Szappan recept friss körte szappan agyaggal

Készítsd el saját tápláló körte szappanodat

Seifenrezept

A körtés agyagos szappant kellemes, nem feltűnő körteillat jellemzi, és ápoló tulajdonságokkal is rendelkezik. És persze, a körte szappant agyaggal könnyen elkészítheted magad is az alábbi útmutató segítségével.

Készítsen saját szappant – körteszappan: Friss, gyümölcsös és tápláló – ilyen legyen a körteszappan. És pontosan ilyen is lett. A Gracefruit körte illóolajat gyakran használtam már saját szappankészítéskor, és imádom az illatát a természetes szappanban. Gyümölcsös és friss. A legtöbb ember mindig azt hiszi, hogy ez egy alma illat, de valójában mindenki kellemesnek találja. Az illatanyaggal teljesen egyszerű dolgozni, és nem okozza a szappanragasztó gyors besűrűsödését vagy a szappan sötét színét. Az illat nagyon jól megy a kókusszal is, a natúr szappanban kiváló a keverék. Az egésznek kicsit olyan illata van, mint egy egzotikus koktélnak.

Körte szappan recept agyaggal – az összetevők

Tápláló és nagyon kemény szappant szerettem volna, kellemes, könnyű illattal. A sheavaj a házi szappanban is igazán tápláló, puhává és simává teszi a bőrt. További hidratáló összetevőként olívaolajat használtam. Ha sok olívaolajat szeretnél használni a natúr szappanban, akkor mindig hosszú érlelési időt kell feltételezned. A tiszta olívaolajos szappanok, mint például a jól ismert Aleppo szappan, legalább 6 hónapig tárolhatók. Ha más olajokat és zsírokat használ, akkor a szappant legalább 6 hétig kell tárolni (abszolút minimum). A körte szappanban kiegészítő hidratáló olajként búzacsíraolajat használtam.

És most itt a szappan receptje:

 • 500 g olívaolaj
 • 300 g repceolaj
 • 200 g pálmaolaj
 • 200 g babassu olaj
 • 200 g shea vaj
 • 100 g búzacsíraolaj
 • A NaOH mennyiségét kérjük, számolja ki saját maga
 • 530 g desztillált víz, jégbe hűtve vagy jégkockák formájában
 • 30 g illatos körte
 • kb. 20 g zöld agyag, a kívánt színezés függvényében
 • 2 teáskanál titán-dioxid

Termékek reklámpartnere**

[amazon box=”B06XQGD2X1″/]
[amazon box=”B002AKDNFM”/]

Készítsd el a saját szappanodat – így kell ezt csinálni

Mint mindig, most is feltételezem, hogy már van tapasztalatod a saját szappankészítésben, és ismered a biztonsági szabályokat.

A teljes szappankeveréket titán-dioxiddal színeztem, mivel fehér alapszappant szerettem volna. Ha ezt nem szeretnéd, természetesen egyszerűen elhagyhatod a titán-dioxidot. A titán-dioxidot a lúgba keverjük, majd a szokásos módon elkészíthetjük a szappant. A keveréket ezután már csak két részre kell osztani (vagy 1/3 2/3-ra). Most a szappankeverék egyik részét színezzük zöldre az agyaggal. Ügyeljünk arra, hogy a szappanragasztóban ne maradjanak csomók. Ezután öntse a fehér keveréket egy tömbformába. Ezután öntse bele a zöld szappankeveréket. Öntse a zöld keveréket egyenes vonalban a forma közepébe. Ezután egy spatulával vagy kanállal hullámos mozdulatokkal végigfuttathatja a formán, hogy a zöld keveréket egy kicsit szétterítse.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API