Sárgabarackmagolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Sárgabarackmagolaj a bőr számára

Aprikosenkernöl

INCI Sárgabarackmagolaj: Prunus Armeniaca (sárgabarackmag) magolaj

A sárgabarackmagolaj jó olaj a bőr számára, és a hajnak is jót tesz a sárgabarackmagolajjal való ápolás.

A sárgabarackot Kínában már 5000 évvel ezelőtt is termesztették, bár Európába először a rómaiak hozták Kr. e. 100 körül. A sárgabarack kis faként vagy cserjeként nő. Magja a kozmetikumokban értékes olaj mintegy 40%-át tartalmazza. A sárgabarackmagolaj az egészséges táplálkozáshoz is alkalmas, még ha nálunk nem is nagyon ismert. Azonban csak olyan sárgabarackmagolajat használjon, amely élelmiszer- vagy étolajként van feltüntetve. Hideg sajtolással nyerik, mind az édes, mind a keserű magokat felhasználva. Világossárga olaj, finom marcipánízzel.

A sárgabarackmagolaj összetevői és tulajdonságai

A sárgabarackmagolaj összetételében hasonlít a mandulaolajhoz, bár ez a hasonlóság nem különösebben figyelemre méltó, mivel a két fa meglehetősen közeli rokonságban áll egymással. A sárgabarackmagolajkb. 65%-ban telítetlen zsírsavakból áll, ezért nagyon jó minőségűnek tekinthető. Ezen értékes összetevőn kívül a sárgabarackmagolaj E-vitaminban is gazdag.

Sárgabarackmagolaj a kozmetikumokban

A sárgabarackmagolajat gyakran használják alapolajként, és a kozmetikumokban széles körben alkalmazzák. Alkalmazható például tisztán arc- vagy testolajként, és természetes sminklemosóként is használható. Az olajat egyszerűen egy vattakorongra kenhetjük, mint egy normál sminklemosószert, és óvatosan áttörölhetjük vele a bőrünket.

Az értékes olaj magas olajsav- és linolsavtartalma miatt hidratáló és nagyon enyhe.

Rendkívül enyhe jellege miatt a sárgabarackmagolaj a babák, valamint az irritált és érzékeny bőr ápolására is használható. Simító és nyugtató hatású, könnyen és gyorsan felszívódik a bőrbe. A sárgabarackmagolaj krémek és egyéb házi kozmetikai termékek alapolajaként jól kombinálható más, a bőrtípusnak megfelelő olajokkal. Szőlőmagolajjal kombinálva például ideális a zsíros és foltos bőrre. A sárgabarackmagolaj-tartalomnak azonban ennél a bőrtípusnál kicsinek kell lennie, mivel enyhén komedogén hatása lehet. A száraz és érett bőr az értékes vadrózsaolaj hozzáadásával hatékonyabban táplálható, mint önmagában a sárgabarackmagolajjal. A hidratáló mindenes olaj a közepesen terjedő olajok közé tartozik.

Milyen bőrtípusokra alkalmas? Különösen alkalmas száraz, hámló és normál bőrre.

A sárgabarackmagolaj jó olaj a haj és a fejbőr ápolására is. Használható ápoló olajként viszkető, irritált és száraz fejbőrre: egyszerűen masszírozzon egy kis mennyiséget közvetlenül a fejbőrbe. A hajnak is jót tesz a sárgabarackolaj. Masszírozzuk be a haj hosszába, és óvatosan oszlassuk el. Hagyja hatni fél órán át (vagy tovább), majd öblítse ki. A sárgabarackmagolaj könnyen kiöblíthető a hajból, és puhává, fényessé teszi a hajat.

Termékek reklámpartnere**

[amazon box=”B06XWCMXGS”/]

Alkalmas alapolajként természetes szappanban?

A sárgabarackmagolaj, mint a legtöbb más Növényi olajok nagyon jól használható házilag készített természetes szappanban. Bár a természetes szappant nem teszi olyan puhává, mint más olajok, a szappan habzástulajdonságait nagyon kevéssé befolyásolja. Ezért az olajjal mindig habosító zsírokat, például kókusz- vagy babassuolajat kell kombinálni. A növényi olajat nagyobb mennyiségben is használhatja, de én a fent leírt probléma miatt nem használnék 10 százaléknál többet.

Tiszta sárgabarackmagolajos szappan

A kizárólag sárgabarackmagolaj és a lúg felhasználásával főzött házi szappan elég kemény és sima állagú. A hab mennyisége közepesnek minősíthető, habhegyek biztosan nem lesznek. Némi hab azonban képződik, és ez finom pórusú és enyhén krémes. A sárgabarackmagolajos szappannak nincs jellegzetes illata. A szavatossági ideje korlátozott, mivel a szappanosítatlan növényi olaj nem tartozik a legtartósabb növényi olajok közé. A tiszta sárgabarackmagolaj-szappant ezért néhány hónapon belül fel kell használni.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Trackback / Pingback

  1. 1-Öl-Seifen selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.