Szilárd kozmetikumok: samponok és társaik

Praktikus az utazás során, környezetbarát és természetes

Készítsen saját szilárd kozmetikumokat
Szerző: belchonock / 123RF Standard Image

Mosható pamutpárnák, hajszappanok, kézzel készített tusfürdők, vegán termékcsaládok – az uralkodó szépségápolási trendek egyre inkább a fenntarthatóságra összpontosítanak. Emiatt a szilárd kozmetikumok is egyre inkább helyet kapnak fürdőszobáinkban. De milyen előnyei vannak a szilárd kozmetikai termékeknek?

A szilárd kozmetikumok hívei számos praktikus okot említenek választásuk mellett: a termékek alkalmasak az utazásra, nem szivárognak és hosszabb az eltarthatóságuk. Ön a tiszta termékért fizet, és nem a magas víztartalomért. Mivel a szilárd kozmetikumok nem tartalmaznak erős tartósítószereket, például a vitatott parabéneket, általában jobban megfelelnek az allergiásoknak. Sok fogyasztó a fenntarthatóságot is szeretné biztosítani a fürdőszobában. A magas műanyagfogyasztás károsítja környezetünket. A szilárd kozmetikai termékek előállítása során megtakarítható a csomagolási hulladék, a legtöbb szilárd kozmetikumot nagyon takarékosan csomagolják, és a műanyag flakonoktól el lehet tekinteni.

Németországban 2018-ban az egy főre jutó műanyagcsomagolás-fogyasztás mintegy 39 kilogramm volt, ami jóval az uniós átlag felett van. Ráadásul a szilárd kozmetikumok nem tartalmaznak mikroműanyagokat, ahogyan az a hagyományos versenytársak termékeinél gyakran előfordul. Ezeket a mikroműanyagokat a bőrünkön és a hajunkban terítjük el, vagy a szennyvízzel a környezetbe öblítjük.

Szilárd kozmetikumok – a tusfürdőtől a szilárd kondicionálóig

A szilárd kozmetikumok terén a klasszikus a kéziszappan. A szappanok hosszú évek óta ismét igazi trendterméknek számítanak. Ezért ma már nemcsak kéztisztításhoz, hanem tusfürdő, arcszappan vagy hajszappan formájában is kapunk természetes szappanokat a natúrkozmetikum-gyártóktól. Azonban ma már más termékek is kaphatók:

  • Hajszappanok, samponrudak és szilárd kondicionálók
  • Dezodorrudak és parfümös tégelyek
  • Szilárd kézkrémek
  • Lotion rudak és fürdőbombák
  • Borotvaszappanok
  • Lábápoló tojás
  • Fogkefe tabletták
  • Fogszappan

Néhány fogyasztó arra panaszkodik, hogy a hajszappanok és hasonlók nem habzanak elég jól. Néhány tesztelő úgy érzi, hogy nem tisztítanak igazán. Ez valóban igaz lehet, mivel a hajszappanok gyakran hagynak maradványokat a hajban, különösen a nagyon meszes vízzel rendelkező területeken. Ezáltal a haj nehezebben fésülhetővé válik. Ezen segíthet az úgynevezett„savas öblítés„, amellyel a hajat kiöblítik. Ez egy-két evőkanál vízzel hígított almaecetből vagy citromsavból áll. Zuhanyzás után a szappanokat is száraz helyen kell tárolni, például egy kosárban a zuhanyzóban.

Az új, műanyagmentes termékekhez azonban általában némi szoktatásra van szükség, hiszen természetesen teljesen más a használatuk. Egy kis türelemmel és megszokási vággyal a legtöbb esetben megtaláljuk a megfelelő terméket és a használat módját. A választék már régóta olyan nagy, hogy a különböző haj- és bőrtípusok is megtalálhatók benne. Az online fórumokon tippeket kaphatsz másoktól és tapasztalatot cserélhetsz. Ha pedig nem akarsz termékeket vásárolni, egy kis gyakorlással és kutatással akár magad is készíthetsz néhány szolid kozmetikumot.

Szilárd kozmetikumok vásárlása – hol találom meg, amit keresek?

Ha szilárd kozmetikumokat szeretnél vásárolni, számos csomagolásmentes boltban és online áruházban találsz műanyagmentes termékeket. De a hagyományos drogériák is átalakították a kínálatukat, és különböző gyártók termékeit tartják kiállítva. Néha azonban óvatosságra int, hiszen nem minden szilárd termék mentes a megkérdőjelezhető összetevőktől, vagy természetes alapanyagból készül. Hiszen a szilárd kozmetikumoknak nemcsak a csomagoláson kell spórolniuk, hanem természetes növényi alapanyagokból kell készülniük, és lehetőleg bio- és fairtrade termékeknek kell lenniük. Egy kis kutatással megtalálhatja a megfelelő terméket, legyen szó szappanról, szilárd samponról vagy szilárd kondicionálóról.

Vannak, akik szívesen készítenek maguk szilárd kozmetikumokat. Rengeteg útmutatót találhat az interneten (természetesen a naturseife-und-kosmetik.de oldalon is), és sok hozzávalót a saját konyhájában. Végső soron kíváncsiságra van szükség, és talán esztétikai érzékre is: nem néz ki sokkal szebben, ha a színes műanyag flakonok gyűjteménye átadja helyét a válogatott szappanrudaknak?

 

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*