Szappan recept: Gyümölcs álom természetes szappan

Gyümölcsös természetes szappan készítése

Seife selbst gemacht Blumenseife
© Naturseife und Kosmetik

Őszibarack, körte, alma, mandarin: így jellemezhető a természetes gyümölcsös álomszappanunkhoz hozzáadott illat. Tudd meg, mit tartalmaz még ez a természetes szappan, és hogyan készítheted el könnyedén magad otthon.

Gyümölcsálom természetes szappan

A Früchtetraum természetes szappan a Gracefruit Love Spell parfümolajjal van illatosítva. Úgy láttam, hogy az illatot mostanábanLove Potionnak hívják. Az illata gyümölcsös és friss, de nem nyomasztó, őszibarack, alma, körte, mandarin, bogyós gyümölcsök és egy leheletnyi pézsma jegyeivel. Az olaj mindig jól működött, nem sötétedett el a natúr szappanban és a szappanragasztó sem sűrűsödött be gyorsan.

Ezt a natúr szappant egy extra adag shea vajjal kevertem, ami nagyon kellemes és táplálóvá tette. Szappanformaként mindig szilikonformát használok, szép virág alakban. A darabok ilyenkor kb. 120g-osak és szinte tökéletes méretűek.

Szappan recept természetes szappan gyümölcs álom

Termékek reklámpartnere**

[amazon box=”B077P4ZKBJ,B078T4L79P”/]

Készítsd el a saját szappanodat – így csináld!

Ha még nem ismered a saját természetes szappankészítést, javaslom, hogy mielőtt elkezdenél szappanreceptet keverni, olvass utána a témának.

Szappankészítéskor mindig tartsd be a biztonsági előírásokat.

És így készül a „Früchtetraum” természetes szappan:

  1. Mint mindig, a szappankészítés előtt egy nappal ajánlott a desztillált vizet praktikus jégkockaformákban lefagyasztani. Ennek az az előnye, hogy a lúg nem melegszik fel annyira. Ezért nehezen párolog el, és gyorsabban is hűl le. Ez azonban csak ajánlás; a desztillált vizet jól le is hűtheti, majd a lúg kikeveréséhez is használhatja.
  2. Először mérjük ki a babassuolajat és a kókuszolajat egy serpenyőben, és alacsony hőfokon olvasszuk fel. Ezután vegyük le a serpenyőt a tűzről, és a forró zsírokban olvasszuk meg a sheavajat. Végül adjuk hozzá a többi olajat.
  3. Tegye félre a serpenyőt, és hagyja kihűlni a zsír-olaj keveréket.
  4. Közben készítse el a lúgot. Ne feledje: először a vizet, majd a lúgot! Soha ne fordítva. A lúg készítésekor nyissa ki az ablakot, és ideális esetben a lúgtartály a mosogatóban legyen. Így a lúgfröccsenések vagy a kiömlött NaOH-kristályok könnyen eltávolíthatók. A kikevert lúgnak ezután is le kell hűlnie.
  5. Most már elég ideje van a szappanformák előkészítésére, az illóolaj kimérésére és a festékoldat elkészítésére. Ehhez adjunk hozzá egy kis! Késes fecskendőnyi virágnarancsot kb. 10 ml vízbe. A színezőanyag nagyon intenzív, így valószínűleg nem kell majd később az egész oldatot felhasználnod.
  6. A hűtési idő letelte után a szokásos módon adjuk hozzá a lúgot az edényben lévő zsírokhoz. Amint elérted a pudingos állapotot botmixerrel, hozzáadhatod a színezéket és az olajat is, és mindent újra jól összekeverhetsz.
  7. Formázás után az egyes formákat nagyon jól szigeteljük, mert a kis szappanformákban nehezen halad a gél fázis. A formákat beteheti a sütőbe is, kb. 50°C-on 2-3 órára, hogy a gél fázis beinduljon.
  8. A formázás után másnap a szappannak további 4-6 hétig kell érnie.

Néhány más szappanreceptet is közzétettem. Mit szólna például ahhoz, ha elkészítené saját tápláló kakaós szappanját? Ha szereted a gyümölcsös ízeket, kipróbálhatod a körteszappant is.

Früchtetraum_1

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API