Hajszappan vagy szilárd sampon – melyik a jobb?

Hajmosás szilárd termékekkel

Haarseife oder festes Shampoo
Hajszappan műanyag nélkül

A szilárd kozmetikumok Trend – és ez jó dolog. Mert a hatalmas mennyiségű műanyaghulladékcsökkentése érdekében műanyaghulladékot, számos területen újragondolásra van szükség. Ha Ön is szeretné műanyagot a kozmetikumokban is, a szilárd termékek ideálisak. A hajmosásra nagyon alkalmas a hajszappan vagy a szilárd sampon. De milyenek a a különbségek, és valójában melyik a jobb?

Ma már akár hajszappanokat és szilárd samponokat is vásárolhatunk akár a jól ismert drogériákban is. A trend egyszerűen a fenntarthatóság és a környezetbarát viselkedés felé. És az előnye a folyékony Hajmosó termékekkel szemben egyszerűen az, hogy a szilárd hajmosó termékek nem igényelnek Műanyag flakonokat, és környezetbarát, sőt, egyáltalán nem is csomagolnak csomagolás. Ráadásul a szilárd alternatívák általában sokkal gazdaságosabbak és a túladagolás gyakorlatilag lehetetlen.

Jól ismert szilárd tisztítószerek alternatívájaként a samponok helyett a hajszappanok, más néven samponszappanok és a szilárd samponok Samponok. Ezek különböző kozmetikumok. Ezek a következők különbözőek, és semmi közük egymáshoz. Akár hajszappant szeretne használni vagy szilárd sampont? Döntse el maga:

Hajszappan vagy szilárd sampon – hajszappan és samponszappan

A hajszappan a hagyományos samponhoz hasonlítható, amely a következőkből áll Sampon, amely felületaktív anyagokból, vízből, tartósítószerekből és gyakran szintetikus illatanyagokból áll nem hasonlítható össze egy hagyományos samponnal. Ez azért van így, mert a hajszappan vagy samponszappan egy tisztán tisztán természetes termék. Csakúgy, mint egy „normál” kéz- és testszappan És testtisztításhoz, a hajszappan is természetes zsírokból és olajokból készül, valamint Olajokból és szódabikarbónából készül. A kéz- és testszappannal ellentétben azonban ez a kevésbé zsíros. A szappanrúdban lévő felesleges zsírt ami természetesen kívánatos a haj tisztításához.

A hajszappanokat a folyékony samponoktól eltérően alkalmazzák. A szappanrudat jól megnedvesítjük, majd többször átdörzsöljük a nedves hajon A hajszappant többször is a hajra kenjük. Így keletkezik a hab, amellyel a hajat habosítják és tisztítják habosítható és tisztítható. A habosítás után a hajat tiszta vízzel jól kiöblítjük öblítsük ki. A tompa, törékeny haj elkerülése érdekében fontos, hogy savas öblítőt használjunk (savas öblítés) fontos. Az öblítés savassága eltávolítja a meszes szappanokat és fényessé teszi a hajat. Miután a hajat megmostuk, a samponszappant röviden leöblíthetjük, majd szappantartón hagyjuk megszáradni szappantartón szárítsuk meg.

Hajszappan vagy szilárd sampon – A szilárd sampon

Ma már az ismert drogéria láncokban is vásárolhatunk szilárd sampont Drogéria láncok. Igazi trendtermékké vált. Ezzel szemben A hajszappanokkal ellentétben a szilárd samponok nem tisztán természetes termékek Termékek, mivel szintetikus felületaktív anyagokat és gyakran szintetikus színezékeket és illatanyagokat is tartalmaznak Illatanyagok.

A szilárd samponok por alakban tartalmaznak tenzideket, míg a szilárd samponokban a folyékony samponok folyékony tenzideket tartalmaznak. A szilárd sampon tehát olajokból, zsírokból és lúgból készült szappan, hanem (ahogy a neve is mutatja) szilárd formájú sampon azt mondja) egy sampon szilárd formában.

A szilárd samponoknál mindig érdemes megnézni a címkét A címkét. Ezek ugyanis gyakran tartalmaznak szintetikus eredetű felületaktív termékeket, amelyek amelyek szintén nem kifejezetten bőrbarátok. Nátrium-lauret-szulfát A nátrium-lauret-szulfát, egy tenzid, amelyet a legtöbb folyékony drogériás sampon is tartalmaz Drogériás samponok. Szárítja a bőrt és nem kíméletes. Ha szilárd sampont szeretne kipróbálni, akkor ezért a natúrkozmetikumokat válassza és szulfátok, szilikonok vagy parabének nélkül tisztítsa a haját. A szilárd Natúrkozmetikum-gyártók samponjai ezért általában cukros felületaktív anyagokat tartalmaznak és kókuszdió tenzideket, mint például nátrium-kokil-izetionátot és nátrium-lauril-szulfoacetátot Lauril-szulfoacetát (SLSA).

