Szappan recept: frissítő uborkaszappan joghurttal

Készíts saját uborkaszappant

Seifenrezept Gurkenseife

Egy egyszerű uborkaszappan receptje joghurttal és alacsony zsírtartalmú olajokkal és zsírokkal, hibás bőrre, kombinált bőrre és normál bőrre. A joghurtos uborkaszappan ideális az arc, a test és a kéz tisztítására.

Uborka szappan joghurttal

Készítsen saját szappant uborkával és joghurttal: Régen a klasszikus uborkamaszk volt az első számú szépségtipp. Ma az uborkát főként vizes kivonatok formájában használják, és különböző krémekhez, arclemosókhoz és felületaktív termékekhez adják. Van azonban egy sokkal egyszerűbb és olcsóbb módja is annak, hogy kihasználjuk az uborka pozitív hatásait. Az uborka a víz mellett rengeteg vitamint és tápanyagot is tartalmaz. Emellett frissítő hatású és intenzíven hidratálja a bőrt. Az uborka tulajdonságait a saját szappankészítés során is kihasználhatja, és a természetes szappanban hidratáló, frissítő és összehúzó adalékanyagként használhatja. Ha többet szeretnél megtudni az uborka hatásairól, vagy kipróbálnál egy uborkás arcmaszkot, ebben a cikkben többet megtudhatsz.

Készítsen saját szappant uborkával – amit tudnia kell

Mivel az uborka körülbelül 80 százalékban vízből áll, a lúgot közvetlenül a pürésített uborkából készítheted. Én mindig 80 százalék körüli víztartalomból indulok ki, majd a maradék szükséges vízmennyiséget hűtött desztillált víz vagy tej formájában adom hozzá. Víz vagy tej.

Tehát 100 g uborkához 80 g víztartalommal számolok, amit az uborka tartalmaz. Ezt a 80g-ot aztán levonom a fennmaradó folyadékszükségletből. Ha természetes zöld uborkaszappant szeretnél, akkor lehet, hogy egy kis extra színezéket kell hozzáadnod. Sajnos az uborka alig színezi a natúr szappant.

Készíts magadnak szappant – Tápláló uborkaszappan szappan receptje

Mivel az uborka hidratál anélkül, hogy zsíros és összehúzó lenne, és frissíti a bőrt, az uborkaszappanomat a tisztátalan, zsíros bőr igényeihez igazítottam. A szappanrecept alapösszetevőit természetesen nyugodtan variálhatod vagy teljesen megváltoztathatod. Csak győződjön meg róla, hogy pontosan kiszámolja a szükséges NaOH mennyiségét. Kérjük, tartsd be a szappankészítésre vonatkozó biztonsági szabályokat is, ha magad készíted a szappant. Mint mindig, most is feltételezem, hogy Ön már többször készített szappant saját maga, és ezért tisztában van a maró lúg kezelésének minden veszélyével és kockázatával!

Szappan recept uborkaszappanhoz joghurttal (kb. 1 kg szappant készít):

Hogyan készítsük el az uborkaszappant

  1. Tartsa be a biztonsági szabályokat.
  2. Öntse a desztillált vizet jégkockatartókba, és fagyassza le. Előzetesen vegyen ki 70 g vizet, és tegye félre.
  3. Pépesítse finomra az uborkát botmixerrel, és keverje össze a félretett vízzel. Hűtse le az uborkapürét.
  4. Mérjük ki a zsírokat, és olvasszuk fel egy serpenyőben. Ezután adjuk hozzá az olajokat, és keverjük össze az egészet.
  5. Most adjuk hozzá a jégkockákat a pürésített uborkához, és keverjük össze az egészet. Most lassan csepegtesse a NaOH-t az uborkakeverékbe, és a szokásos módon készítsen lúgoldatot. Ne feledje: A NaOH-t mindig a folyadékhoz adja, soha ne fordítva!
  6. Hagyja a zsírokat és a lúgot kb. 35 °C-ra lehűlni. Közben készítse elő a szappanformákat, és bélelje ki őket sütőpapírral vagy fóliával. Mérje ki az illatanyagot is, és ha szükséges, készítse elő a színeket vagy más adalékanyagokat.
  7. Miután kihűlt, adja a lúgot a fazékban lévő zsírokhoz. Botmixerrel és keverőkanállal sűrítse be, majd keverje bele az illatanyagot és a joghurtot. Ügyeljen arra, hogy az illatanyag és a tejtermék alaposan elkeveredjen.
  8. Öntse a szappankeveréket a mellékelt szappanformákba, és fedje le őket egy felfordított kartondobozzal. Kérjük, ne szigetelje túlságosan.

Az uborkaszappannak 4-6 hétre van szüksége ahhoz, hogy megszilárduljon és lágy legyen.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Säfte beim Seife selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.