Szappan recept: Tejszappan kakaóval

Készíts saját tejszappant kakaóval

© evgenyb - Fotolia.com

Ezekkel az utasításokkal könnyedén készíthetsz kakaós tejszappant.

Tejszappan recept

Nemrég készítettem egy nagyon szép szappant normál tehéntejből, kakaóvajból, mandulaolajból és kakaóporból. Köztudott, hogy a tejszappanok különösen táplálóak, és emellett szép, gazdag habot is képeznek. Ezt a természetes szappant azonban különösen táplálónak és kellemesnek találtam.

A tehéntej használata a tejszappanhoz jó ötlet. Olcsó és könnyen beszerezhető, és a száraz bőr számára is értékes szolgáltatásokat nyújt. Ez különösen hasznos a hideg évszakban, amikor a fűtés és a hideg miatt a bőr száraz és repedezett. A tej mellett az értékes növényi olajok és zsírok további táplálást biztosítanak. Ha türelmes vagy, és hagyod a természetes szappant kb. 6 hétig érlelődni, akkor egy igazán szépen tápláló, kellemes állagú szappant kapsz.

Szappanrecept: Készítsen saját tejszappant kakaóval

Mennyiség körülbelül 1 kg szappanhoz

Készítsd el a saját szappanodat – így kell csinálni

Ezen a ponton is szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy csak akkor készíts magadnak szappant, ha részletesen megismerkedtél a témával és tisztában vagy a szükséges biztonsági szabályokkal. Ebbe beletartozik a védőszemüveg és a kesztyű viselése is. Emiatt minden szappanreceptem, amelyet a természetes szappan- és kozmetikai termékek.de oldalon kínálok, csak olyan embereknek szól, akiknek már van tapasztalatuk a szappankészítésben, de ha még egyáltalán nincs tapasztalata, akkor azt tanácsolom, hogy töltse le a „Kreatív szappanok, könnyen elkészítheti saját magát” című e-könyvemet. Részletesen leírja, hogyan kell szappant készíteni, és mindent, amit tudni kell róla.

 1. Először is, a teljes tejet praktikus jégkockaformákban előző nap le kell fagyasztania.
 2. Másnap aztán már el is kezdheted a szappankészítést 😉 Készítsd elő az összes hozzávalót és a szappanformákat, és vedd ki a fagyasztott tejet a fagyasztóból.
 3. Mérjük le a tejet, majd adjuk hozzá a kiszámított mennyiségű NaOH-t. Kérjük, hogy óvatosan keverje össze, és csak adagokban öntse bele a NaOH-t. Ellenkező esetben a tejkockák nem fognak könnyen feloldódni.
 4. A lúgot ezután félreteheti (természetesen gyermekek és háziállatok elől elzárva).
 5. Ezután a szilárd zsírokat mérje egy serpenyőbe, és alacsony hőfokon, a tűzhelyen olvassa fel.
 6. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá a növényi olajokat – a mandulaolaj kivételével.
 7. Amint a lúg és a zsírok elérik a 35 °C körüli hőmérsékletet, a szokásos módon összekeverheti őket. Ehhez adjuk a lúgot a serpenyőben lévő zsíros keverékhez.
 8. Az egész keveréket most már egy botmixerrel össze lehet keverni, és hagyni kell besűrűsödni. Amint a szappankeverék kissé besűrűsödött, belekeverheti a mandulaolajat és az illóolajat.
 9. Most vegyük a szappankeverék kb. 1/3-át, és színezzük be a kakaóporral.
 10. Ha akarod, márványozhatod a formába, vagy használhatod a praktikus edényes márványozási módszert (én így szoktam csinálni).
 11. Öntsd bele a szappanragasztót, és tedd a formát egy csendes, nem túl meleg helyre. Lehet szigetelni, de akkor csak takarékosan.

A szappant 24 óra múlva jól fel lehet vágni, és 4-6 hét múlva már használható lesz. Ha szereted a tejszappanokat, nézd meg a kecsketejes sz appan vagy a kancatejes szappan receptemet is.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API