Marula olaj a kozmetikumokban

Marula olaj házi szappanokban és krémekben

Krém striák ellen
Készíts saját krémet a striák ellen

INCI Marula olaj: Sclerocarya birrea (Marula) olaj

Az egzotikus marulaolajat a főként Afrika déli részén őshonos marula fa terméséből nyerik. Az akár 20 méter magasra is megnövő fa a szumákfélék családjába tartozik. Sárga fürtjei kemény magokat tartalmaznak, amelyekben több olajban gazdag mag található.

Hagyományosan a marulafa szinte valamennyi részét használják a népi gyógyászatban fertőző betegségek, láz vagy hasmenés gyógyítására, pl

A marulaolaj előállítása és összetevői

A marulaolaj kinyeréséhez a magokat először kézzel, fáradságos munkával kell eltávolítani a gyümölcsből. Ezután összezúzzák, felforralják, és az olajat lefejtik. Az olajat ezután hidegen sajtolják és szűrik. Az előállítási hozam nagyon alacsony és munkaigényes. Ez magyarázza a marulaolaj meglehetősen magas árát is.

A marulaolaj színe a sötétsárgától a narancssárgáig terjed, és 70% olajsavat, kb. 13% palmitinsavat, 9% sztearinsavat és 1-6% linolsavat tartalmaz(a zsírsavösszetétel változhat). A marulaolaj illata gyümölcsös, virágos, fás és édes.

A marulaolaj alkalmazása és hatása

A marulaolaj nagyon jó bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Dél-Afrikában a száraz, repedezett bőr kezelésére és hajápolásra használják, de főzéshez is népszerű. Mivel az olaj szagtalan, ideális alapolajként illóolajokkal vagy parfümolajokkal való keveréshez. A bőrápoló olaj közvetlenül a felvitel után puha, kellemes érzést hagy a bőrön. Alig zsírosít, és gyorsan felszívódik a bőrbe. Különleges összetételének köszönhetően az olaj védi a bőrt a környezeti hatásoktól és a transzepidermális vízveszteségtől. Ki kell emelni az olaj kiváló eloszlathatóságát a bőrön. A marulaolaj ezért nemcsak kellemes bőrápoló és krémek alapolaja, hanem masszázsolajként is ajánlott. Nagyon stabil az oxidációval szemben, és még más olajok eltarthatóságát is növelheti (olajkeverékekben).

Ezért nagyon jó alapolaj minden bőrtípushoz, ahol az olaj különösen ajánlott száraz, érdes és normál bőrre, illetve testolajként. A marulaolaj hajápoló olajként is használható.

Olajos tulajdonságok

nem szárít, közepesen kenhető

Marulaolaj szappanokban

A marulaolaj szappanokban is használható. Én eddig csak nagyon kis mennyiségben használtam az olajat, mivel szappanokhoz is kissé drága. Emiatt kevésbé ajánlanám alapolajként. Viszont a marulaolaj nagyon kellemes olaj szappanokhoz, mivel nem puhítja a szappant, hanem kellemes tapintásúvá teszi azt. Ezért akár 40% növényi olaj is gond nélkül használható a szappanban .

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API