Készítsen saját tápláló szappant a télre

Gazdag természetes szappan shea vajjal

Seife selber machen

Amint a napok hidegebbé válnak, és a fűtés egész nap be van kapcsolva, a kezek is szárazabbá válnak. Ennek oka, hogy a hideg és a száraz fűtési levegő sok olajat távolít el a bőrből. Ezt úgy előzheted meg a legjobban, ha kerülöd az erősen szárító tisztítószereket, például a folyékony szindrómákat. Ha télen száraz a keze, általában hidratáló szappanra kell váltania. A keze gyorsan újra puha lesz. Az érdes, hámló foltok pedig eltűnnek. Ha pedig a kézmosás közben is szeretnél vigyázni a kezedre, próbáld ki ezt a gazdag szappant a hideg téli napokra:

Tápláló szappan a hideg napokra

Ha télen a száraz fűtőlevegő és a kinti hideg időjárás miatt hajlamos vagy a száraz bőrre, kerüld a hagyományos tisztítószerek használatát. A folyékony kézmosószerek és tusfürdők a bennük található felületaktív anyagok miatt még jobban kiszárítják a bőrt. Ezeknek a felületaktív anyagoknak az a feladatuk, hogy felszívják a szennyeződésrészecskéket és az olajokat. Sajnos a bőrzsírt is kimossák. Az olajat sem pótolják, ami csak még jobban kiszárítja a bőrt. Az olajokból, zsírokból és lúgból készült szappanok sokkal jobbak a bőr számára. A szappanok nem szárítják ki a kezet, gyengéden és természetesen tisztítanak. A zsír- és olajtöbbletnek köszönhetően a szappanos rúd hidratáló hatású is. Az ilyen tápláló szappan ideális a száraz kezek tisztítására télen.

Készítsen saját tápláló szappant – gazdag ápolás közvetlenül a tisztítás során

Asheavaj ideális zsiradék a száraz bőr táplálására. A vaj nemcsak ápolja a kezet, hanem a házi szappannak is nagyszerű tulajdonságokat kölcsönöz: a szappan kellemesen szilárd lesz, és nem deformálódik annyira mosás közben. A babassu-olaj kellemes habot biztosít, és a bőrhöz is különösen kíméletes. Az olívaolaj további hidratáló hatást biztosít, míg a sztearinsav és a ricinusolaj a gazdag, krémes és stabil szappanhabért felelős.

Ha a szappant télire szánjuk, a szuperzsírosításnak magasnak kell lennie. A szuperzsírosodás 8 és 12 közötti tartománya bizonyult hatékonynak. Hogy mennyi NaOH szükséges a kívánt szuperzsírosodáshoz, azt a szappankalkulátor vagy a klasszikus zsebszámológép segítségével lehet kiszámítani.

Mivel a szappant nagyon enyhének és jól tolerálhatónak szánjuk, nem adtunk hozzá illatanyagot. Ez azonban kérésre természetesen hozzáadható.

Tápláló téli szappan receptje a száraz kezek ápoló szappanjához

Körülbelül 1 kg szappanhoz

  • 600 g shea vaj
  • 200 g babassu olaj
  • 100g olívaolaj
  • 50g ricinusolaj
  • 50g sztearinsav
  • NaOH a kívánt szuperzsírosítástól függően

Ha még soha nem készített saját szappanokat, töltse le e-könyvünket , és olvasson el mindent a szappankészítésről. Első benyomást itt szerezhetsz: Hogyan készítsünk saját szappant – útmutató.

Tippek a feldolgozáshoz:

  1. A sztearinsavat a babassu-olajjal, a ricinusolajjal és az olívaolajjal együtt olvasztjuk fel. Ezután folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a shea vajat. Most kérjük, hogy ne alkalmazzon több hőt, hanem hagyja, hogy a sheavaj lassan felolvadjon a forró zsírokban.
  2. Ha kívánja, illatosítja és/vagy színezze, majd öntse a szappankeveréket a mellékelt szappanformákba.
  3. A szappan 24 óra pihentetési idő után azonnal formázható és vágható.
  4. A szappan 4 hét elteltével felhasználható.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API