Szappan recept: Kecsketejes szappan virágos illattal

Készítsen saját kecsketejes szappant

Ziegenmiclhseife selber machen
© Maksim Shebeko- stock.adobe.com

Készíts magadnak tápláló kecsketejes szappant? A tejszappanok tápláló tulajdonságaikról és lágy, krémes habzásukról ismertek. A kecsketejes szappanok különösen népszerűek, mivel a kecsketejnek sejtvédő hatása is van, ezért jó öregedésgátló.

A kecsketejben található vitaminok feszesítik és védik a bőrt. A kecsketejben az a jó, hogy a jól felszerelt szupermarketekben megtalálod, és nem kell online rendelned. Ha nem talál kecsketejet, és nem akar friss tejet rendelni, akkor kecsketejport is használhat. Egyébként a tejszappanokról és feldolgozásukról mindent elolvashatsz a hamarosan megjelenő e-könyvemben. A számos szappanrecept mellett illusztrált gyártási útmutatót is találsz, és megtudhatod, hogyan készítheted el saját szappanodat különböző tejfajtákból, tejtermékekből és tejporokból. A többi e-könyvhöz hasonlóan az e-könyv is kezdetben csak a naturseife-und-kosmetik.de oldalon lesz elérhető. A kiadvány 2013 végén jelenik meg.

Készítsen saját szappant: Kecsketejes szappan receptje virágillatú kecsketejes szappanhoz

Kecsketejes szappan – így készül

Mint mindig a tejszappanoknál, a tejet adagokban kell lefagyasztani. Erre a kereskedelemben kapható jégkockaformák a legalkalmasabbak. Egyszerűen túl sokáig tartana felolvasztani egy teljesen fagyott tejtömböt 😉 A tejszappanoknál megszokott módon elkészítjük a lúgot, majd felolvasztjuk a zsírokat. Ezután hozzáadjuk az olajokat a keverékhez. Most hagyd az egészet jól kihűlni, ideális esetben a lúg és a zsírok hőmérséklete 35-40°C legyen. Egyébként: Ha fehér szappant szeretnél, használhatsz titán-dioxidot. A titán-dioxidot közvetlenül az elkészített lúghoz adjuk.

Általában azt javaslom, hogy az illóolajkeverékeket már korán készítsük el. Ha a kevert illóolajokat egy-két hétig tárolták, akkor teljesen más illatuk lesz, mint a frissen készített keverékeknek. Az illatanyagmolekuláknak egyszerűen több idejük volt arra, hogy összekapcsolódjanak. Ha ezt még nem tette meg, akkor most van itt az ideje, hogy lemérje az illóolajokat, és összekeverje őket. Az is rendben van, ha most készítjük el a keveréket. Ne feledje a szappanformák előkészítését sem.

Amikor a lúg és a zsírok kihűltek, a szokásos módon összekeverheted őket, és botmixerrel keverheted össze. Sűrítse be a keveréket, majd adja hozzá az illóolajokat. Most már csak annyi a dolga, hogy a szappankeveréket a formákba öntse. Ennél a természetes szappannál nincs szükség szigetelésre! Különösen a kecsketejet tartalmazó tejszappanokat nem szabad szigetelni.

Ha további tejes szappan recepteket keresel, nézd meg a kancatejes szappanomat vagy a zab, tej és méz szappant!

Tipp: Illóolajok nagyon nagy választékát (kedvező áron) itt találod:


Dragonspice Naturwaren

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API