Az összehasonlítás – a hajszappanok és a szilárd samponok előnyei és hátrányai

Hajszappan előnyei:

 • A hajszappanok Természetes termékek, amelyek általában növényi zsírokból és olajokból készülnek, és Nátronlúgból
 • A szappanok kiszárítják a bőrt mint a felületaktív anyagok, ezért száraz fejbőrre is alkalmasak alkalmas
 • Nagyon gazdaságos, amennyiben a Szappan mindig jól megszárad
 • A szappantartó szappan testtisztításra is gond nélkül használható

A hajszappan hátrányai:

 • Sok felhasználó beszámol a hosszabb alkalmazkodási időszakról, mivel a hajnak és a fejbőrnek először meg kell szoknia a szappant Először hozzá kell szokniuk a hajszappanhoz
 • A hajszappan használata után A hajszappan használata után mindig savas öblítést kell használni
 • A hajszappanok nem alkalmasak kémiailag kezelt hajra
 • A természetes A természetes hidratáló hatás miatt különösen a finom haj gyorsan szálas lesz

A szilárd sampon előnyei:

 • Tenzid tartalmú termék, amely Tulajdonságai a szokásos folyékony samponéhoz képest
 • Gyakran könnyebben használható, mivel több hab képződik
 • Minden hajtípusra alkalmas beleértve a szőkített és dauerolt hajat is
 • Nincs szükség savas öblítésre hajmosás után mosás után nem kell savas kondicionálót használni
 • Nem zsírosodik vissza, ezért a finom haj nem lesz olyan gyorsan szálas, mint a hajszappanok esetében
 • Hatékony

A szilárd sampon hátrányai:

 • Nem tisztán természetes Termék, mint a hajszappan
 • Alaposan meg kell nézni és alaposan meg kell vizsgálni az összetevőket
 • Nem hidratál, ezért kevésbé táplálja a fejbőrt

Amint láthatja, mind a szilárd samponok, mind a hajszappanok tartalmaznak A hajszappanoknak vannak előnyei és hátrányai. Hogy melyik termék felel meg Önnek jobban, az végső soron Öntől függ végső soron döntse el maga, és ha kétségei vannak, talán egyszerűen csak próbálja ki. Az Ön hajtípusától is függ, hogy melyik termék a megfelelőbb jön szóba. A sűrű hajú és száraz fejbőrű emberek számára előnyösebb lehet egy hajszappan használata jobban profitálnak a hajszappan használatából. Ezzel szemben a zsíros, vékonyszálú hajjal rendelkezők a szilárd samponnak jobban örülnek.

Készítsen saját hajszappant és szilárd sampont

Kipróbáláshoz természetesen használhatsz egy rúd Hajszappant vagy szilárd sampont vásárolhatsz. Tényleg sok nagyszerű Beszállító, és a választék is hatalmas a natúrkozmetikumok terén. Ha inkább saját maga készíti el a hajápolási termékeket, természetesen találhat néhányat természetesen itt is találhatsz néhány megfelelő receptet. A mi szilárd samponhoz a hajtípusának megfelelő olajokat és zsírokat, valamint SLSA-t használ. Ahhoz, hogy a szilárd sampont szépen csomagolja, a címkéket letöltheti a letöltési területről letöltési terület.

Szappanrecepteket és tippeket is találsz a készítéshez sampon vagy hajszappan készítéséhez szintén elérhetőek a naturseife-und-kosmetik.de. Természetesen fontos, hogy Fontos, hogy előzetesen tájékozódjon a témában, és ne csak úgy előre és ne csak úgy belevágjon. Ugyanis itt maró hatású savat használnak Sav kerül itt felhasználásra. Tehát ha ezt nem akarod megtenni, akkor a saját szilárd anyagod elkészítése szilárd sampont jó alternatíva lehet. Hogy elkészítsük a szilárd sampon elkészítéséhez a következő alapreceptet használhatja:

 • 100 g SLSA
 • 100 g kukoricaliszt
 • 50g shea vaj
 • 20 csepp illóolaj a hajtípusodnak megfelelő

Az SLSA-t mindig arcmaszkkal kell feldolgozni, mivel a porszerű felületaktív anyag poros és irritálhatja a légutakat. A shea vajat olvasztott alacsony hőmérsékleten megolvasztják, majd az összetevőket összekeverik összekeverjük és összegyúrjuk. A kész keveréket ezután egyszerűen belenyomkodja szilikonformákba, és hagyja megszáradni a szilárd sampondarabokat.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*