Szappan recept egy kókuszdió szappanhoz

Készíts saját szappant kókusztejjel

Kókusztejes szappan
Kókuszszappan körömvirággal

Készíts saját kókuszszappant? Itt találsz egy egyszerű kókuszszappan receptet kókusztejjel és kókuszolajjal, és természetesen kókuszillattal. A kókuszszappan recept nem tartozik a naturseife-und-kosmetik.de legújabb szappanreceptjei közé, de különösen a kezdők kipróbálhatják ezt a házi szappan receptet.

Szappan recept kókusz szappan

Bár az én kókuszszappan receptem már néhány éves, amiért többek között egy fritőzből származó zsírt használtak, számomra még mindig aktuális, és időről időre elkészül.

Te is szereted a kókusz illatát? Szeretem a kókusz illatát. Sokan túl édesnek és nyomasztónak találják, de szerintem ez az illóolajtól függ. A kókusz legalábbis nagyon jól illik a nyárhoz, hiszen a kókusz illata a tengerparttal, a tengerrel és a nyári koktélokkal társul. A kókuszos szappan tehát ideális természetes szappan a nyári hónapokra. A nyárig még van egy kis idő, de ha most elkezded a saját szappankészítést, akkor nyárra egy nagyon jól kiforrott és különösen tápláló szappanod lesz.

Az alábbi szappanrecept az én saját kreációm, és természetesen módosítható vagy kiegészíthető. A NaOH mennyiségét nem adtam meg, mivel azt a kívánt szuperzsírosodásnak megfelelően kell kiszámítani. Ehhez használhatja a természetes szappan és kozmetikai szappan kalkulátorunkat .

Szappankészítés saját maga – amit figyelembe kell vennie

Mint mindig, most is szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a szappankészítést nem szabad spontán és alapos előkészítés nélkül végezni. Ha még soha nem készítettél magadnak szappant, ezért érdemes alaposan utánaolvasnod és megismerkedned a szükséges biztonsági szabályokkal . Ehhez használhatja a„Kreatív szappanok, könnyen elkészíthetők magunknak” című e-bookot.

Készítsen saját maga kókuszszappant – A szappan receptje

Körülbelül 1000 g szappanhoz

 • 350 g sütőzsír
 • 200 g kókuszolaj
 • 150 g shea vaj
 • 150 g babassu olaj
 • 100 g repceolaj
 • 40 g ricinusolaj (a szuperzsírozáshoz)
 • 40 g mandulaolaj
 • 200 g kókusztej, hidegen
 • 120 g víz, fagyasztva
 • A NaOH mennyiségét kérjük, számolja ki saját maga
 • 2 evőkanál reszelt kókuszdió, körömvirágszirom vagy más, tetszés szerinti összetevő
 • 15 g kókusz illóolaj és kb. 5 g gyümölcsaroma (pl. Gracefruit körte)
 • 2 teáskanál titán-dioxid

Kókusztejes szappan – mi a fontos

Mivel a kókuszszappan egy tejszappan , ezért van néhány irányelv, amit érdemes betartani, amikor ezt a fajta szappant készíted: Mindenekelőtt nagyon hidegen dolgozz, a lúg összekeverése előtt egy éjszakára hűtsd elő a kókusztejet a hűtőben, a vízrészt pedig fagyaszd le. Ezt követően gond nélkül készíthetsz lúgoldatot. Ha ez megtörtént, a kikevert lúgot hagyja jól kihűlni, mielőtt a további feldolgozáshoz használná. Ügyeljen arra, hogy mind a zsírok, mind a lúg ne legyen 30 °C-nál melegebb, amikor elkezdi a két komponens összekeverését.

A szappan a gyártás után formázható és szigetelhető. Azonban csak enyhén szigeteljen, és a szappanformát először fóliával, majd például egy törölközővel fedje le. A szappannak hagyjuk, hogy belépjen a gél fázisba.

Készítsd el a saját kókuszszappanodat – milyen összetevőket használhatsz fel

A szappant természetesen saját ízlésed szerint alakíthatod ki, színezheted és márványozhatod. Az illatanyagot is kiválaszthatod a saját kívánságod szerint. Én szeretem a kókusz illatát gyümölcsös jegyekkel keverni. Akkor a szappan illata kicsit olyan, mint egy nyári koktél. Például a Gracefruit kókusz és a körte jól passzol egymáshoz. A zsírok, olajok és viaszok, valamint számos illóolaj, parfümolaj és színezék kapható a kedvenc boltomban:

Dragonspice Naturwaren

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Comment

 1. Hallo!

  Wird die Lauge mit dem angegebenen gefrorerem Wasser und der Kokosmilch angerührt? Danke 🙂

Comments are closed.