Készítsen saját szél- és időjáráskrémet

Időjárásvédő krém érzékeny bőrre és csecsemőknek

Wind- und Wetterschutz diy
Szerző silviarita : Pixabay

A szél- és időjárás elleni krém elsősorban csecsemők és kisgyermekek számára készült, hogy megvédje bőrüket a nagy hideg ellen. Nagyon alacsony hőmérsékleten azonban a szél- és időjárás elleni krém felnőttek számára is jó ötlet. Ha sokat tartózkodik a szabadban a hideg napokon, vagy télen kerékpározik, egy olajban gazdag krém biztosan megfelelő Önnek. A natúrkozmetikum-gyártók számos nagyszerű terméket kínálnak. Azonban a szél- és időjárás elleni krémet is elkészítheti saját maga, különösebb erőfeszítés nélkül.

Készítse el saját szél- és időjárás elleni krémjét mindössze néhány összetevőből

A boltokban már sok jó szél- és időjárásvédő krémet találsz babák, gyerekek és felnőttek számára. Ha jobban kedveli a házi kozmetikumokat, vagy egyszerűen csak szeretne kipróbálni valamit, néhány hozzávalóból és kevés erőfeszítéssel elkészítheti saját szél- és időjárásvédő krémjét. Lehet, hogy az összetevők közül sok már van otthon. Egyébként a barkácskrémhez szükséges összes hozzávalót megtalálhatja a Dragonspice és az Amazon áruházakban is. A kész krém feltöltéséhez egyszerűen használjon egy üres krémes tégelyt vagy praktikus üres tégelyeket, amelyeket szintén az Amazonról szerezhet be. Azonban soha ne felejtse el alaposan megtisztítani és fertőtleníteni az üvegeket, mielőtt megtöltjük.

Szél és időjárás elleni krémek – mire kell figyelni

Mindenki ismeri a problémát: hideg időben a bőr kiszárad és erősen hajlamos kipirosodni. A felnőttek bőre egészen jól bírja a hideget, de a csecsemők és kisgyermekek vékony és érzékeny bőre nagyon szenved a nagyon hidegben. A szél- és időjárás elleni krém ezért mindig ajánlott fagypont alatti hőmérsékleten. A csecsemőre is érdemes védő krémet kenni, ha a hőmérséklet csak kevéssel fagypont alatt van.

Azonban nem szabad azt a hagyományos bőrápoló krémet használni, amit esetleg gyermeke számára használ. A szél- és időjárás elleni krémeknek ugyanis zsírosnak kell lenniük, és nem tartalmazhatnak vizet. Mivel a krémrétegben lévő víz ráfagyhat a bőrre, több kárt okozna, mint hasznot. Ezért mindig használjon speciális, csecsemők és kisgyermekek számára készült időjárás elleni krémeket. Természetesen maga is használhat ilyen krémeket, ha nagyon hidegben tartózkodik a szabadban. Ez védi a bőrt, és megakadályozza, hogy túlságosan kiszáradjon.

Készítsen saját szél- és időjárás elleni krémet lanolinnal, zsírokkal és olajokkal

Helyezze a méhviaszt és a lanolint egy hőálló edénybe (egy rozsdamentes acél tál vagy főzőpohár jól működik). Olvasszuk fel a tűzhelyen vagy vízforralóban. Tartsa alacsonyan a hőmérsékletet. Amikor a viaszok folyékonyak, vegye le az edényt a tűzről, és csak ezután adja hozzá a sheavajat. A vaj most már keverés közben olvadhat. Most keverés közben adjuk hozzá az előzőleg kimért olajokat, és addig keverjük a szél- és időjárás krémet, amíg homogén, sima masszát nem kapunk. A krémet most már bele lehet tölteni az előzőleg megtisztított és fertőtlenített üvegekbe. Hagyja a krémet teljesen kihűlni, mielőtt rácsavarja a fedelet az üvegre.

Szél és időjárás elleni krém csecsemőknek, kisgyermekeknek és felnőtteknek

Akár a babák bőrére, akár a szoptatós nők érzékeny mellbimbóinak ápolására, a lanolin a bőrápolás mindenese, és számos kozmetikumban használják. A lanolin a juhok gyapjúzsírja, és gyapjúviaszként is ismert. A lanolinnal történő ápolás ezért nem vegán. A zsírt a juhok sűrű gyapjából nyírás után nyerik ki, tisztítják, majd kozmetikai termékekben használják fel. A lanolinnak ezért nagyon jellegzetes szaga is van. A lanolint a mellbimbó ápolására is ajánlják, ha a szoptatás miatt irritáltak ezek a bőrfelületek. Megköti a nedvességet, nyugtató hatású, és a bőr nagyon jól tolerálja. A viasz kiválóan alkalmas a nagyon száraz vagy bőrkeményedéses bőrfelületek célzott ápolására is. Kirepedezett bőrre, nagyon száraz lábfejre, térdre és könyökre alkalmazva a lanolin hidratáló és puhító hatású. És ha már úgyis van otthon lanolinod valamelyik fenti okból, akkor magad is készíthetsz egy remek szél- és időjárás elleni krémet, és használhatod a baba arcának ápolására.

A mandulaolaj használható olajként. Különösen enyhe, és gyakran használják babaápolási termékekben . A mandulaolaj az érzékeny, száraz, hámló bőr ápolására szolgál, és magas zsírsavspektrum jellemzi. A szezámolaj szél- és időjárásvédő krémnek is predesztinált, mivel az olaj a száraz, érzékeny bőrön is segíthet, és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Ezért ideális alapolajként, mivel a kenőcsöt kicsit tartósabbá teszi az avasodás szempontjából is. Ennek ellenére azt javaslom, hogy egyszerre csak kis mennyiséget keverjünk a szél- és időjárásvédő krémből. Általában nem kell olyan gyakran, főleg mivel a mi telünk egyre enyhébb és enyhébb.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*