NaTrue – Az egyik legfontosabb natúrkozmetikai tömítés

NaTrue - Jól ismert természetes kozmetikumok pecsétje

NaTrue Massageöle selber machen

NaTrue – Kozmetikai pecsét

A bio- és natúrkozmetikumok az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak. Ezért sok gyártó is felugrott a vonatra, és ma már bio- és natúrkozmetikumokat gyárt. Sajnos egyesek csak minimális arányban használnak biológiailag lebontott összetevőket vagy növényi alapú összetevőket. De fogyasztóként honnan tudhatom, hogy mely biokozmetikumok tartalmaznak valóban bio összetevőket, és mely natúrkozmetikumok tartalmaznak csak növényi alapanyagokat? Erről szól a NaTrue.

A NaTrue története

A természetes és organikus kozmetikumok nem csak néhány éve nagy trend. Először a jól ismert gyártók hozták őket a piacra még az 1960-as években. Idővel a kozmetikai előírások egyre zavarosabbá és bonyolultabbá váltak, amit a NaTrue alapítói is felismertek. Nem léteztek nemzetközi szabványok, ami összezavarta a gyártókat és a fogyasztókat egyaránt. Gyorsan terjedt a zöldmosás, azaz a PR-módszerek, amelyekkel egy szervezetnek indokolatlanul környezetbarát imázst próbálnak adni. A NaTrue alapítóit megdöbbentette ez a fejlemény, és úgy döntöttek, hogy lépéseket tesznek. 2007-ben megalapították a szervezetet, hogy független ellenőrzést követően minden olyan terméknek odaítélje a NaTrue címkét, amely valóban bio vagy tisztán növényi alapanyagokból készült. A NaTrue címke egy évvel a szervezet megalakulása után jött létre.

Természetes és organikus kozmetikumok a NaTrue címkével

És hogyan kapják meg a termékek az áhított címkét? A NaTrue független, tudományos bizottsággal tesztelteti a termékeket. Ez a bizottság dönt arról, hogy mely összetevők engedélyezettek, és milyen irányelveknek és határértékeknek kell megfelelniük a termékeknek. Csak olyan kozmetikai termékek mennek át ezen a teszten, amelyek magas arányban tartalmaznak természetes összetevőket, és minimális arányban tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek legalább közel állnak a természeteshez. Az egész folyamat kétfázisú rendszer szerint működik. Az első fázisban az összetevőket és az összetételt, azaz a formulát vizsgálják. A második fázisban a terméket a tudományos bizottság a helyszínen teszteli. A gyártóknak kétévente újra kell tanúsíttatniuk termékeiket, hogy a címkét megőrizhessék. Konkrét példa a tanúsított kozmetikumok kritériumaira, hogy a termékek állatkísérletek nélkül készültek-e, mivel a NaTrue etikája és alapvető hozzáállása ezt szigorúan ellenzi. Más kritériumok arra vonatkoznak, hogy a termékek 100 százalékban vegánok-e, környezetbarát összetevőkkel tartósítottak-e, és tartalmaznak-e nanokomponenseket, például titániumot. A NaTrue világszerte elkötelezett a fogyasztók iránt, és célja, hogy a NaTrue pecséttel ellátott bio- és natúrkozmetikumok vásárlásakor nyugalmat adjon nekik.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API