Vetiver – Illóolaj

Vetiver illóolaj szappanokban és kozmetikai termékekben

Manuka illóolaj

A Vetiver valószínűleg meglehetősen ismeretlen a legtöbb ember számára ebben az országban. A vetiver növény egy Ázsiában őshonos édesfű, de mély, sűrű gyökérzetének köszönhetően ma már számos országban termesztik. A gyökérzet, amely akár három méter mélyre is benyúlhat a talajba, ellensúlyozza a talajeróziót. A gyökerek emellett biztosítják a jó talajnedvességet és az általános talajjavulást. Az édesfű növény illóolaját elsősorban az illatszeriparban használják fel. Nehéz, földes illata van. A vetiver illóolaj azonban krémek és olajos ápolószerek adalékanyagaként is alkalmas, és illatanyagként házi szappanokban is használható.

Vetiver illóolaj

A vetiver illóolajat a trópusi Ázsiában őshonos édes fű gyökeréből vízgőz-desztillációval nyerik ki.

A vetiver édesfű a trópusokról származik, olajának illata nehéz, földes és fás illatú. Jól illik a gerániumhoz, a fahéjhoz, a bergamotthoz és az ylang-ylanghoz.

A vetiverolaj a molyokat taszítja, de parfümökben és testápolási termékekben is használják. Táplálja és regenerálja a bőrt, így különösen alkalmas az érett bőrre. Nincsenek ismert ellenjavallatok.

Vetiver illóolaj – Amit még tudnia kell

  • INCI: Vetiveria Zizanoides gyökérolaj
  • Botanikai név: Vetiveria zizanoides
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: Az édesfű gyökeréből
  • Illatjegy: alapjegy
  • Harmónia más illatokkal: geránium, pacsuli, szantálfa, fahéj, bergamott és ylang-ylang.
  • Használata a bőrápolásban: Tápláló és regeneráló olaj, amely többek között érett bőrre is alkalmas.
  • Hatása a bőrre: Segítenie kell a pattanások esetén, nyugtatja és regenerálja a bőrt, valamint gyengéden ápolja az érett bőrt.
  • Hatása pszichére: Stressz, nyugtalanság és kimerültség ellen

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API