Szappan recept: Készítsd el saját avokádó szappanod (pálmaolajmentes)

Készíts saját szappant avokádóval

Avocadoseife
© Marco Mayer - stock.adobe.com

Készíts saját szappant avokádóból? Az avokádóolajat már régóta használják a kozmetikumokban. De maga a gyümölcs is jótékony hatással lehet a szépségre.

Az avokádó érett húsából például remek arcmaszkot készíthetsz magadnak. Ehhez keverd össze a pépesített húst egy kis joghurttal, hogy pasztát kapj, és ezt vidd fel a megtisztított arcra. A száraz és hámló bőr 10-15 perc után garantáltan újra puha és sima lesz. Különösen ajánlom ezt az arcmaszkot télen, amikor a bőr már nagyon száraz és érdes. Az avokádó azonban nemcsak arcmaszkban használható, hanem saját szappan készítéséhez is.

Készíts saját szappant: avokádós szappan receptje

Készítsen saját szappant – avokádó szappan

AvocadoseifeAz avokádószappan ugyanúgy készül, mint az összes többi természetes szappan. A lúgot és a zsírokat a szokásos módon készítjük el. Miután a zsír és a lúg kihűlt, elkezdhetjük az avokádó hámozását és a mag eltávolítását. Most már csak az érett húst kell pürésíteni. Kérjük, győződjön meg róla, hogy az avokádó valóban érett.

Amikor a zsírok és a lúg elérik a 40 °C körüli hőmérsékletet, a szokásos módon össze lehet őket keverni, és besűríteni a szappanragasztót. Csak most adjuk hozzá az avokádót, és óvatosan keverjük bele. Ezután ismét botmixerrel keverem, hogy az avokádót egyenletesen eloszlassam. A szappanragasztót most már lehet tömbformába vagy egyedi formákba önteni. 24 óra elteltével a szappan elkészült, és kivehető a formából. Legalább 6 hét érlelési időt ajánlok, akkor az avokádós szappan szépen megszilárdul.

Saját avokádószappan készítése – amit érdemes szem előtt tartani

Igazából nem sok mindenre. Mindig érett avokádót válasszunk, mert azt könnyebb feldolgozni. A víz mennyiségét is érdemes kissé csökkenteni. Szándékosan nem illatosítottam a szappanreceptet, mivel az avokádó illata legalább egy kicsit átjön. Szerintem ez nagyon kellemes és az avokádószappanhoz is nagyon illik. Az avokádószappan tényleg nagyon enyhe és tápláló a bőr számára, ideális a száraz téli kezekre.

Konklúzió: Nagyon tápláló szappan, amely elegendő habot képez és ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Az avokádóolaj azonban nem a legolcsóbb növényi olaj, így meglehetősen olcsó természetes szappan.

Ha többet szeretne megtudni az avokádóról és a belőle kinyert olajról, kattintson ide.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API