Candelilla viasz vegán ajakápoláshoz, masszázsrudakhoz és krémekhez

A méhviasz vegán alternatívája

Lippenpflege selber machen

A kandelillaviasz a méhviasz vegán alternatívája, amely az ajakápolásban és más szilárd kozmetikumokban népszerű. A méhviaszhoz hasonlóan a kandelillaviasz is szilárdságot biztosít, ezért gyakran használják kenőcsökben, balzsamokban, ajakbalzsamokban és ajakápolóban, valamint masszázsbárokban.

INCI: Candelilla Cera

Candelilla viasz – a méhviasz vegán alternatívája

A kandelillaviaszt a Mexikóban és az USA déli államaiban őshonos sarkantyúvirág, a kandelillabokor leveleiből és szárából állítják elő. A növény sűrűn elágazó bokrokat képez, amelyek körülbelül 30 cm magasra nőnek. A viasz kinyeréséhez a kandelillabokor leveleit híg kénsavval felforralják, majd a keletkező viaszt a felszínről lefejtik. Ezt követően több lépésben tisztítják meg. A szilárd viasz ezért vegán, és a hasonlóan szilárd méhviasz népszerű alternatívája.

A kandelillaviasz összetevői

A viasz kemény, törékeny, sárgásbarna és szinte áttetsző, olvadáspontja 67-79 °C. Főleg szénhidrogénekből áll. Főleg szénhidrogénekből áll. A kandelillaviaszt mind az élelmiszeriparban, például bevonóanyagként, mind a kozmetikai iparban használják, és mindkét esetben biztonságosnak és természetes terméknek számít.

A méhviasz alternatívájának használata a natúrkozmetikumokban

A kozmetikai iparban a viaszt krémek, emulziók, kenőcsök, masszázsrudak és rúzsok előállításához használják. A viasz biztosítja, hogy a termékek könnyebben felvihetőek legyenek, és kellemes érzést hagyjanak a bőrön. Mindenekelőtt azonban szilárdságot biztosít. A kandelillaviasz keménységét tekintve a méhviasz és a karnaubaviasz között helyezkedik el, bár sokkal olcsóbb, mint a másik két változat. A bogyóviasz, egy másik vegán alternatíva, puhább és alacsonyabb olvadási tartományú.

Mivel a viasz szagtalan és optimálisan kötődik az olajokhoz, a natúrkozmetikumokban különböző termékek, például rúzsok vagy sminkrudak állagjavítójaként használható. A krémekben alacsony dózisban kell használni; általában a teljes összetétel kb. 1-2%-a elegendő. A kandelillaviasz különösen kellemes tulajdonságokkal rendelkezik a testvajakban és a masszázsrudakban is. Ha a teljes zsírtartalomhoz 2-3%-os mennyiséget adunk, jelentős különbséget fogunk tapasztalni a bőrérzet és az állag tekintetében.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Comment

  1. Danke für den Beitrag. Das waren genau die Infos, die ich über das Candelillawachs wissen wollte.

    Beste Grüße
    Jojo

Comments are closed.