolaj – olaj természetes fényszűrővel

Málnaolaj, mint krémek adalékanyaga

himbeeröl naturkosmetik

Málna – édes kísértés

A málna a rózsafélék családjába tartozó lombhullató cserje. Május-júniusban virágzik, majd rózsaszínű vagy piros bogyókat fejleszt. A málna már az ókor óta ismert gyógynövény, mivel magas C-vitamin-, kálium- és gyümölcssavtartalmának köszönhetően állítólag erősíti a szervezet védekezőképességét és elősegíti a sebgyógyulást.

A málnamagolaj előállítása és hatása

A málnamagolajat málnamagból nyerik, amelyet nagynyomású CO2 szén-dioxidos extrakcióval kezelnek, hogy az értékes olajat előállítsák. Igazi luxustermékről van szó, hiszen egy liter olajhoz több mint 10 kg málnamag szükséges. Ez magyarázza ennek az értékes bőrápoló olajnak a magas árát is.

Az olaj színe a sárgától a barnásig terjed, nagyon zsíros és a málnára jellemző virágos, kellemes illatú. Az emberi szervezet számára létfontosságú telítetlen zsírsavak rendkívül magas aránya támogatja a bőr nedvességmegtartó képességét, szabályozza a faggyútermelést és támogatja a bőr rugalmasságát.

A málnamagolaj használata

Közvetlenül a bőrre alkalmazva a málnamagolaj véd a szabad gyökök ellen, így támogatja a bőr természetes védőgátját. Az értékes olajat gyakran a bőr „fiatalság kútjaként” emlegetik, mivel ellensúlyozza a ráncokat és feszesíti a bőrt. Az olaj megvédi a bőrt a káros napfénytől is, mivel természetes fényvédő faktorral rendelkezik.

A málnamagolaj nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is használható a konyhában. Nagy mennyiségben tartalmaz alfa-linolénsavat, amelynek a modern táplálkozástudományi kutatások szerint a táplálkozási szokásaink között az első helyen kellene állnia.

Vigyázat: Az olajat hűtőszekrényben kell tárolni, hogy meghosszabbítsuk az eltarthatóságát.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API